Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΑΔΕΔΥ: Σε θέση μάχης για την ακύρωση των μέτρων...με 3ωρη στάση εργασίας!

Στη συναντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργο Διοικητικης Μεταρρυθμισης και Ηλεκτρονικης Διακυβερνησης, ο Υπουργος επανελαβε τη διαβεβαιωση οτι δεν θα γινουν απολυσεις στο Δημοσιο Τομεα. Ερωτηθεις σχετικα, επισημανε οτι η διαδικασια της διαθεσιμοτητας, οπως αυτη προβλεπεται στις διαταξεις του πολυνομοσχεδιου που ψηφιστηκε, προχθες στη Βουλη, δεν οδηγουν σε απολυσεις αλλα απλως σε «μετακινησεις» προσωπικου απο υπηρεσια σε υπηρεσια.

Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη!
          Εκτίμησή μας είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά στην εφαρμογή ενός προγράμματος μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα, δεδομένου ότι η διαθεσιμότητα είναι το πρώτο βήμα για την απομάκρυνση ενός εργαζόμενου από την υπηρεσία του παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού για το αντίθετο.

          Δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό των εργαζόμενων!

    Τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού τις διαψεύδουν οι ίδιες οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. Σε λίγο καιρό θα τον διαψεύσει και η πραγματικότητα.

          Φρόνιμο είναι να μην συνδέσει το όνομά του με τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και με απολύσεις εργαζομένων, όπως απαιτεί η Τρόικα και δρομολογεί η Κυβέρνηση και να παραιτηθεί πριν εκτεθεί περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε  τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις μέχρι την τελική νίκη και δικαίωση.      Στο πλαίσιο αυτό, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας, 12 με λήξη ωραρίου, την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώρα 12:30 μ.μ. στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15).

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Προφανώς οι κρατικοί συνδικαλΗστές της ΑΔΕΔΥ δεν έχουν καμία συναίσθηση της πραγματικότητας. Μετά την ψήφιση του μνημονίου-3 πήγαν στον Μανιτάκη (ΔΗΜΑΡ) και τούπαν να φροντίσει τη φήμη του κι αν θα γίνει ο νόμος πράξη. Προφανώς δεν ψηφίστηκε για πλάκα όλο αυτό το έκτρωμα, αλλά οι συνδικαλΗστές της ΑΔΕΔΥ έχουν συνηθίσει σε αυτού του είδους τα παζάρια, δηλαδή τη λογική της προσωπικής εξυπηρέτησης και εκβιασμών που τόσα χρόνια ασκούσαν. Προφανώς στερούνται κάθε λογικής όλα αυτά, όσο και τόλμης για οποιαδήποτε δυναμική απάντηση. Οσο τα ίδια καθάρματα καθορίζουν τις τύχες των εργαζόμενων, τόσο το χάσμα της κοινωνικής εξαθλίωσης θα βαθαίνει. Η λύση της μαζικής απεργίας διαρκείας προφανώς δεν είναι αυτή  που προωθούν αλλά είναι η μόνη απάντηση που μπορούν  να δώσουν οι εργαζόμενοι με κάποιο απτό αποτέλεσμα.


Πηγή: εργασιακο δελτιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου