Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Μεροκάματο 14 ευρώ προτείνουν οι ναζιστές


Παπαγεωργίου Βασίλης

«Καταθέτω ενδεικτικά ένα μέρος από τις προτάσεις μας και συγκεκριμένα, κάποιες οικονομικές προτάσεις σχετικά με τον κρατικό προϋπολογισμό 2013 (...) Πέμπτον, όσον αφορά τους ανέργους που επιδοτεί ο ΟΑΕΔ, αυτοί να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε θέσεις του δημοσίου τομέα, προκειμένου να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του». Μία ακόμα από τις προτάσεις του ναζιστικού μορφώματος Χρυσή Αυγή όπως κατατέθηκε στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό, στις 8 Νοέμβρη, από το βουλευτή της Γ. Γερμενή με το παρατσούκλι «Καιάδας».
Και αυτή η πρόταση αποδεικνύει πέρα για πέρα ότι οι ναζιστές αποτελούν την πιο βάρβαρη έκφραση του καπιταλισμού, είναι αυτοί που έχουν αναλάβει να προωθήσουν τις πιο αντιδραστικές επιλογές των κεφαλαιοκρατών.

Η πρότασή τους οδηγεί στη δημιουργία ενός εργατικού δυναμικού που θα δουλεύει οκτώ και παραπάνω ώρες τη μέρα, μόνο με μια στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς ένσημα, με μόλις 14,4 ευρώ τη μέρα! Η επόμενη πρόταση των ναζιστών θα είναι να δίνουν στους εργάτες αντί για λεφτά μια κούπα χυλό!

Αυτή είναι η πραγματική όψη των ναζιστών. Δεν είναι απλά ρατσιστές, είναι εχθροί της εργατικής τάξης και με αυτή την έννοια δε νοιάζονται ούτε για τους Ελληνες εργάτες. Ηταν και είναι τα πιο άγρια αιμοβόρα σκυλιά των κεφαλαιοκρατών που τα ρίχνουν στην πιάτσα όταν τα πράγματα αγριέψουν. Ετσι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, να σκύψει το κεφάλι στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Απέναντι στα αφεντικά και τα σκυλιά τους, απάντηση μπορεί να δώσει μόνο η ρωμαλέα δύναμη της πρωτοπόρας εργατικής τάξης και οι σύμμαχοί της που έχουν κηρύξει ανειρήνευτο ταξικό πόλεμο, με στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου