Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ο πόλεμος μέσα από τα μάτια των ανθρώπων! Νεκρά βρέφη και τρομαγμένοι πολίτες της Παλαιστίνης και του Ισραήλ την ώρα των βομβαρδισμών

Ο πόλεμος δεν εγκατέλειψε ποτέ την Μέση Ανατολή. Ο τρόμος, η φρίκη, οι νεκροί είναι μέρος της καθημερινότητας, ειδικά των παλαιστινίων. Όμως και από τις δυο πλευρές κατοικούν άνθρωποι. Ανθρωποι οι οποίοι φοβούνται το ίδιο. Άνθρωποι οι οποίοι τρέχουν όσοι μπορούν σε καταφύγια, θρηνούν τους νεκρούς τους, προσπαθούν - χωρίς επιτυχία δυστυχώς - να σώσουν τα παιδιά τους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν κρατάνε όπλο. Και αγαπούν την γη τους και παλεύουν να μείνουν σε αυτήν.














Το Ισραήλ δηλώνει αποφασισμένο για «πόλεμο». Και έχει τη στήριξη των ΗΠΑ και του Καναδά, που του αναγνώρισαν την ανάγκη στην αυτοάμυνα.

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για επανάληψη των επιθέσεων με ρουκέτες από τη Γάζα, ενώ χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στην πόλη της Γάζας για την κηδεία του επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς Αχμεντ Τζαμπάρι.

Το φέρετρό του μεταφέρθηκε στο τέμενος αλ-Ομάρι στην πόλη της Γάζας για την επιμνημόσυνη τελετή πριν από την ταφή. Υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς δεν αναμένεται να παραστούν στην κηδεία για λόγους ασφαλείας.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς επιστρέφει εσπευσμένα σήμερα στη Ραμάλα, διακόπτοντας την περιοδεία που πραγματοποιούσε στην Ευρώπη με σκοπό να ζητήσει υποστήριξη στο παλαιστινιακό αίτημα για την αναβάθμιση του καθεστώτος στον ΟΗΕ της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας.

Οι ισραηλινές αρχές φοβούνται μήπως η Χαμάς και άλλες ένοπλες οργανώσεις χρησιμοποιήσουν την κηδεία του Τζαμπάρι ως κίνητρο για να κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους με ρουκέτες εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Τρεις ισραηλινοί πολίτες -- δύο γυναίκες και ένας άνδρας-- σκοτώθηκαν νωρίτερα σήμερα όταν ρουκέτα έπληξε τετραώροφη πολυκατοικία στην πόλη Κιριάτ Μαλάσι, στο νότιο Ισραήλ, ανακοίνωσε η αστυνομία. Αρκετοί είναι οι τραυματίες, μεταξύ τους ένα βρέφος οκτώ μηνών.

Το Ισραήλ επιτέθηκε σε "τουλάχιστον 200 στόχους", μεταξύ τους θέσεις εκτόξευσης ρουκετών, στη Γάζα από αέρος και θαλάσσης από χθες, σύμφωνα με το στρατό.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο SAFA της Χαμάς μετέδωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών από την ισραηλινή επιχείρηση ανέρχεται πλέον σε 13 Παλαιστίνιους, μετά το θάνατο πέντε Παλαιστινίων τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, δεύτερη ημέρα μιας μεγάλης ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης --δύο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και τρία μέλη των Ταξιαρχιών Αλ-Κάσαμ, στο νότο. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται τέσσερις πολίτες, μια έγκυος, ένα τρίχρονο κοριτσάκι και ένα βρέφος 11 μηνών και ένας 65χρονος άνδρας, ενώ τουλάχιστον 115 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι έχει εκτοξεύσει τουλάχιστον 120 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, ανάμεσά τους μία στην πόλη Κιριάτ Μαλάσι. Είπε επίσης ότι εκτόξευσε έναν ιρανικό πύραυλο τύπου Fajr-5 εναντίον του Τελ Αβίβ, για πρώτη φορά στην ιστορία της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης. Τίποτε δεν έγινε αισθητό στην ισραηλινή παραλιακή πόλη ανακοίνωσε ο στρατός που διέψευσε ότι ερρίφθη πύραυλος στο Τελ-Αβίβ.

Οι σειρήνες ήχησαν επανειλημμένα στις ισραηλινές πόλεις και σε περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 40 χλμ. από τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ συστοιχίες της ισραηλινής αμυντικής ασπίδας αναχαίτισαν 31 πυραύλους πάνω από το νότιο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο στρατός.
Ισραηλινά αεροσκάφη έριξαν φυλλάδια στη Λωρίδα της Γάζας καλώντας τους πολίτες, "για την ασφάλειά τους,να παραμείνουν μακριά από εγκαταστάσεις των ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων".





Παλαιστίνιοι μεταφέρουν το άψυχο σώμα του Άχμεντ αλ Τζααμπάρι
Παλαιστίνιοι μεταφέρουν το άψυχο σώμα του Άχμεντ αλ Τζααμπάρι
Η στιγμή που ηχούν οι σειρήνες, ένας αστυνομικός και νοσηλευτές προσπαθούν να προστατευθούν
Η στιγμή που ηχούν οι σειρήνες, ένας αστυνομικός και νοσηλευτές προσπαθούν να προστατευθούν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

Πηγή: http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου