Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Νέα 24ωρη απεργία στο ΙΚΕΑ - Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη!



Από alfavita



Το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στο κατάστημα ΙΚΕΑ στη λεωφόρο Κηφισού αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για αύριο Πέμπτη ομόφωνα μέσω της γενικής τους συνέλευσης.Ο αγώνας τους απαντάει στην  εκβιαστική προσπάθεια της εργοδοσίας για υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών έως 11% και μειωμένα δικαιώματα.



Η διοίκηση του ΙΚΕΑ θέλοντας να τρομοκρατήσει και να διασπάσει τους εργαζόμενους θυροκόλλησε στο κατάστημα της λεωφ. Κηφισού ανακοίνωση που χαρακτηρίζει  παράνομη την απεργία με το αιτιολογικό ότι ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.


 Γενική Συνέλευση των εργαζομένων είναι αυτή που αποφάσισε την απεργία και αυτή την απόφαση εφάρμοσε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, δήλωσε η Μαρία Τσαγκατάκη, πρόεδρος του Συλλόγου, μιλώντας στους απεργούς εργαζόμενους. Κατήγγειλε και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που αποκαλεί τυχοδιώκτες εκλεγμένους συνδικαλιστές και συνδικάτα του ΠΑΜΕ που στάθηκαν στο πλάι των εργαζομένων του ΙΚΕΑ, οι οποίοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, έκαναν στάση εργασίας, αποφάσισαν 24ωρες απεργίες.



Στο πλευρό των απεργών το ΠΑΜΕ, Ταξικά συνδικάτα, ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων αλλά και λαϊκές συνελέυσεις και επιτροπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου