Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Η χούντα της συγκυβέρνησης κεφαλαίου-EE-ΔΝΤ συλλαμβάνει αγωνιστές μία ημέρα πριν την επέτειο της πτώσης των προκατόχων της

 Καταγγελία ΝΑΡ για συλλήψεις συνδικαλιστών στη Θεσσαλονίκη

Το ΝΑΡ καταγγέλει τις συλλήψεις – από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης - εργαζόμενων και ταξικών συνδικαλιστών, για τις χθεσινές κινητοποιήσεις εργαζομένων των ΟΤΑ και του δημόσιου τομέα στο  συνέδριο «ελληνογερμανικής αυτοδιοικητικής συνεργασίας» στο χώρο της ΔΕΘ. Ήδη έχουν γίνει γνωστές οι συλλήψεις δύο εργαζομένων από τους ΟΤΑ και του συνδικαλιστή δασκάλου και στελέχους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θανάση Αγαπητού. Ο σύντροφος Θ. Αγαπητός
, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ, συνελήφθη προκλητικά μόλις τέλειωσε το μάθημα, βγαίνοντας από το σχολείο! Η σύγχρονη χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ αντιγράφει με τον πιο προκλητικό τρόπο χουντικές πρακτικές!

Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται ενάντια στην τρομοκρατία των απολύσεων, ενάντια στη βία της φτώχειας, ενάντια στην «μπότα» του χρέους και των μνημονίων. Αυτοί οι αγώνες ούτε ποινικοποιούνται, ούτε θα σταματήσουν. Θα αναπτυχθούν και θα κλιμακωθούν σε όλους τους χώρους δουλειάς, ενάντια σε κάθε απόλυση, κάθε αντεργατικό μέτρο. Δεν μας φοβίζουν οι άθλιοι τροϊκανοί συγκυβερνήτες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ούτε η Μέρκελ, η ΕΕ, το ΔΝΤ, ο κάθε Φούχτελ, οι υποτακτικοί του κεφαλαίου και των πολυεθνικών. Ο αγώνας κάθε εργαζόμενου για επιβίωση, ενάντια στην εξαθλίωση που επιβάλλουν το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, ντόπιοι και ξένοι, είναι ο μόνος «νόμος», το μόνο δίκιο που υπάρχει. Ας το καταλάβουν καλά αυτό!

Οι διώξεις, κατά παραγγελία της γερμανικής αντιπροσωπείας των Φούχτελ, Ράϊχενμπαχ και ΣΙΑ, όχι απλά δεν μας φοβίζουν, αλλά εξοργίζουν κάθε εργαζόμενο, κάθε αγωνιζόμενο. Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε προσαγωγή, δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων και των ταξικών συνδικαλιστών.

Με τις παλλαϊκές μαχητικές και μαζικές διαδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη, αλλά και με την κλιμάκωση και συνέχεια των εργατικών αγώνων, ο λαός και οι εργαζόμενοι θα δώσουν την απάντησή τους στην τρόικα εσωτερικού της άθλιας συγκυβέρνησης και στην τρόικα εξωτερικού που νομίζει ότι θα καθυποτάξει τον αγωνιζόμενο λαό.

Όλοι στους δρόμους – όλοι στον αγώνα!
Το γραφείο τύπου του ΝΑΡ, Αθήνα 16 Νοέμβρη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου