Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Με εξοντωτικά πρόστιμα ανυποταξίας ωθεί τους νέους στη μετανάστευση το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΝΥΠΟΤΑΞΙΑΣ 6000 ΕΥΡΩ

ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΠΟ ΛΟΥΦΑΔΟΡΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΡΑΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ-ΤΩΡΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑ "ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ "ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ" ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ

TA ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 6000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΕΘΑ ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ!

Δεν σβύνει ακόμη και αν καταταγείς στον Στρατό-Επιβάλλεται κάθε φορά που δεν παρουσιάζεσαι: για τον ίδιο λόγο τιμωρείσαι κάθε φορά με επιπλέον πρόστιμο 6000 ευρώ και αντιμετωπίζεις απίστευτες διώξεις-Μόνος τρόπος αντιμετώπισης η Απαλλαγή από τον Στρατό για Ψυχολογικούς λόγους (παράδειγμα σεφ Mega-λου καναλιού)

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ

Καταγγελία 1η:

Είμαι και εγώ ένας από αυτούς που του έχει επιβληθεί το πρόστιμο των 6000 ευρω. Τα τελευταία 4 χρόνια δουλεύω και σπουδάζω στο εξωτερικό. Βρίσκω τουλάχιστον απαράδεκτο να καλούμαι να πληρώσω ένα τέτοιο πρόστιμο την στιγμή που εκδιώχθηκα από την χώρα μου λόγω των μισθών πείνας και της μηδενικής επαγγελματικής προοπτικής που επιβάλλουν τα μνημόνια και η ολιγαρχία (πολιτική και οικονομική) που τα υποστηρίζει.

Καταγγελία 2η
Στα 25 του ο Θοδωρής έφυγε για Αγγλία. Οπως γράφει ο ίδιος σε ιντερνετικό φόρουμ, η κατάσταση στην Ελλάδα αποδεκάτισε κάθε όνειρο της οικογένειάς του. «Εχω δύο γονείς μακροχρόνια ανέργους, εισόδημα μηδέν, αποταμιεύσεις μηδέν, τα χαράτσια να σκάνε βροχή, δεν άντεξα, έπρεπε να κάνω κάτι».

Οταν πήρε την απόφαση, υπηρετούσε τη θητεία του στον Στρατό. Στο εξάμηνο πήρε αναβολή, έφυγε και έπιασε δουλειά στο Λονδίνο. Οταν η αναβολή τελείωσε, η μητέρα του απευθύνθηκε στη Στρατολογία για να ρωτήσει τι μπορεί να γίνει. Εκεί της είπαν ότι αν το παιδί δεν παρουσιαστεί... στην επόμενη ΕΣΣΟ, θα του επιβληθεί 6.000 ευρώ πρόστιμο. Οπως και ο Θοδωρής, έτσι και ο Χ. Τον Δεκέμβριο του ’12 τα μάζεψε όλα και τράβηξε για Σουηδία. Βρήκε δουλειά σε μια εταιρεία, οδηγός μπετονιέρας. Εκτοτε στέλνει χρήματα στους γονείς του για να πληρώνουν τους φόρους που τους έχουν γονατίσει. Η αναβολή του έληξε και μια συστημένη επιστολή έφτασε στους δικούς του. Πρόστιμο 6.000 ευρώ για μη εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων του Χ.

Πρόκειται για την εφαρμογή της περίφημης υπουργικής απόφασης Βενιζέλου (ΦΕΚ Β΄ 517/2011), η οποία αυστηροποίησε τις ποινές για τους ανυπότακτους, θεσπίζοντας το παραπάνω πρόστιμο. Μάλιστα, ενώ έως τότε το διοικητικό πρόστιμο διαγραφόταν εάν όσοι διέκοπταν την ανυποταξία τους αθωώνονταν στο Στρατοδικείο, σήμερα τα στρατολογικά γραφεία στέλνουν κατευθείαν τα πρόστιμα στις εφορίες, ανεξαρτήτως της εξέλιξης της ποινικής δίωξης.

Για ποιους ισχύει;

Το πρόστιμο ισχύει τόσο για τους ανυπότακτους του εσωτερικού όσο και γι’ αυτούς του εξωτερικού, ακόμα και για αυτούς που έχουν μεταναστεύσει λόγω της οικονομικής κρίσης. «Ενώ σήμερα παρατηρείται το φαινόμενο να μεταναστεύουν χιλιάδες νέοι στο εξωτερικό, δεδομένου ότι η ελπίδα επαγγελματικής αποκατάστασης στην πατρίδα έχει χαθεί, η Πολιτεία συμπεριφέρεται με εκβιαστικό τρόπο προς τους νέους αυτούς. Θέτει ουσιαστικά το εκβιαστικό δίλημμα: ή υπηρετείς τη θητεία σου ή πληρώνεις εξοντωτικό πρόστιμο 6.000 ευρώ», λέει στην Καθημερινή ο δικηγόρος με ειδίκευση στα συγκεκριμένα θέματα κ. Χαράλαμπος Χ.

«Ο μετανάστης νέος κηρύσσεται ανυπότακτος, δεν μπορεί να το αποπληρώσει λόγω του ύψους του και ως εκ τούτου έρχεται αντιμέτωπος με αυστηρές κυρώσεις. Το πρόστιμο βεβαιώνεται ταμειακά από την εφορία και έχει προσαυξήσεις. Η εφορία, μάλιστα, μπορεί να προχωρήσει στην αναγκαστική είσπραξή του, ήτοι στην αναγκαστική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του ανυπότακτου». Μέχρι την εξόφληση του ποσού, ο ανυπότακτος δεν μπορεί να λάβει αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας. Επιπλέον, η εξόφληση του προστίμου δεν απαλλάσσει από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις. Οπως εξηγεί ο κ. Χ., ο οποίος αυτή τη στιγμή χειρίζεται πολλές τέτοιες υποθέσεις, το πλέον παράλογο είναι ότι η εντολή προς την εφορία για βεβαίωση του προστίμου δίνεται πριν ακόμα ο ανυπότακτος λάβει γνώση της ανυποταξίας του ή έστω σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. «Δεν προλαβαίνουν να αντιδράσουν πριν κινηθεί η σχετική διαδικασία». Σύμφωνα με την κείμενη στρατιωτική νομοθεσία, ο ανυπότακτος εξωτερικού μπορεί να ζητήσει την ακύρωση του προστίμου μόνο εφόσον αποκτήσει μελλοντικά την ιδιότητα του μονίμου κατοίκου εξωτερικού. «Ο διωκόμενος μπορεί μόνο δικαστικά να αντιμετωπίσει το πρόστιμο. Να ισχυριστεί ότι έχει διακόψει την ανυποταξία του και για τον λόγο αυτό να διαγραφεί το πρόστιμο».

Ουδείς γνωρίζει πώς θα εξελιχθούν οι συγκεκριμένες υποθέσεις. Δεδομένου ότι ο νόμος είναι πρόσφατος, είναι η πρώτη «σειρά» των ανυπότακτων που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα. «Δεν υπάρχει ακόμα σχετική νομολογία. Δεν ξέρουμε ακόμα τι κάνει δεκτό το δικαστήριο και τι όχι. Είμαστε σε αναμονή των πρώτων σχετικών αποφάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων», καταλήγει ο κ. Χ. Πηγή: Καθημερινή

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΜΠΗΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΕΘΑ ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ας δούμε την κληρονομιά που άφησε ο πρώην ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλος, εκτός από τις νέες παραγγελίες γερμανικών υποβρυχίων, που το δημόσιο πληρώνει χωρίς αυτά να κατασκευάζονται, ενώ οι 1200 εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δουλεύουν μια φορά τη βδομάδα εκ περιτροπής! Μια κληρονομιά που αποδέχτηκαν οι διάδοχοι του Π.Μπεγλίτης, Δ.Αβραμόπουλος και προχωρά ο Π.Παναγιωτόπουλος. Επισυνάπτουμε τις σχετικές κυβερνητικής ρυθμίσεις που υπέγραψε ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος στις 10 Ιανουαρίου 2011: Το πρόστιμο ανυποταξίας ορίζεται στις 6000 και για τη λιποταξία από 1000 το μήνα με ανώτερο όριο τις 6000! Αναλυτικότερα:

Καθορίζεται σε 6.000 το ποσό του χρηματικού προστίμου που επιβάλλεται στους ανυπότακτους (1.000 για τους έφεδρους) και σε ό,τι αφορά τους λιποτάκτες το πρόστιμο καθορίζεται σε 1.000 για κάθε μήνα λιποταξίας και μέχρι του ποσού των 6.000. Με την ίδια απόφαση ορίζεται η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης των προστίμων, βάσει της νομοθετικής εξουσιοδότησης των άρθρων 51 και 52 του Ν. 34

Τροποποιείται η «Φ. 420/6/80222/Σ. 31/10-02-2006/Κοινή Απόφαση Υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας», αναφορικά με τη διαδικασία επιβολής, βεβαίωσης και είσπραξης του χρηματικού προστίμου, που επιβάλλεται σε εφέδρους λόγω της μη τήρησης των υποχρεώσεών τους, σε εκτέλεση του Άρθρου 49 του Ν. 3421/2005.

Τροποποιείται η «Φ. 429.1/5/150045/Σ. 11/04-01-2006/Απόφαση ΥΦΕΘΑ», καθορίζονται τα σχετικά με την απαλλαγή των Μοναχών του Αγίου Όρους, που προβλέπεται στο Άρθρο 77 του Ν. 3883/2010 και επίσης αντιμετωπίζονται προβλήματα και δυσχέρειες που είχαν ανακύψει κατά την εφαρμογή των άρθρων 15 και 18 του Ν. 3421/2005 για την αναβολή κατάταξης νοσηλευομένων σε νοσηλευτικά ιδρύματα και όσων είναι εγγεγραμμένοι για απόκτηση διδακτορικού διπλώματος.

Ουσιαστικά στο πλαίσιο αυτής της ταξικής επίθεσης, που ζητούμενο της δεν είναι μόνο η επιβολή των μέτρων αλλά η δια βίου καθυπόταξη του κόσμου της εργασίας, στο στόχαστρο μπαίνουν όχι μόνο τα αντιμιλιταριστικά ρεύματα της κοινωνίας μας, αλλά και η άρνηση της νεολαίας απέναντι στο στρατό που εκδηλώνεται με μια μεγάλη ποικιλομορφία. Μετά την ψήφιση παρόμοιων νόμων σε Ελλάδα και Κύπρο, το αστικό καθεστώς εξουσίας ξεχύνεται να «πατάξει» το φαινόμενο της Ανυποταξίας που ολοένα περισσότερο διευρύνεται. Ο Στρατός που παραμένει ένας από τους ισχυρότερους αστικούς μηχανισμούς ιδεολογικής χειραγώγησης και προπαγάνδισης των «εθνικών δικαίων», συντριβής της ανεξάρτητης και ισχυρής προσωπικότητας από της μυλόπετρες της ιεραρχίας και της πειθαρχίας, πρέπει να συνεχίσει να παίζει τον σημαντικό αυτό, για το αστικό σύστημα εξουσίας, ρόλο.

Η καταδίωξη της Ανυποταξίας και της άρνησης της νεολαίας να συμμετάσχει σε Ασκήσεις Επίστρατων είναι ανάγκη του συστήματος καθώς πρέπει να καταστείλει όσους αμφισβητούν τα σχέδια της Παλλαϊκής Άμυνας (εμπνευστής ο Χωραφάς, διευθυντής του γραφείου του πρώην ΥΕΘΑ Α.Τσοχατζόπουλου και εκ των διαμορφωτών των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τον Στρατό) και του γενικότερου μιλιταριστικού κλίματος (Τάγματα Εθνοφυλακής, φασιστικές Πολιτοφυλακές κλπ). Αποκαλύπτεται επομένως ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι αντισυστημική δύναμη, αλλά Μαντρόσκυλο του συστήματος. Κοινός τους στόχος να ενσωματώσουν οργανικά την νεολαία στον στρατό καθώς οξύνεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα, ενώ η πιθανότητα νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Ανατολική Μεσόγειο αυξάνει. Θέλουν δωρεάν κρέας για τα κανόνια τους!

Για αυτό το λόγο στρατολογικά γραφεία ανά τη χώρα έχουν προχωρήσει στην εφαρμογή της απόφασης που ανακοινώθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης (ΦΕΚ Βʼ 517/2011). Ανυπότακτοι έχουν λάβει συστημένες επιστολές από τα Στρατολογικά Γραφεία της περιοχής διαμονής τους στις οποίες ενημερώνονται πως τους έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 6000 Ευρώ για τη μη-εκπλήρωση των στρατιωτικών τους “υποχρεώσεων”. Το ποσό είναι καταβλητέο στην αρμόδια εφορία και μέχρι την εξόφλησή του ο ανυπότακτος δεν μπορεί να λάβει αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας, με ό, τι δυσχέρειες στην καθημερινότητά του συνεπάγεται αυτό (μη-δυνατότητα ανανέωσης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, έκδοσης κάρτας ανεργίας, σύναψης δανείου κοκ). Πέραν αυτού, με το νεοψηφισθέντα νόμο Ν.3943/2011 -σύμφωνα με τον οποίο οι οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 5000 ευρώ διώκονται ποινικά- οι ανυπότακτοι απειλούνται και με φυλάκιση. Η εξόφληση του προστίμου δεν απαλλάσσει από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις και η μόνη εναλλακτική που δίνεται είναι η τακτοποίηση των “υποχρεώσεων” αυτών με κάθε τρόπο (στράτευση, απαλλαγή με Ι5, αναβολή λόγω σπουδών).

Παράλληλα ένα πλήθος δημόσιων υπηρεσιών (δημοτολόγια, υπουργείο ΠΡΟΠΟ, υπηρεσία εκλογικών καταλόγων υπουργείου εσωτερικών, τοπικά ΑΤ κ.α.) έχουν… στρατολογηθεί από το Υπουργείο Αμύνης προκειμένου να εντοπίσουν ανυπότακτους και ολικούς αρνητές στράτευσης των οποίων η διεύθυνση διαμονής δεν είναι γνωστή. Οι υπηρεσίες αυτές οχλούν τηλεφωνικώς, με επιστολές ή και αυτοπροσώπως τους άμεσα ενδιαφερόμενους καθώς και συγγενικά τους πρόσωπα προκειμένου να αποκτήσουν τα ακριβή στοιχεία διαμονής τους. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΕΘΑ, τα ανακτηθέντα στοιχεία πρόκειται να δοθούν στα τοπικά Στρατολογικά Γραφεία τα οποία θα τα χρησιμοποιήσουν για την αποστολή συστημένων ειδοποιητηρίων για το πρόστιμο που θα τους έχει επιβληθεί.

Οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ όχι μόνο κοστολογούν σε δυσθεώρητα οικονομικά επίπεδα την Άρνηση της νεολαίας για τον Στρατό (το αρχικό πρόστιμο δεκαπλασιάστηκε), αλλά βρίσκουν και έναν ευέλικτο τρόπο να τονώσουν τις κοινωνικές ανισότητες. Οι νέοι των λαϊκών οικογενειών πρέπει να υποταχθούν και να καταταχθούν με το φόβο του τσουχτερού προστίμου, ενώ τα παιδιά των πλουσίων έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν και να εργαστούν στο εξωτερικό, κάνοντας τελικά χρήση όλων των ευνοϊκών ρυθμίσεων, αφού και το πρόστιμο των 6000 ευρώ δεν είναι «ανυπέρβλητο». Από την άλλη μεριά ποινικοποιεί τις συγκεκριμένες εκδοχές αντιμιλιταριστικής δράσης και φέρεται με ακραία εκδικητική διάθεση θέτοντας σε καθεστώς ομηρείας χιλιάδες νέα παιδιά, αποκόπτοντας τα από σπουδές, εργασία, ακόμη και από το πενιχρό επίδομα ανεργίας. Τρομοκρατώντας τα τελικά με φυλάκιση λόγω μη εξόφλησης οφειλής προς το Δημόσιο!

Η ταξικότητα του μέτρου αποκαλύπτεται και από την εξής διάσταση: Χιλιάδες νέοι που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν λόγω των Μνημονίων, της ανεργίας και των απολύσεων αντιμετωπίζουν το εκβιαστικό δίλημμα ή υπηρετείς κανονικά την υποχρεωτική θητεία και χάνεις την εργασία σου στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να πεινάσεις εσύ και οι δικοί σου, ή συνεχίζεις να δουλεύεις κανονικά στο εξωτερικό αλλά επιβαρύνεσαι με ένα εξωφρενικό πρόστιμο 6000 ευρώ. Πρόστιμο που αδυνατεί να καταβάλλει ο μετανάστης και η οικογένεια του, χαράτσι που εισπράττει η εφορία και αν δε το καταβάλλεις έχεις σκληρές κυρώσεις. Είναι οι ολέθριοι ταξικοί όροι που επιβάλλουν στην εργατική οικογένεια οι πλούσιοι αστοί πολιτικοί των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που εξαγόρασαν τη θητεία τους και ήταν τα μεγαλύτερα βύσματα. Μεθόδευση που αποδεικνύει όλη τη φορομπηχτική και εισπρακτική λογική της κυβέρνησης, που νομοθετεί τη Λούφα των μοναχών και κλείνει πονηρά το μάτι στους γόνους των πλουσίων, στους οποίους επιτρέπει έναντι ενός «λογικού για αυτούς ποσού» να απαλλαγούν ουσιαστικά της Στρατιωτικής θητείας.

Η τρομοκράτηση κάθε διαφωνούντα, η άγρια καταστολή της αμφισβήτησης των κυρίαρχων επιλογών φαίνεται Μονόδρομος για την κυβέρνηση που μεταφέρει την κατάσταση της έκτακτης ανάγκης από την οικονομία στην πολιτική, αντιμετωπίζει τον αγωνιζόμενο λαό ως εσωτερικό εχθρό, που είναι διατεθειμένη να συντρίψει ακόμη και με την χρήση στρατιωτικών δυνάμεων. Έτσι δημιουργείται ένα κοινωνικό πεδίο που ενδυναμώνει την τάση ανάπτυξης αντιμιλιταριστικής διάθεσης στη νεολαία που αποστρέφεται τον στρατό και τον σύγχρονο ρόλο του. Επί της ουσίας, η Υποχρεωτική Στράτευση αποκαλύπτεται ως ένα τεράστιο βάρος που θα το κουβαλήσουν τα παιδιά της εργατικής και αγροτικής οικογένειας, που καλούνται να μπουν ως Αναλώσιμοι στην πρώτη γραμμή του ελληνοτουρκικού ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού, να συνδράμουν ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, να αναλάβουν την Καταστολή των κοινωνικών αγώνων. Στον Στρατό όχι μόνο δεν είναι όλοι ίσοι, σύμφωνα με το γραφικό στρατιωτικό τσιτάτο, αλλά εκβαθύνονται οι κοινωνικές ανισότητες και εδώ έχουν πολλά να μας πουν ο Κασιδόκωστας, ο Γιαννακόπουλος, ο Ζαγορίτης και τόσα άλλα βύσματα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ο Τριανταφυλλόπουλος, οι μεγαλοδημοσιογράφοι και τα ανθρωπάρια της show bize!

Στηρίζουμε κάθε αντιμιλιταριστική δράση, στεκόμαστε στο πλευρό των καταδιωκόμενων από το κράτος αγωνιστών.

Θεωρούμε όμως ότι αποφασιστικός παράγοντας την εποχή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των Κατασταλτικών προετοιμασιών όπως αυτές αποκαλύπτονται μέσω των Ασκήσεων Καταστολής Πλήθους είναι η ανάπτυξη Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και η διεκδίκηση Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο να καταργήσουν τώρα τα πρόστιμα ανυποταξίας. Δεν είναι δυνατόν τα ζητήματα συνείδησης να κοστολογούνται και το κράτος να εκδικείται τους νέους πολίτες του. Είναι δικαίωμα του νέου ανθρώπου να αρνηθεί τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του ελληνικού και τουρκικού κεφαλαίου, να αρνηθεί την κατάταξη του σε έναν Ελληνικό Στρατό που είναι πλήρως ενταγμένος και βασική συνιστώσα των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων με πρωταγωνιστές το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Εξάλλου, πολλοί νέοι εργαζόμενοι και επαγγελματίες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο απόλυσης και οικονομικής καταστροφής εξαιτίας των ασκήσεων επίστρατων.

Απευθυνόμαστε στα εργατικά σωματεία και τους καλούμε να ενσωματώσουν το συγκεκριμένο αίτημα στα προγράμματα πάλης τους και στις κινητοποιήσεις τους. Η πάλη για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης ταξικής πολιτικής είναι όρος επιβίωσης για τους αργαζόμενους και την νεολαία.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου