Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Συλλογή υπογραφών: Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη δίωξη των συλληφθέντων εργαζομένων της Θεσσαλονίκης


Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ

Ανήμερα 17 Νοέμβρη 2012, 39 χρόνια μετά την εξέγερση του ελληνικού λαού ενάντια στη χούντα, με αίτημα ψωμί, παιδεία, ελευθερία, θεωρούμε ύβρη προς την ιστορική μνήμη να συλλαμβάνονται και να σέρνονται σε δίκη, οι τρείς εργαζόμενοι συνδικαλιστές στη Θεσσαλονίκη, με την αστήρικτη και υποκριτική κατηγορία της ‘’παράνομης βίας’’ καθώς και οι δεκάξι νεολαίοι που συνελήφθησαν μέσα στο Πανεπιστήμιο μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο.

Επισημαίνουμε τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία θέλοντας πάση θυσία να επιβάλλει την αντιλαϊκή της πολιτική, αναλαμβάνει και την ευθύνη μιας ανοιχτής αντιδημοκρατικής πολιτικής επίθεσης, θέτοντας στο στόχαστρο πολιτικές ελευθερίες καταχτημένες με αγώνες και αίμα.
Η διαρκής όξυνση της κρατικής καταστολής, η αστυνομική αυθαιρεσία, τα βασανιστήρια διαδηλωτών στη ΓΑΔΑ, η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τα ρατσιστικά προγκρόμ και η κρατική ενίσχυση των ναζιστικών και φασιστικών συμμοριών είναι το «οπλοστάσιο» που ρίχνουν ενάντια στο λαϊκό εργατικό κίνημα για το υποτάξουν.

Το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται, είναι αδιαπραγμάτευτο. Ειδικά σήμερα, που τα κοινωνικά δικαιώματα, η δημοκρατία, η λαϊκή κυριαρχία, είναι και πάλι στο απόσπασμα. Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι οι συλλήψεις ακολούθησαν σχεδόν αμέσως μετά τις δηλώσεις από την καγκελάριο της Γερμανίας Μέρκελ, για ‘’βία στην Ελλάδα’’. Τόση προθυμία και δουλικότητα να ικανοποιηθούν οι εταίροι – δανειστές- θύτες;

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, συνδικάτα, οργανώσεις και φορείς να κινητοποιηθούν άμεσα σε ένα κοινό συντονισμένο αγώνα ανατροπής της τρομοκράτησης των αγώνων των εργαζομένων, που θυμίζει τις πιο μαύρες μέρες της ιστορίας αυτού του τόπου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥΣ

Μανόλης Γλέζος,
Ευτύχης Μπιτσάκης,
Γιώργος Ρούσης,
Δημήτρης Καλτσώνης,
Βούτσης Νίκος,
Λαφαζάνης Παναγιώτης,
Αλαβάνος Αλέκος.
Δημήτρης
Δεσύλας,
Άγγελος Χάγιος

Υπογράψτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου