Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ενάντια σε απεργούς με μπαμπούλα τη Χρυσή Αυγή



Με τον «μπαμπούλα» της Χρυσής Αυγής φέρεται να απείλησε «μέτοχος» της αλυσίδας «Σούπερ Μάρκετ Λάρισα» εργαζόμενους του καταστήματος, που συμμετείχαν στην περιφρούρηση της 48ωρης απεργίας 6 και 7 Νοέμβρη.

Αυτό καταγγέλλει, σε δελτίο  Τύπου που εξέδωσε, ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, σημειώνοντας συγκεκριμένα: «Την Τετάρτη 7/11, δεύτερη μέρα της 48ωρης πανεργατικής απεργίας, κι ενώ οι εργαζόμενοι του καταστήματος, μαζί με το σωματείο τους, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το ΠΑΜΕ, βρίσκονταν έξω από το κατάστημα των «Σούπερ Μάρκετ Λάρισα», στην οδό Υψηλάνδου και Μανδηλαρά, εμφανίζεται «μέτοχος» της εταιρείας μαζί με τον γιό του, ο οποίος απαιτούσε να μπει μες στο κατάστημα να ψωνίσει.
Στο συγκεκριμένο κατάστημα είχε προηγηθεί κρούσμα τρομοκρατίας από τον  διευθυντή προς εργαζόμενο, λίγες μέρες πριν την απεργία. Ο συγκεκριμένος διευθυντής, γνωστός μάλιστα για τις τακτικές τρομοκρατίας που ακολουθεί προς τους εργαζόμενους, είναι και εκείνος που κάλεσε τον «μέτοχο»  με τον γιο του για να δημιουργήσει επεισόδιο.

Την επόμενη ημέρα ο «μέτοχος» της εταιρείας εμφανίζεται ξανά, χωρίς τον γιο του αυτή τη φορά, απειλώντας τους εργαζόμενους, ότι αν ξανακλείσουν το κατάστημά του θα έχουν να κάνουν με τον γιό του, ο οποίος επικαλείται ότι ανήκει στην Χρυσή Αυγή. Με υπερηφάνεια ο μπαμπάς καυχιόταν για τον γιό, ότι κάθε βράδυ τον μαζεύει από το αστυνομικό τμήμα. Να σημειωθεί ότι 3 μέρες πριν την απεργία η επιχείρηση είχε προχωρήσει σε 2 απολύσεις, όπως επίσης είχε τους εργαζόμενους επιλεκτικά απλήρωτους».

Καταλήγοντας ο Σύλλογος, επισημαίνει: «Καλούμε τους εργαζόμενους της αλυσίδας «Σουπερ Μάρκετ Λάρισα», αλλά και όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και την τοπική κοινωνία της πόλης μας, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να καταδικάσουν τέτοιου είδους τακτικές.
Η επιχείρηση αφού βλέπει ότι οι καθημερινές απειλές και η τρομοκρατία τελικά δεν πιάνουν σε αυτούς τους εργαζόμενους που επέλεξαν να μην σκύψουν το κεφάλι στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, αλλά πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα τους, επιστρατεύει άλλους τρόπους εκφοβισμού και δεν διστάζει να καλέσει ακόμα και την Χρυσή Αυγή, γνωστό υποστηρικτή της εργοδοσίας, προκειμένου να φοβίσει τους εργαζόμενους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου