Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αυτό το κοινωνικό πραξικόπημα δεν θα περάσει!

Τα άτομα με αναπηρία, οι οικογένειές τους με αγανάκτηση και οργή πληροφορήθηκαν μέσω της πράξης νομοθετικού περιεχομένου την επαίσχυντη και απαράδεκτη ενέργεια της κυβέρνησης να ανατρέψει σχεδόν καθολικά τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου για την προστασία των ατόμων με αναπηρία. 

10 μόλις ημέρες μετά την ψήφιση του ν. 4093/2012, αυτός καταργήθηκε με τρόπο βαθύτατα αντιδημοκρατικό και κοινωνικά ανάλγητο. Οι διατάξεις που είχαν προβλεφθεί στο μεσοπρόθεσμο κάλυπταν τουλάχιστον περιορισμένο αριθμό ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και μέλη των οικογενειών τους που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία. 
Οι κατέχοντες την πολιτική ευθύνη ΔΕΝ έχουν αντίληψη τι σημαίνει βαριά αναπηρία και χρόνια πάθηση! Οι ρυθμίσεις αυτής της πράξης νομοθετικού περιεχομένου είναι αναπηροκτόνες!

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. εκφράζοντας το σύνολο των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους καλεί τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και στήριξαν στη Βουλή τη θέσπιση των νομοθετικών διατάξεων του μεσοπρόθεσμου να πάρουν δημόσια θέση, γιατί αυτή η πράξη τους εκθέτει πολιτικά.

Το αναπηρικό κίνημα της χώρας ΔΕΝ πρόκειται να δεχτεί τη σφαγή των ελάχιστων προστατευτικών παροχών που υπάρχουν για τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα.

Ο μόνος δρόμος για την Κυβέρνηση είναι να πάρει πίσω ΤΩΡΑ τις ρυθμίσεις της πράξης νομοθετικού περιεχομένου πίσω!

Αυτό το κοινωνικό πραξικόπημα δεν θα περάσει!

Ε.Σ.Α.μεΑ.

Πηγή: argird.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου