Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Η τρομοκρατία της συγκυβέρνησης του κεφαλαίου δεν θα περάσει!

 Οι αγώνες δεν δικάζονται 

Η τρικομματική κυβερνητική σαπίλα βάλθηκε να καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατίας, πολιτικής δραστηριότητας,  κάθε ελευθερίας έκφρασης. Ακόμα και όταν δεν υπάρχουν καν οι προφάσεις της «άσκησης βίας» φροντίζει να διώκει πολιτικά αγωνιστές μόνο και μόνο γιατί αντιδρούν στην πολιτική της. Μόνο και μόνο γιατί διδάσκουν και ασκούνται στην αντίσταση .


Ενώ παραμονή Πολυτεχνείου συλλάμβανε το δάσκαλο Θανάση Αγαπητό στην αυλή του σχολείου του, στα Γιάννενα έκανε άλλο «κόλπο»: 
κάλεσε την τέως πρόεδρο του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ Ντορέτα Ρίζου και τον πρόεδρο του συλλόγου ΔΕΠ και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπασιούκα ως μάρτυρες για να τους «μεταμορφώσει»  στην συνέχεια σε κατηγορούμενους με κατηγορίες που αποκαλύπτουν την επίθεση που έχει ξεκινήσει ενάντια σε όποιον αντιδρά και δεν κάθεται σπίτι του.

Με τη συμβολή των «προθύμων» που φρόντισαν να συνεργήσουν στην κατάλυση του δημοσίου πανεπιστήμιου, η κυβέρνηση κυνηγάει συνδικαλιστές με τρόπο που θα ζήλευε και η πιο σκληρή απολυταρχία. 

Τα «στοιχεία» της κατηγορίας είναι μεταξύ άλλων μερικά συνθήματα γραμμένα σε τοίχους, μερικές φωτογραφίες των… αθηναϊκών εφημερίδων και το καλύτερο, οι ανακοινώσεις των δύο συλλόγων για τις συλλογικές αποφάσεις που πάρθηκαν ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου.

Προφανώς, οι «πρόθυμοι» που κατέθεσαν είναι πολύ στεναχωρημένοι που δεν μπορούν να συστήσουν και κατηγορία για «επιθέσεις», «ξυλοδαρμούς» και «βιαιότητες» σαν αυτές που εκτοξεύουν καθημερινά μέσω των «ημέτερων» ΜΜΕ εναντίον αγωνιστών σε όλη τη χώρα, την ώρα που η τρικομματική κυβέρνηση έχει βγάλει μέχρι και το στρατό στους δρόμους.

Οι αγωνιστές του κινήματος όχι απλά δεν κρύβονται, αλλά είναι έτοιμοι να κερδίσουν και αυτή τη μάχη με τη συμπαράσταση του κόσμου.

Οι συλλογικοί αγώνες δεν δικάζονται, δεν καταδικάζονται. Ανατρέπουν κάθε πολιτική που καταπατά και καταργεί τα εργατικά- λαϊκά και κοινωνικά δικαιώματα. Ανατρέπουν  την πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ- κεφαλαίου.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου