Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ποια είναι η Παρθένα και ποιος ο Σατανάς; Αντιδράσεις στην Πάτρα με αφορμή χορηγία πόρνης σε σχολείο


ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ “ΣΟΥΛΑΣ”


«Οποιεσδήποτε οικονομικές ενισχύσεις των Συλλόγων γονέων  και των σχολείων στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, πραγματοποιούνται  πάντα εντός των ηθικών αξιών και ορίων που υπαγορεύονται από τις παιδαγωγικές αρχές και το αξιακό σύστημα   της εκπαιδευτικής κοινότητας.»

Να λοιπόν που «ευγενικά» και «εύσχημα» οι δύο κυριότερες οργανώσεις γονέων του νομού Αχαΐας - έστω και  αν είναι οργανώσεις σφραγίδες –μας ενημερώνουν ότι υπάρχουν και «ηθικές» χορηγίες που ταιριάζουν με το «αξιακό σύστημα» της εκπαιδευτικής κοινότητας.  Ονομάζουν την ανάγκη των γονέων να λειτουργήσει το Δημόσιο Σχολείο «ευαισθησία» της κοινωνίας. Όχι Κύριοι, ο γονιός σήμερα ξεζουμισμένος, τρομαγμένος και ηττημένος από τις πολιτικές που εσείς χρόνια τώρα υπηρετείται, απλά προσπαθεί, με όποιους τρόπους μπορεί να περισώσει το παιδί του μέσα στο περιβάλλον του Δημόσιου Σχολείου που διαλύεται. Και εσείς αντί να οργανώσετε –όπως είναι και η ευθύνη σας- την αντίδραση των οργισμένων γονέων, μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές, μιλάτε για τις ηθικές χορηγίες σε αντιδιαστολή με τις ανήθικες.

Ανήθικο Κύριοι, είναι το
σχολείο σήμερα να χρειάζεται χορηγούς, ανήθικο είναι να κλείνουν σχολεία και άλλα να συγχωνεύονται, ανήθικο είναι να υπάρχουν Τμήματα των τριάντα μαθητών, να κλείνουν τα Μουσικά και τα Αθλητικά Σχολεία, να κινδυνεύουν παιδιά γιατί δεν δόθηκαν τα ψίχουλα για τις μεταφορές. Ανήθικο είναι να παγώνουν τα παιδιά μας χωρίς πετρέλαιο, να μην υπάρχει γραφική ύλη, να έχουν δασκάλους που αμείβονται με μισθούς πείνας, όπως και  όλος ο υπόλοιπος κόσμος της εργασίας.

Ανήθικο είναι, ενώ είστε οι ηθικοί υπεύθυνοι του τραυματισμού μαθήτριας του Πειραματικού Γυμνασίου από τραμπούκο γονέα  να μην βγάζετε έστω μία ανακοίνωση συγνώμης.
Aλλά περισσότερο ανήθικο είναι να υπάρχουν Οργανώσεις Γονέων που ενσυνείδητα κρατούν τους γονείς στην απάθεια και στην μη-συμμετοχή, που συνδιαλέγονται συστηματικά ΜΟΝΟ με τους διευθυντές εκπαίδευσης και αντιτίθενται σε οποιοδήποτε μορφή πάλης διεκδικεί ένα καλύτερο σχολείο, ανήθικο είναι στον πόλεμο που έχουν κηρύξει απέναντι στα παιδιά μας να μην ντρέπονται να γράφουν στις ανακοινώσεις τους ότι το περισσότερο που έκαναν είναι να διαμαρτυρηθούν ‘’έντονα’’ στους αρμόδιους υπουργούς...

Όσο για το ότι συμφωνείτε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, μη στεναχωριέστε, γνωρίζει πολύ καλά ότι είστε μαζί του, ότι είστε καλά παιδιά και ότι μπορεί να προχωρήσει απερίσπαστος στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής στην παιδεία στον νομό μας, δηλαδή στην Διάλυση του Δημόσιου Σχολείου.

Δανιηλίδης Σάββας -  Μέλος Ένωσης Γονέων Δήμου Πάτρας

Υ.Γ.: Επειδή όλοι οι άνθρωποι έχουμε δικαίωμα να επιλέγουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε, στα δικά μου τα μάτια η «Σούλα» μπροστά σας είναι παρθένα...

1 σχόλιο: