Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ blogs


Τη γνώμη μας για την χρήση του διαδικτύου και των blogs την έχουμε εκφράσει με παλαιότερη ανάρτηση (βλέπε  εδώ). Η αρχή για μας "να γράφεις τόσο ελεύθερα σαν μην πρόκειται να σε διαβάσει κανένας" ισχύει στο ακέραιο. Ισχύει επίσης στο ακέραιο η αρχή της ανωνυμίας η οποία προστατεύει την ελευθερία διακίνησης των ιδεών.

Ωστόσο, ο υπουργός δικαιοσύνης έχει άλλη άποψη. Σε ένα παραλήρημα μίσους προς τα blog και τους bloggers, έκανε λόγο για τους "κουκουλοφόρους του διαδικτύου" και προανήγγειλε το τέλος της αναωνυμίας για τα blogs.

Είναι προφανές πως πρόκειται για προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης συνολικά, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της γενικότερης αυταρχικής θωράκισης του κράτους και του κεφαλαίου απέναντι στους παρόντες και επερχόμενους αγώνες. Σε αυτούς τους αγώνες τα βlogs και οι bloggers συνέβαλαν και θα συμβάλλουν.

Είναι αναγκαίο, τώρα, όσο το δυνατόν περισσότερα blogs να αναδείξουν το θέμα καθώς πρόκειται για ζήτημα περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Σε κάθε blog να υπάρχει ένα μόνιμο post στο πλάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου