Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Έγγραφο - Μισθοδοτούμενος πράκτορας της ΚΥΠ ο Μιχαλολιάκος της ΧΑ; *




Έγγραφο απ’ τη σελίδα των Wikileaks, που δεν διαψεύστηκε ποτέ από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, τον εμφανίζει ως συνεργάτη, με χρυσό μισθό

"Χτυπούν" το σύστημα... συνεργαζόμενοι μαζί του, με υψηλό μισθό! Ένα έγγραφο που παρουσιάζουν τα Wikileaks, τον εμφανίζει πράκτορα της ΚΥΠ με τον κωδικό «ΑΣΤΥΑΝΑΞ». Στο παρελθόν ο ίδιος διατείνεται ότι καταδίκασε την «Αυριανή» ότι είναι πλαστό το έγγραφο, όχι όμως και πλαστή η πληροφορία ότι είναι πράκτορας! 

Ποιοί άλλοι χουντικοί εμφανίζονται ως πράκτορες


Τελικά ο αρχηγός...των νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Νίκος Μιχαλολιάκος, ήταν ή είναι πράκτορας της ΚΥΠ, της ελληνικής μυστικής υπηρεσίας, της ΕΥΠ όπως σήμερα ονομάζεται; Η υπόθεση και το ερώτημα δεν προκύπτουν σήμερα. Πολλά χρόνια πριν κυκλοφορούσε η φήμη, ακόμη και ανάμεσα στα στελέχη του ακροδεξιού χώρου, ότι ο «φύρερ» των χρυσαυγιτών ήταν απλά ένας συνεργάτης των μυστικών υπηρεσιών, που είχε «δώσει» συνεργάτες του για να «καθαρίσει» με ελαφρές καταδίκες από την εμπλοκή του σε υποθέσεις βομβιστικές επιθέσεις τη δεκαετία του 1970.

Το 1984 η «Αυριανή» δημοσίευσε ένα έγγραφο της ΚΥΠ, με ημερομηνία 29 Δεκεμβρίου 1981, σύμφωνα με το οποίο ο Μιχαλολιάκος και άλλοι γνωστοί του ναζιστικού ή ακροδεξιού χώρου, μισθοδοτούνταν, και μάλιστα με υψηλότατες αμοιβές, που έφταναν το 1.000% του μισθού του δημοσίου υπαλλήλου της εποχής, από την ΚΥΠ.

Ο Μιχαλολιάκος διατείνεται ότι μήνυσε την «Αυριανή» και την καταδίκασε, υποστηρίζοντας ότι το έγγραφο είναι πλαστό, επειδή δεν έφερε υπογραφή του αξιωματικού το όνομα του οποίου αναφέρεται να υπογράφει. Κι έτσι πάντως να είναι, η δικαστική απόφαση, την οποία επικαλείται ο Μιχαλολιάκος αλλά δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, δεν θεωρούσε πλαστή την πληροφορία για την έμμισθη σχέση του με την ΚΥΠ, παρά μόνο το έγγραφο, λόγω της έλλειψης της υπογραφής. Δεν υπήρξε δηλαδή έρευνα για να αποδειχτεί ότι ο Μιχαλολιάκος δεν ήταν ΚΥΠατζής, ούτε ο ίδιος το υποστήριξε ποτέ.

Η υπόθεση όμως έχει και συνέχεια. Στην ιστοσελίδα των Wikileaks, που είναι γνωστό ότι επί χρόνια κατάφερνε να «κλέβει» έγγραφα μυστικών υπηρεσιών από διάφορα κράτη έχοντας προκαλέσει πολλά προβλήματα σε κυβερνήσεις με τη διαρροή τους, υπάρχει το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται η μισθοδοσία Μιχαλολιάκου! Μπορεί να το αναζητήσει κάποιος στη σελίδα «Greek KYP intelligence payroll including politicians, 1981», με το link:http://wikileaks.org/wiki/Greek_KYP_intelligence_payroll_including_politicians,_1981


Παρά το γεγονός ότι η ανάρτηση αυτού του εγγράφου έγινε πριν 5 χρόνια, στις 13 Οκτωβρίου του 2008, ουδέποτε καταγγέλθηκε ως πλαστό! Ούτε από την ΕΥΠ, ούτε από τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο, που υποτίθεται ότι έχει στα χέρια του σχετική δικαστική απόφαση.

Στο έγγραφο που παρουσιάζει η σελίδα των Wikileaks, εμφανίζεται η μισθοδοσία 10 έκτακτων συνεργατών – πρακτόρων της ΚΥΠ, το 1981. Οι μισθοί που εμφανίζονται να παίρνουν είναι «τρελοί» για τα δεδομένα της εποχής. Ο Μιχαλολιάκος, δίπλα στο όνομα του οποίου αναγράφεται το «Κωδικόν Χαρακτηριστικόν», δηλαδή η πρακτορική ονομασία του, «ΑΣΤΥΑΝΑΞ», εμφανίζεται να εισπράττει… 120.000 δραχμές, όταν εκείνη την εποχή ο μισθός του δημοσίου υπαλλήλου ήταν περίπου 12.000 δρχ!

Δεν είναι όμως μόνο ο Μιχαλολιάκος που παρουσιάζεται ως πράκτορας της ΚΥΠ, αν και υποτίθεται ότι «χτυπά το σύστημα» – τουλάχιστο έτσι εμφανίζονται η ΧΑ και ο «φύρερ» της…- και δεν συνεργάζεται, εμμίσθως μάλιστα, μαζί του για να του δίνει πληροφορίες.

Στο ίδιο έγγραφο ο Κώστας Πλεύρης, γνωστός υμνητής των ναζιστών και της χούντας του Παπαδόπουλου, φέρεται να μισθοδοτείται, ως πράκτορας «Αναστάσιος», με 200.000 δραχμές. Είναι ο πατέρας του άλλοτε βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αθανάσιου Πλεύρη, που πλέον είναι στέλεχος της ΝΔ και από χθες αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.). Επίσης ο τότε εκδότης της χουντικής «Ελεύθερης Ώρας», Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, που έχει το πρακτορικό όνομα «Αννίβας» και μισθό 180.000 δραχμές, ο Πολύδωρος Δάκογλου, με μισθό 90.000 και κωδική ονομασία «36 Β 81» κ.α.

Προφανώς γνωρίζουμε ότι οι νεοναζιστές, οι χουντικοί και όλοι οι άλλοι του ακροδεξιού χώρου κάθε άλλο παρά «αντίπαλοι» του συστήματος είναι. Εδώ όμως φέρονται να είναι και έμμισθοι συνεργάτες του, χωρίς οι ίδιοι ποτέ να το διαψεύσουν ή να το διαψεύσει το ίδιο το… σύστημα. Ακόμη και αν ο Μιχαλολιάκος έκανε πριν χρόνια τον ισχυρισμό για πλαστότητα του εγγράφου, δεν διέψευσε ότι ήταν ή είναι πράκτορας της ΚΥΠ…


Πηγή: fanthis.blogspot.gr


* Μετά την συγκεκριμένη αναδημοσίευση, λάβαμε μήνυμα από τους διαχειριστές της σελίδας xyzcontagion.wordpress.com  σε σχέση με την γνησιότητα του εγγράφου (τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με το όνομα του Μιχαλολιάκου και 1-2 ακόμα, από την λίστα), το οποίο επίσης δημοσιεύουμε. Τους ευχαριστούμε για την πληροφορία :

XYZ Contagion Φιλικά στο λέω, το έγγραφο αυτό ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ στα Wikileaks, όπως κυκλοφορεί. Κάποιος χρήστης το βρήκε στο ιντιμίντια, ακριβώς το ίδιο σκανάρισμα το έκανε pdf (με ημερομηνία μάλιστα του αρχείου pdf την 1/1/1984, θαρρείς και υπήρχαν τότε pdf ή σκάνερ ή προγράμματα παραγωγής Pdf από εικόνες), είπε να το περιβάλει με επισημότητα Wikileaks και το έβαλε σε αυτά τα τύπου Wiki που έχουν τα Wikileaks. Ποτέ, σε κανένα cable δεν υπήρχε αυτό το έγγραφο. Μπορώ να το αποδείξω αυτό, το φύτεψε στα Wikileaks κάποιος Έλληνας για τους δικούς του λόγους, εκμεταλλευόμενος την ανοιχτή αρχιτεκτονική των εφαρμογών-εγχειρημάτων wiki. Όποιος ήθελε μπορούσε, τουλάχιστον στην αρχή, να φυτέψει ό,τι ήθελε.

Μην το πιστεύεις, τουλάχιστον στην γραμμή που γράφει Μιχαλολιάκος, είναι πλαστό. Όχι ότι δεν θα μπορούσε να είναι αληθινό (ο Πλεύρης ήταν άλλωστε ΚΥΠατζής, μόνος του το είπε), αλλά η ύπαρξη αυτού του εγγράφου ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών εντός της ακροδεξιάς.

Οπότε, καλύτερα να μην το χρησιμοποιούμε, καταλαβαίνεις γιατί. Δίνουμε πάτημα να ισχυριστεί ότι και άλλα που τον αφορούν είναι πλαστά, και ότι χρησιμοποιούνται πλαστογραφίες υπηρεσιών για να τον χτυπήσουν, ενώ δεν είναι καθόλου έτσι. Ασφαλώς και είναι συνομιλητής υπηρεσιών, αλλά το συγκεκριμένο δεν είναι αυθεντικό. Ξέρω καλά τι λέω, πίστεψέ με.

7 σχόλια: