Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τους δεσμούς αίματος μεταξύ της Χρυσής Αυγής και των νεοναζιστικών κομμάτων της Ουκρανίας [εικόνες]


Mπορεί τώρα, και καθυστερημένα μάλιστα, οι Χρυσαυγίτες με μια χλιαρή ανακοίνωσή τους, να απαρνούνται τους ομοϊδεάτες τους νεοναζιστές της Ουκρανίας και να στηρίζουν την ελληνική μειονότητα, ωστόσο, ντοκουμέντα από το πρόσφατο παρελθόν μαρτυρούν τους «δεσμούς αίματος» μεταξύ των νεοναζιστικών κομμάτων Ελλάδας και Ουκρανίας.

Λίγες ημέρες μετά τις δολοφονίες των Καπελώνη και Φουντούλη έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» (από όπου και οι φωτογραφίες), οι Ουκρανοί ομοϊδεάτες της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο.
Με κουκούλες και στρατιωτική ενδυμασία ύψωσαν σημαίες της ΧΑ, καθώς και πανό με τους δύο δολοφονημένους χρυσαυγίτες, ενώ με γκράφιτι σε τοίχους κτιρίων στην Ουκρανία δήλωναν τη συμπαράστασή τους προς τους Ελληνες συναγωνιστές τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα από αυτά διακρίνεται πλάι στο σύμβολο της ΧΑ το σήμα του «Δεξιού Τομέα». 



Παράλληλα, την ταύτισή τους με το εθνικιστικό κόμμα της Ουκρανίας «Σβομπόντα», έχουν παραδεχθεί δημοσίως οι ηγεσίες, τόσο της Χρυσής Αυγής, όσο και του «αδελφού κόμματος» στην Κύπρο, του ΕΛΑΜ. Κατά την επίσκεψη των Ουκρανών βουλευτών Αντρι Μισένκο και Γιούρι Λεβσένκο, του νεοναζιστικού κόμματος της Ουκρανίας «Σβόμποντα»  στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΛΑΜ στη Λευκωσία τον περασμένο Ιούνιο, τονίστηκε η σημασία της σχέσης μεταξύ των εθνικιστικών κινημάτων αλλά και η μεταξύ τους συνεργασία που «πηγάζει διά μέσου της ιδεολογίας τους», ενώ συμφωνήθηκε ο παράλληλος κοινός τρόπος δράσης. Οι Ουκρανοί βουλευτές δήλωναν πως ένιωθαν σαν να βρίσκονται σε εκδήλωση του δικού τους κόμματος, ενώ την επίσκεψη είχε χαιρετίσει και ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Ο προέδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου μετέφερε «τους εθνικιστικούς χαιρετισμούς του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου», εξήρε «τους αγώνες των συναγωνιστών από την Ουκρανία» και αναφέρθηκε στα «κοινά μεταξύ του ουκρανικού και του ελληνικού έθνους».



Ετσι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, οι Χρυσαυγίτες ήρθαν σε δύσκολη θέση, οι οποίοι άργησαν, αλλά αναγκάστηκαν να στραφούν κατά των ιδεολογικών «αδελφών» τους, με μια ανακοίνωσή που εξέδωσαν καθυστερημένα, τόνισαν τον «θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία στην Ουκρανία και εκδηλώνεται ήδη με βίαια επεισόδια εις βάρος συμπατριωτών μας».

Πάντως, μέλη της Χρυσής Αυγής στο Facebook, δηλώνουν έτοιμοι για Ουκρανία, αναρτώντας φωτογραφίες και βίντεο από τα τεκταινόμενα στη χώρα αλλά και από το ακροδεξιό κόμμα «Σβομπόντα».



Πηγή: iefimerida.gr

- See more at: 

http://www.tsantiri.gr/ellada/ta_ntokoumenta_pou_apodeiknuoun_tous_desmous_aimatos_metaxu_tis_chrusis_augis_kai_ton_neonazistikon_kommaton_tis_oukranias_eikones/#sthash.zqmaEPUT.dpuf


diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου