Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Νεότερα για τους εργολαβικούς του ΑΠΘ - Η Χρυσή Αυγή ζητούσε την επέμβαση των ΜΑΤ εδώ και μια βδομάδα! (video)

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν εντολή για 5 συλλήψεις, αλλά οι εργαζόμενοι που ήταν στο σημείο δεν άφησαν τους συναδέλφους τους μόνους και έτσι ο αριθμός των συλλήψεων έφτασε τους 11.

Ποινική δίωξη σε βάρος των έντεκα άσκησε η Εισαγγελέας, Ιωάννα Κατσή. Τους απηύθυνε την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο το οποίο αργότερα τους έδωσε προθεσμία να δικαστούν τη Δευτέρα, όπως ζήτησαν.

Παράλληλα έξω από τα δικαστήριο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση εκατοντάδων εργολαβικών υπαλλήλων αλλά και φοιτητών.

Αλλά εκτός από την κυβέρνηση, την διοίκηση του ΑΠΘ και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ το έδαφος για την επέμβαση των ΜΑΤ προετοίμασε σε συνεργασία με τους προηγούμενους και η ...φιλολαϊκή Χρυσή Αυγή.
Αντιγράφουμε από τον 902.gr:

Η καταστολή της απεργίας στο ΑΠΘ και ο βρώμικος ρόλος της Χρυσής Αυγής
 
Το πρωί της Παρασκευής, τα ΜΑΤ μπούκαραν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και συνέλαβαν 11 απεργούς εργολαβικούς εργαζόμενους, σε μία ακόμα επίδειξη αντιλαϊκής πυγμής από τη συγκυβέρνηση.

Εδώ και μια βδομάδα όμως κάποιος έπρεπε να προετοιμάσει το έδαφος της ανοιχτής καταστολής και, ως γνωστόν, τις βρώμικες δουλειές του συστήματος πρόθυμα τις αναλαμβάνει η Χρυσή Αυγή.

Ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης και μαντρόσκυλο των αφεντικών, η Χρυσή Αυγή με Ερώτησή της στη Βουλή από τις 23 Νοέμβρη είχε ζητήσει «να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι μηχανισμοί του κράτους ώστε να πάψει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο να θυμίζει χωματερή και να προστατευθεί η υγεία των ανθρώπων», καθώς επίσης και «να προβεί άμεσα στη σύλληψη των ατόμων που διαπράττουν καθημερινά σωρεία ποινικών αδικημάτων». Σε Ερώτηση, που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος προς τους υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Τάξης, αναφέρει ότι «η απεργία για χρονικό διάστημα πάνω από δύο μήνες των εργολαβικών υπαλλήλων καθαριότητας έχει οδηγήσει σε σωρούς απορριμμάτων που πνίγουν τους χώρους του ιδρύματος και είναι άκρως επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία».

Έτσι αντιμετωπίζει η Χρυσή Αυγή τον αγώνα των εργαζομένων που παλεύουν να σταματήσουν να είναι όμηροι των εργολάβων και, μετά από 25 χρόνια ομηρίας, να αποκτήσουν απευθείας εργασιακή σχέση με το Πανεπιστήμιο.

Ετσι αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους που διεκδικούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και εκβιάζονται από πρυτανεία και εργολάβους.

Η ...«αντισυστημική» Χρυσή Αυγή έσπευσε να βοηθήσει το αστικό κράτος να σπάσει την απεργία των Ελλήνων εργαζομένων - που κατά τα άλλα υπερασπίζεται - για να τους στείλει να δουλεύουν για τους εργολάβους με μισθούς μειωμένους κατά 200 ευρώ. Γιατί αυτή είναι η πρόταση πρυτανείας και εργολάβων. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου