Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Διαθεσιμότητα σημαίνει απόλυση. ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ «Πολύ λίγοι πρόκειται να επιστρέψουν»




Επιβεβαίωση ότι όσοι υπάλληλοι τεθούν σε διαθεσιμότητα θα δουν ουσιαστικά την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο αποτελεί η τελευταία έκθεση της τρόικας. «Εκτιμάται ότι μόνον ένα μικρό ποσοστό των υπαλλήλων αυτών θα επανέλθει σε υπηρεσίες του Δημοσίου μέσα στο χρονικό διάστημα του ενός έτους», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο κείμενό της, στο οποίο αναφερόμενη στις νέες ρυθμίσεις υπογραμμίζει: «Αυτό που ήταν γνωστό ως εργασιακή εφεδρεία, τώρα ανασχεδιάστηκε και μετονομάστηκε σε πλαίσιο κινητικότητας». Αιχμές αφήνει για την αθέτηση της δέσμευσης που είχε προβλεφθεί στο προηγούμενο Μνημόνιο σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία. «Εως το τέλος του 2012 θα έπρεπε 15.000 υπάλληλοι να υπαχθούν στην εργασιακή εφεδρεία, αλλά στην πράξη λιγότεροι από 100 μεταφέρθηκαν στο καθεστώς αυτό. Αυτό αποδεικνύει ότι το μέτρο δεν ήταν αποτελεσματικό», σημειώνεται. 


Από την άλλη, ο υπουργός της κυβερνώσας "αριστεράς" Μανιτάκης σκίζει τα ιμάτιά του ότι όσο είναι υπουργός δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Βέβαια εμείς, από διαστροφή μάλλον, πιστεύουμε πιο πολύ την τρόικα. Άλλωστε ο ίδιος φροντίζει να αυτοδιαψέυδεται με τη στάση του η οποία μπροστά στις κινητοποιήσεις που γίνονται από τους εργαζόμενους, "αναγκάστηκε" να εκδόσει εγκύκλιο εντολή - εκβιασμό - όπου με τη γνωστή ευαισθησία των ... της ΔΗΜΑΡ απειλεί ευθέως ότι αν δεν αποστείλουν τα στοιχεία, θα απολύσει όλους τους ΙΔΑΧ Διοικητικούς υπαλλήλους ΔΕ!!

 Συγκεκριμένα αναφέρει: "Άλλωστε, η παράλειψη των υπηρεσιών να αποστείλουν στοιχεία θα αποβεί σε βάρος των υπαλλήλων εκείνων οι οποίοι θα εξαιρούντο από την εφαρμογή του νόμου, είτε επειδή εισήχθησαν στο δημόσιο με διαγωνιστική διαδικασία ή με διαδικασίες για πρόσληψη τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, είτε επειδή ως προς αυτούς συντρέχει προσωπικός λόγος απαλλαγής (υπάγονται δηλ. στις προνοιακές εξαιρέσεις), δεδομένα, τα οποία μπορούν να εξαχθούν μόνο από τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων".

Τις ίδιες απειλές εκτόξευσε σήμερα και η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας στους εργαζόμενους του Υπουργείου, προκειμένου να σπάσει την κατάληψη και να τους υποχρεώσει να παραδώσουν τα στοιχεία μέχρι την Παρασκευή.

Ο αγώνας των δημοσίων υπαλλήλων πλέον δεν μπορεί να επαφίεται στις τακτικές της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών που χωρίς απεργίες και με ...τρίωρες στάσεις εργασίας πάνε να αποφύγουν την ένταση του αγώνα.

Οι εργαζόμενοι του δημοσίου άμεσα να προχωρήσουν σε συνελεύσεις, να πάρουν αποφάσεις κόντρα στις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες, να ξεκινήσουν ένα συνεχή και παρατεταμένο αγώνα κατά των απολύσεων. Εξαίρεση δεν υπάρχει για κανέναν!  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου