Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Πάτρα: Κινητοποιήσεις ενάντια σε διαθεσιμότητα-απολύσεις στο Δημόσιο



Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Από τη Δευτέρα 12/11/2012 γίνονται καθημερινές Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Αχαϊας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα , συνοδευόμενες με στάσεις εργασίας και καταλήψεις γραφείων της Π.Δ.Ε.

Αντίστοιχες ενέργειες γίνονται στον Πύργο και το Μεσολόγγι.

Την Παρασκευή 16/11/2012 σε μαζική συνέλευση 200 ατόμων στην Πάτρα ψηφίστηκε το παρακάτω ψήφισμα με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και προσπάθεια συντονισμού με άλλα σωματεία της περιοχής μας.

Κ.Δ (Εργαζόμενος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας)

 ΑΠΟΦΑΣΗ  ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ   Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΔΥΤΙΚΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ
        
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αχαϊας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας της 16ης – 11 - 2012 αποφάσισε τα παρακάτω:

Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια την πλέον σκληρά οργανωμένη επίθεση κατά του βιοτικού του επιπέδου, των εργασιακών συνθηκών, των μισθολογικών αποδοχών, των κοινωνικών παροχών, της δημόσιας περιουσίας. Το μέλλον μας και το μέλλον των επόμενων γενεών  απειλείται από τις επιλογές των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, με θύτες το τραπεζικό και πολυεθνικό κεφάλαιο, την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και την ελληνική κυβέρνηση.

Οι νόμοι των μνημονίων με την επακόλουθη κοινωνική ισοπέδωση, εδώ και 2 ½ χρόνια, έχουν δημιουργήσει μια εφιαλτική κατάσταση που αντιμετωπίζεται μόνο με την κοινωνική εξέγερση για την ανατροπή τους. Κοινωνική εξέγερση που θα  ανατρέψει τις μνημονιακές κατευθύνσεις και θα εμποδίζει τις όποιες εναλλακτικές λύσεις του συστήματος, τύπου «Χρυσή Αυγή».

Η τρόικα εσωτερικού (Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.),  στηριγμένη σε οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που απέσπασε με ψυχολογικές μεθόδους εξαπάτησης και τρομοκρατίας, έχει επιδοθεί σε ένα ανηλεές νομοθετικό σαφάρι ψηφίζοντας Νόμους, εκδίδοντας Προεδρικά Διατάγματα, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Υπουργικές αποφάσεις που σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό του λαού, καταργούν τη Δημοκρατία, την Εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία και οδηγούν σε συνειδητή  Γενοκτονία  του  λαού  μας.

Ο  πρόσφατος  νόμος 4093/2012  του ενός άρθρου (και των 238 σελίδων), που ψηφίστηκε  στη  Βουλή  στις  7-11-2012, με την «συνδρομή» χημικών – δακρυγόνων, αστυνομικής βίας και αντλιών νερού ενάντια στους χιλιάδες εργαζόμενους διαδηλωτές, αποτελεί το επισφράγισμα των απαιτήσεων της τρόικας  Ε.Ε. - Ε.Κ.Τ. - Δ.Ν.Τ.  Αποτελεί νέα τεράστια επίθεση κατά των αποδοχών, των συντάξεων, των προνοιακών επιδομάτων, των εργασιακών συνθηκών, της υγείας και παιδείας, της δημόσιας περιουσίας  κ.λ.π. 
Ξεκινά επιθετικότερα την εφαρμογή απολύσεων στο Δημόσιο που θα κλιμακωθούν τον επόμενο χρόνο. Κοντά στους συναδέλφους  για τους οποίους ο νόμος προβλέπει την ΑΜΕΣΗ διαθεσιμότητα - απόλυση, θα ακολουθήσουν πολλοί άλλοι το 2013 μέσα από τις στημένες «αναδιαρθρώσεις οργανογραμμάτων» και «αξιολογήσεις υπηρεσιών και υπαλλήλων» που έχουν μπει σε εφαρμογή  με επισπεύδοντες  πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας  (στις Περιφέρειες  η διαδικασία  αυτή καθοδηγείται από τη Γερμανική task force του Reichenbach).

Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν θα υποκύψουμε στη λαίλαπα των απολύσεων. Αγωνιστικά  θα  αντιταχθούμε  σε  αυτή  για να  την  αποτρέψουμε.

Στο πλαίσιο του παραπάνω πολιτικού σκεπτικού,  η Γ.Σ.:

1.    Εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. του συλλόγου μας για άμεσες ενέργειες συνεργασίας των Πρωτοβάθμιων συλλόγων της περιοχής μας  για λήψη αποφάσεων συντονισμένων διαρκών αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την ανατροπή του νόμου 4093/2012  και των αντιλαϊκών διατάξεών του.

2.    Καταγγέλλει την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας της συνεδρίασης της 15ης – 11- 2012 που (σε αντίθεση με άλλα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια)  περιορίζεται σε φραστική καταδίκη προβλέψεων του νόμου 4093/2012 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους υπαλλήλους αρνούμενη την συμπαράταξη με τις αποφάσεις των Γ.Σ. των εργαζομένων και τις προτάσεις μειοψηφούντων Περιφερειακών Συμβούλων που πρότειναν μη αποστολή στοιχείων με ονόματα εργαζομένων προς διαθεσιμότητα και πολιτική στήριξη και κάλυψη των υπαλλήλων που δεν θα αποστείλουν τις σχετικές λίστες, άρνηση υπογραφής διαπιστωτικών πράξεων διαθεσιμότητας και επ΄ αόριστον κλείσιμο των Υπηρεσιών της Π.Δ.Ε. με στόχο την ανατροπή του ισοπεδωτικού για την κοινωνία νόμου.

3.    Ζητά την άμεση σύγκληση νέας έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για επανεξέταση της προηγούμενης απόφασής του.

4.    Καταγγέλλει την πλειοψηφία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. που αρνούνται την ουσιαστική οργάνωση πανελλαδικών κινητοποιήσεων για την μη εφαρμογή - κατάργηση του νόμου.

5.    Προκηρύσσει επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από τη Τρίτη 20-11-2012 μέχρι την Παρασκευή 23-11-2012 με καθημερινές συνεχιζόμενες Γενικές Συνελεύσεις για εκτίμηση της πορείας των κινητοποιήσεων και της στάσης του συλλόγου μας και παράλληλες  καταλήψεις κτιρίων – γραφείων  της Π.Δ.Ε.

6.    Καλεί νέα Γ.Σ. τη Δευτέρα 19-11-2012 στις 8.30 π.μ. στα γραφεία της Π.Δ.Ε στο κτίριο της πρώην ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

7.    Εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. να αποστείλει την απόφασή της στον Περιφερειάρχη, στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, στα Μέσα Ενημέρωσης, τους Πρωτοβάθμιους συλλόγους, την Ο.ΣΥ.Α.Π.Ε., την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τη  Γ.Σ.Ε.Ε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου