Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Interlingua: Απλήρωτοι καθηγητές/-ριες σε καθεστώς ομηρίας και εκβιασμών




«Πάντα με πυξίδα την σοβαρότητα, τη συνέπεια και την αξιοπιστία σας προσκαλούμε σε έναν εκπαιδευτικό οργανισμό που δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για σωστή και δημιουργική μάθηση». Ενδιαφέρουσα η παρουσίαση της Interlingua στην ιστοσελίδα της... Ο «πρωτοπόρος» εκπαιδευτικός όμιλος ξένων γλωσσών ανοίγει νέους δρόμους στην ερμηνεία των λέξεων από την πλευρά των εργοδοτών. Έτσι, μια καλή προϋπόθεση για δημιουργική μάθηση είναι προφανώς για την Interlingua να χρωστά στους εργαζόμενους, και δη στους καθηγητές που πρέπει να εκπονήσουν τα σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα και να εφαρμόσουν τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους, τα δεδουλευμένα δύο ετών! Πολύ παραδοσιακή πρακτική των αφεντικών, για τόσο διαφημιζόμενη πρωτοπορία...

Έξι καθηγητές και καθηγήτριες, που εργάζονται επί χρόνια στον όμιλο, βρίσκονται σε επίσχεση από τον Απρίλιο του 2011, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Διαβάστε στο κείμενο που μας έστειλαν πώς αντιμετωπίστηκαν κατά την πρόσφατη παρέμβασή τους από τη διεύθυνση του ομίλου, που καλεί τους «πελάτες» σπουδαστές να πληρώνουν για υπηρεσίες, που στην πραγματικότητα προσφέρουν  οι εργαζόμενοι/-ες «αφιλοκερδώς». Οι σπουδαστές μπορούν να διατυπώσουν τις σχετικές ερωτήσεις τους στο e-mail της σχολής: ilgroup@otenet.gr

 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ INTERLINGUA ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Την Τετάρτη 14/11, οι έξι καθηγητές και καθηγήτριες της Interlingua που βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα δύο ετών συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, κύριο Γιώργο Πετρίδη, ο οποίος ακόμα μία φορά, ακολουθώντας χωρίς ίχνος ντροπής την πάγια τακτική του, μας ανακοίνωσε ότι δεν έχει χρήματα και μας ζήτησε να κάνουμε υπομονή, χωρίς να δεσμευτεί πότε θα μας πληρώσει. Αμέσως μετά αποχώρησε. Στο πλευρό μας βρέθηκαν μέλη από το σωματείο καθηγητών ξένων γλωσσών «Βύρωνας», από την Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ), από το Σωματείο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων (ΣΩΒΑ) και από τη μαχητική εφημερίδα «Δράση».

Εκείνη τη στιγμή γινόντουσαν μαθήματα και περίμεναν σπουδαστές για ενημέρωση. Στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας, τα μαθήματα διακόπηκαν με προτροπή δική μας και οι καθηγητές, που συνεχίζουν να εργάζονται εθελοντικά και υπό καθεστώς ομηρίας, αποχώρησαν. Οι δε σπουδαστές, στην πλειονότητά τους, έδειξαν τη συμπαράστασή τους και αποχώρησαν από το μάθημα.


Εργαζομένη από το διοικητικό προσωπικό η οποία, παρ’ όλο που βρίσκεται και η ίδια σε επίσχεση εργασίας, συνεχίζει να εργάζεται, υποκύπτοντας στους εκβιασμούς της εργοδοσίας ότι, για να πληρωθεί, πρέπει να βρίσκεται στο χώρο εργασίας και να κλείνει ραντεβού με «πελάτες» σπουδαστές, μας τόνιζε ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να πάρει τα χρήματά της και να λύσει τα δικά της προβλήματα. Το πρόβλημα όμως δεν είναι ατομικό˙ είναι κάτι που σήμερα αφορά όλους τους εργαζομένους, όταν οι εργατικές κατακτήσεις χρόνων καταπατώνται καθημερινά. Θεωρούμε λοιπόν ότι, αν θέλουμε εμείς, οι εργαζόμενοι, να πετύχουμε νίκες, θα πρέπει να βάλουμε κοινούς στόχους και να δράσουμε συλλογικά, γιατί μόνο έτσι θα αποκτήσουμε δύναμη και θα γκρεμίσουμε τους τοίχους που έχουν υψώσει τα αφεντικά, για να διατηρούν τα προνόμιά τους και τα κέρδη τους

Ο Αντνάν Σεχάντε, μέλος του ΔΣ του ομίλου Interlingua, καθηγητής στα ΤΕΙ, και σύμφωνα με τις δηλώσεις του καθηγητής εταιρείας φροντιστηριακών μαθημάτων, η οποία συστεγάζεται με την Interlingua χρησιμοποιώντας τις ίδιες αίθουσες όπου γίνονται τα μαθήματα ξένων γλωσσών, κάλεσε την αστυνομία για εκφοβισμό. Ο κύριος Σεχάντε είχε ήδη επιτεθεί σε εργαζομένη σπρώχνοντάς την βίαια, γεγονός που καταγράφηκε από τον αστυνομικό που έφτασε στο χώρο. Όταν άκουσε ότι μπορεί  να γίνει μήνυση εις βάρος του και να πάει  αυτόφωρο, ο κος Σεχάντε άλλαξε αμέσως προσωπείο και στάση λέγοντας σε εργαζόμενο ότι πιέζει και θα συνεχίσει να πιέζει τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Γιώργο Πετρίδη, να μας πληρώσει αμέσως.

Επειδή δε θέλουμε να είμαστε επαίτες των δεδουλευμένων μας, η στάση μας θα είναι αδιάλλακτη και μαχητική. Θα μας βρίσκουν καθημερινά απέναντί τους, καθώς η εργοδοσία της Interlingua πρέπει να καταλάβει ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρουσιάζει στους «πελάτες» σπουδαστές και στους επιχειρηματίες, προκειμένου να ανοίξουν παραρτήματα με το σύστημα «franchise», τα έχουμε φτιάξει εμείς, οι καθηγητές, αφιλοκερδώς.






Αρνούμαστε να δουλεύουμε εθελοντικά, για να κερδίζουν τα αφεντικά.


Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στο σχέδιό τους ότι, αν θέλουμε δουλειά, πρέπει να υποταχθούμε στους όρους και τους εκβιασμούς τους.


Αρνούμαστε να γίνουμε έρμαια των αποφάσεών τους για εμάς, χωρίς εμάς.


Αρνούμαστε να είμαστε δούλοι και να ζήσουμε στο μεσαιωνικό καθεστώς που μας έχουν επιβάλει.


  
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ INTERLINGUA ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου