Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Το τηλέφωνο της “δημοκρατίας”


“Δεκτό έκαναν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ επί της Αρχής το νόμο πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά τις αλλαγές της κυρίας Διαμαντοπούλου στον νόμο Πλαίσιο. Νωρίτερα και προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεση για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια, ο πρωθυπουργός είχε, παρουσία της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, τηλεφωνική συζήτηση με τον αρχηγό της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.”


 tvxs.gr ,   24 Αυγούστου 2011




 Πηγή : ΠαραλληλοΓράφος


Μεγάλη επιτυχία της δημοκρατίας φίλες και φίλοι πριν από λίγο.
Ο πρωθυπουργός πήρε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την υπουργό παιδείας, η υπουργός παιδίας το πρόεδρο της βουλής, ο πρόεδρος της βουλής πήρε τον πρωθυπουργό με τη σειρά του, ο οποίος, του είπε να πάρει και ένα τηλέφωνο στους υπόλοιπους βουλευτές που και αυτοί είχαν περάσει τη βραδιά τους στα τηλέφωνα αφού τους είχε γίνει γνωστό ότι επίκειτο μεγάλη ανατροπή προς το δημοκρατικότερον στη Παιδεία.
Ο πρωθυπουργός συμφώνησε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος αν και διαφωνεί σε λεπτομέρειες με τον πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος, τουλάχιστον συμφωνεί  στα βασικά:όπως το μέγεθος του γκλόπ, το μήκος της ερπίστριας  και το μοντελάκι Oakley  του ασφαλίτη.
Η υπουργός παιδείας αφού τα συμφώνησε και με τον γιο του εξάδελφου του μπατζανάκη του προηγούμενου πρωθυπουργού, και άλλους βουλευτές της αντιπολίτευσης με τους οποίους διαφωνεί σε λεπτομέρειες όπως το μέγεθος των ραμμάτων, τον αριθμό των θλάσεων και το είδος των βασανιστηρίων, σκέφτηκε να πάρει και ένα τηλεφωνάκι τον υπουργό προστασίας του πολίτη να τον ενημερώσει ότι συμφώνησαν όλοι και πως πλέον ο δρόμος είναι κοινοβουλευτικά ανοιχτός.
Ο υπουργός προστασίας του πολίτη με τη σειρά του, τηλεφώνησε στον αξιότιμο αρχηγό της αστυνομίας, ο οποίος, με τη σειρά του τηλεφώνησε σε όλους τους αξιότιμους ταξίαρχους, υποστράτηγους, αντιστράτηγους και κατά τόπους διοικητές, για να τους αναγγείλει τα χαρμόσυνα νέα: Μέσα σε μια εβδομάδα όχι μόνο έγινε γνωστή η δημιουργία καινούριου σώματος της αστυνομίας αλλά και καταργήθηκε το άσυλο στα πανεπιστήμια. Πόση χαρά να αντέξουν και αυτοί οι κακόμοιροι ανώτατοι αξιωματικοί μονάχοι τους ; Κάλεσαν αμέσως τους υποδιοικητές, αστυνόμους Α, Β, Γ, Δ, για να τους ενημερώσουν για τη μεγαλειώδη νίκη του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και του συνδικαλιστικού κινήματος της ελληνικής αστυνομίας.  Βέβαια όλοι αυτοί διαφωνούσαν μεταξύ τους σε λεπτομέρειες όπως: Που θα παρκάρεται το εμπόριο πρέζας στο κέντρο της πρωτεύουσας, που το εμπόριο λευκής σαρκός, και για το αν τα ξεβρακώματα στο δρόμο κατά τη διάρκεια ελέγχων είναι εξευτελιστικά για τα στελέχη της Υπηρεσίας Ασφάλειας Κέντρου, Προαστίων, Περιχώρων, Σούπερ Μάρκετ και Νυχτερινών Κέντρων.
Όπως ήταν φυσικό, αμέσως οι κατώτεροι αξιωματικοί ενημέρωσαν τους υφιστάμενους τους στα στρατιωτικά σώματα της ελληνικής αστυνομίας. Το τι έγινε δεν λέγεται !
Ο Τάκης ο Φασίστας, ο Μάκης ο Σάπιος, ο Σάκης ο ΕΣ-ΕΣ, ο Ντένης ο πτυχιούχος, ο Λεό ο μηχανόβιος και ο Τέλης ο Χουλίγκας, έκαναν πάρτι στη μονάδα από τη χαρά τους. Βέβαια αν και διαφωνούν σε λεπτομέρειες όπως το κακό τάιμινγκ της επιχείρησης Μπαρμπαρόσα, το επίπεδο αστυνόμευσης έξω από το Μπούχενβαλντ, αν στον θεό Απόλλωνα θα πήγαινε η σβάστικα, και αν στη Κούφια Γη έχει κομμουνιστές ή όχι, αυτό δεν τους εμπόδισε να γιορτάσουν με τον πλέον έξαλο τρόπο τα κοινοβουλευτικά νέα.
Επιτέλους να μπει και λίγο τάξη στα πανεπιστήμια ρε παιδί μου. Δεν είναι δυνατόν να αλωνίζουν στα πανεπιστήμια οι αναρχοάπλυτοι, οι κομμουνισταί και οι φτωχοί.
Είναι καιρός, πλέον, οι μεγάλες φοιτητικές παρατάξεις που πρόσκεινται στη κυβέρνηση και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διδαχθούν από τη στάση των μεγαλυτέρων και να σταματήσουν να τρώγονται για λεπτομέρειες όπως : Οι τιμές των ψήφων, πτυχίων και ουισκιών σε νυχτερινά μαγαζιά, το μέγεθος των μπούστων των μοντέλων στις εκλογικές αφίσες, και η τιμή της κοκκαΐνης στα νησιά το καλοκαίρι. Είναι καιρός να δούνε οι σοβαροί, ρεαλιστές και υπεύθυνοι φοιτητές, τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά τους.
Με τις γραβάτες κύριοι! Με τις γραβάτες! Αυτές είναι το μέλλον.

υ.γ. :  Είμαι σίγουρος πως, αύριο-μεθαύριο, αν θρηνήσουμε ακόμα έναν νεκρό από την καταστολή, θα πέσουν πολλοί από τα σύννεφα. Μια ακόμα έκπληξη… Σωστά;

-----------------------------------------------------------------
Σημείωση: O kokkinostupos θεωρεί πως οι ευθύνες των φοιτητικών παρατάξεων της αριστεράς δεν είναι καθόλου αμελητέες, το αντίθετο μάλιστα. Οι ευθύνες για την απονέκρωση των συλλογικών διαδικασιών στα φοιτητικά αμφιθέατρα (συνελεύσεις, συντονιστικά συνελεύσεων), είναι τεράστιες. Αυτό όμως θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει ξεχωριστή ανάρτηση από μόνο του. Προς το παρόν, το μοναδικό σχόλιο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, είναι πως ο νόμος (εδώ και λίγες ώρες) αυτός πρέπει να μείνει στα χαρτιά. Με πίστη ότι η μάχη δεν τέλειωσε πριν καν δοθεί, θεωρούμε απαραίτητη την εμφάνιση μετώπου παιδείας-εργασίας-δημοκρατικών δικαιωμάτων στο άμεσο επόμενο διάστημα, για την ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Ε.Ε, ΔΝΤ, κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου