Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Χωρίς εκπαιδευτικούς το "νέο" σχολείο



Μετά την θριαμβολογία της κυβέρνησης και των ΜΜΕ  για την μεγάλη «επιτυχία» της χώρας που κατάφερε να γλιτώσει την χρεωκοπία έρχεται  η σκληρή πραγματικότητα. Επιτυχία που στην παιδεία μεταφράζεται με την πλήρη και με γοργούς  ρυθμούς διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως τη γνωρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, με 600 περίπου διορισμούς προτίθεται να καλύψει το Υπ. Παιδείας τα τρομακτικά κενά που υπάρχουν μετά και το νέο μαζικό κύμα συνταξιοδοτήσεων των εκπαιδευτικών, ενώ οι προσλήψεις αναπληρωτών δε θα ξεπεράσουν τις 6.000, μειωμένοι δηλαδή κατά 60% τουλάχιστον. Το υπουργείο για άλλη μια φορά αυτοαναιρείται, καθώς ξεκινώντας απ’ την αναλογία 1 προς 1 δεν τηρεί καν το 1 προς  10. Πολλοί συνάδελφοι αναρωτιούνται μα πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσουν τα σχολεία με τόσους λίγους διορισμούς. Είναι φανερό ότι πλέον δεν τους ενδιαφέρει αν θα λειτουργήσουν και δε θα διστάσουν γι’ αυτό να συνεχίσουν να διαλύουν δομές της εκπαίδευσης και να κλείνουν χιλιάδες ακόμα σχολεία, όπως έκαναν με την ΠΔΣ, τα Αθλητικά, την υποβάθμιση των Μουσικών, Καλλιτεχνικών και Ειδικών σχολείων, της 2ης ξένης γλώσσας, των ολοήμερων, το κλείσιμο πλέον των 1000 σχολείων και το στοίβαγμα των μαθητών σε 30αρια τμήματα.
Άμεσος στόχος της κυβέρνησης η επιβολή δια της βίας του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, γι’ αυτό και προχωρά στην πρόσληψη άλλων 4000 αστυνομικών, τη στιγμή που  πετάει στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς και καταδικάζει στην αμάθεια τους μαθητές.
Αποτελεί αυταπάτη κάθε προσπάθεια περιχαράκωσης γύρω από τις ιδιαιτερότητες της κάθε ομάδας εκπαιδευτικών και η ‘’απαίτηση να προηγηθούν’’ έναντι των άλλων, τη στιγμή που το Υπουργείο διαλύει και την τελευταία ελπίδα διορισμού μαζί με την ίδια την εκπαίδευση.
Αναγκαιότητα αποτελεί η συσπείρωση όλων αδιόριστων εκπαιδευτικών στο σωματείο  στην κατεύθυνση των ενωτικών και μαχητικών αγώνων.


Απαιτούμε:


Ø Καμία συγχώνευση/κατάργηση σχολείου.
Ø Καμία περικοπή δαπανών, διορισμών, προσλήψεων, μισθών και επιδομάτων λόγω της κρίσης. Προσλήψεις όλων των αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της ωρομισθίας.
Ø Να καταργηθεί ο νόμος της Διαμαντοπούλου που απαξιώνει την εργασιακή μας εμπειρία και αμφισβητεί την παιδαγωγική μας επάρκεια.
Ø Μονιμοποίηση όλων όσων έχουν εργαστεί στο δημόσιο σχολείο.
Ø Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.
Ø Άμεση απορρόφηση στην εκπαίδευση όλων όσων έχουν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης από τον προηγούμενο νόμο (επιτυχόντες του προηγούμενου ΑΣΕΠ, 30μηνο, 24μηνο με ΑΣΕΠ).

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου