Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ



«ΒΡΗΚΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ... ΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ... ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!»

Αυτός είναι ο τίτλος της καθεστωτικής φασιστικής φυλλάδας «ΣΤΟΧΟΣ», που επιτέθηκε ξανά στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και στο Κίνημα των Φαντάρων.
Αυτή τη φορά επιχείρησαν να υπερασπιστούν τον Ελληνικό Στρατό, τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συκοφαντώντας το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΑΤΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, την σημαντικότερη έκφραση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των φαντάρων και του χαμηλόβαθμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Αφορμή για την νέα επίθεση τους ήταν η ανακοίνωση μας για τα δραματικά γεγονότα στην Τουρκία και το συμπέρασμα που καλέσαμε να βγάλει ο συνάδελφος στρατιώτης για το Πραξικόπημα:

«Το Πραξικόπημα, λοιπόν, και οι συγκεκριμένες μαρτυρίες των Τούρκων φαντάρων ουσιαστικά επικαιροποιούν την αναγκαιότητα της αντίστασης και της αμφισβήτησης μέσα σε κάθε εθνικό στρατό-όργανο ταξικής κυριαρχίας με συνέχεια και αλληλεπίδραση με το εργατικό κίνημα. Το πραξικόπημα και η εξέλιξή του, συνέχεια του πολέμου που διεξάγει ο τουρκικός στρατός στη ΝΑ Τουρκία εναντίων των Κούρδων, των βαρβαροτήτων ενάντια στο κίνημα και την αριστερά, του πολέμου -σε συνεργασία με τον ελληνικό στρατό- εναντίον των προσφύγων, της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ και τους διεθνείς οργανισμούς ασφάλειας και άμυνας, δείχνουν ότι δεν είναι απλά δικαίωμα του πολίτη με στολή, αλλά καθήκον του αγωνιστή εργάτη, η αμφισβήτηση διαταγών και εντολών. Ουσιαστικά αναδεικνύουν με τον πιο δραματικό τρόπο την ανάγκη συγκρότησης κινήματος Μέσα κι Έξω από τον Στρατό, της πλήρους ανάπτυξης ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ και δράσης μέσα στο στρατιωτικό μηχανισμό.

Χρειάζεται να βγάλει συμπεράσματα κανείς, να σκεφτεί ποια θα ήταν η επόμενη μέρα για τους λαούς της Τουρκίας αν οι Φαντάροι έλεγαν ΟΧΙ στο Πραξικόπημα».

Αυτή η ανακοίνωση μας προκάλεσε την αντίδραση του φασιστικού «ΣΤΟΧΟΥ». Γιατί τα γεγονότα στη γειτονική χώρα εξετάζονται από την σκοπιά της εξασθένισης της αντίπαλης αστικής τάξης και του στρατού της, όχι από την σκοπιά της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των λαών της Τουρκίας.Βλέπεις για τους φασίστες, το στρατιωτικό κατεστημένο, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την αστική τάξη στη χώρα μας ο μόνος που δεν πρέπει να έχει λόγο είναι ο Φαντάρος. Ο Φαντάρος πρέπει να Υποτάσσεται, να Πειθαρχεί, να Εκτελεί κάθε Διαταγή.  Πολύ περισσότερο που σήμερα, στο πλαίσιο του Ολοκληρωτικού καπιταλισμού και του κράτους του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού ο Στρατός εντάσσεται στα δόγματα Πολέμου-Καταστολής και προβλέπεται η χρήση του για την καταστολή του αγωνιζόμενου λαού.
Και ο Ελληνικός Στρατός όχι μόνο εκπαιδεύεται αλλά στράφηκε εναντίον του λαού μας, κάτι που είναι έτοιμος να επαναλάβει. Εδώ λοιπόν βρίσκεται ο βασικός πυρήνας της δυσφημιστικής επίθεσης του φασιστικού «ΣΤΟΧΟΥ». Γιατί οι φασίστες, όπως η κυβέρνηση και η Ε.Ε. θεωρούν δεδομένο ότι ο Στρατός θα επεμβαίνει στο εσωτερικό της χώρας και της Ευρώπης, όπως γίνεται εξάλλου στη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ουγγαρία, σε όλη την πολιτισμένη καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική Ευρώπη! Θέλουν τα χέρια τους ελεύθερα, δεν ανέχονται καμιά φωνή αμφισβήτησης. Είναι έτοιμοι να λάβουν τα πιο βίαια τρομοκρατικά μέτρα ενάντια στο κίνημα Μέσα στον Στρατό!  
Ο φασιστικός ΣΤΟΧΟΣ καταγγέλλει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ «για μυθοπλασία» ακριβώς γιατί αυτοί οι προβληματισμοί και τα ερωτήματα που αναδείξαμε πρόσφατα δεν είναι μόνο των «κάτω», αλλά και των «πάνω». Εμείς τονίζαμε:
Δε χρειάζεται να αναρωτηθούμε γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποσχέθηκε προεκλογικά την αναγνώριση του Συνδικαλισμού στο στρατό και αφενός τον αρνήθηκε στους στρατιώτες, αφετέρου τον παραχώρησε στους στρατιωτικούς με όρους ενσωμάτωσης και ελέγχου. Δε χρειάζεται να αναρωτηθούμε γιατί ΟΛΕΣ οι ως τώρα κυβερνήσεις, μηδέ της σημερινής εξαιρουμένης, επιχείρησαν (και επιχειρούν) να επιβάλουν τη στράτευση στα 18 και την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Το όνειρο μιας πειθαρχημένης και υπάκουης κοινωνικής πλειοψηφίας πάει χέρι-χέρι με τη μετατροπή της σε ένα απέραντο στρατόπεδο, συγκέντρωσης ή τεθωρακισμένων. Πάει μαζί με την μετατροπή της νεολαίας σε υπάκουο όργανο των πολεμικών τυχοδιωκτισμών τους, του κοινωνικού-υβριδικού πολέμου που επιχειρούν να διεξάγουν, των κατασταλτικών τους σχεδιασμών, σε ανέξοδο σκλάβο-εργάτη με στολή για τις ανάγκες της όποιας παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Δε χρειάζεται να αναρωτηθούμε,  γιατί, πολύ απλά, σήμερα περισσότερο από ποτέ, ο Έλληνας Φαντάρος υφίσταται πρωτόγνωρη εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση και εκπαιδεύεται να αναλάβει ρόλο Πραιτοριανού και Αναλώσιμου στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της άρχουσας τάξης, άρα για αυτό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να έχει ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ.

Αυτή η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με τη λογική «άστο να περάσει» ούτε με το βύσμα...

Το σύνθημα «ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ» απαντά στην πρόσφατη εμπειρία των κατασταλτικών σχεδιασμών του κράτους και των κυβερνήσεών του εναντίον του εσωτερικού εχθρού-λαού. Το 2008, στην εξέγερση του Δεκέμβρη, το ΑΡΝΟΥΜΑΙ των φαντάρων μπλόκαρε τους  σχεδιασμούς τους να κατεβάσουν τον Στρατό στο δρόμο. Από το 2010 έως σήμερα, σε κάθε μεγάλη εργατική κινητοποίηση, βάζουν το Στρατό σε επιφυλακή και σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις τον παρέταξαν απέναντι σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. Σε δεκάδες περιπτώσεις, κατά τα 25 χρόνια λειτουργίας του Σπάρτακου, αγωνιστές φαντάροι μπλόκαραν τη χρήση του στρατού ως απεργοσπαστικού μηχανισμού,  στις ταξικές μάχες των εργαζομένουν στους ΟΤΑ ή στις μεταφορές.

Αυτά είναι εξάλλου τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας, δηλαδή Πολέμου-Καταστολής του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, του ΝΑΤΟ και του ελληνικού Στρατού, που σύμφωνα με το νέο του δόγμα αντιμετωπίζει ως εσωτερικό εχθρό όποιον αμφισβητεί τους μεγάλους αστικούς στόχους, τους Νόμους της Αγοράς και τα Μνημόνια. Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας στρέφεται εναντίον των προσφύγων και των κοινωνικών κινημάτων που αμφισβητούν τις ιδιωτικοποιήσεις, το άγριο ξεπούλημα και τη συντριβή του κόσμου της εργασίας. Σε αυτές τις επιλογές τους βρίσκουν ισχυρή αντίσταση από τους ίδιους τους στρατευμένους.
Για αυτό ο Στρατός στοχεύει πρώτιστα στην συντριβή της προσωπικότητας, στην υποταγή και πειθάρχηση των Στρατευμένων-Πραιτοριανών και Αναλώσιμων των άδικων πολέμων του. Για αυτό ο Στρατός απαιτεί από μας: «Πρώτα Εκτελούμε-Μετά βγαίνουμε Παραπονούμενοι»!
Σύμφωνα με τη «δημοκρατική» αντίληψη των δικών μας μιλιταριστών, οι Τούρκοι φαντάροι πρώτα έπρεπε να υπακούσουν στις διαταγές, να πάνε με τα τανκς σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, βομβαρδίζοντας το Κοινοβούλιο και πυροβολώντας πολίτες, και μετά να βγουν παραπονούμενοι. Να θυμηθούμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη έστρεψε την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Τότε τι έπρεπε να πράξουν οι φαντάροι;

Απέναντι σε όλα αυτά πρέπει να σταθεί ο Έλληνας φαντάρος

Να πει ΟΧΙ στον σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και τα πραξικοπήματα της αστικής τάξης. «νόμιμα» ή «παράνομα»…
ΝΑ πει ΑΡΝΟΥΜΑΙ να στρέψω τα όπλα μου εναντίον των αγωνιζόμενων εργατών, ΑΡΝΟΥΜΑΙ να γίνω Ανθρωποφύλακας των προσφύγων-μεταναστών, ταξικών μου αδελφών.

Για αυτό χρειάζεται ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
Για αυτό χρειάζεται ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ



ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου