Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Πίσω φονιάδες!

Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν







Ομπάμα: Πλήρης στήριξη στο Ισραήλ


Την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ που εξακολουθεί να σφυροκοπά τη Λωρίδα της Γάζας επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα από την Ταϋλάνδη όπου βρίσκεται, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ασία, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η νέα ισραηλινή πρόκληση εντάσσεται στο γενικότερο ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και την  προετοιμασία επίθεσης σε Συρία και Ιράν.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Μπανγκόκ δήλωσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του» και ότι το «γεγονός που επιτάχυνε τη δημιουργία της κρίσης ήταν οι ρίψεις πυραύλων σε κατοικημένες περιοχές».

Ο στόχος τώρα είναι να «τεθεί τέρμα σε αυτές τις εκτοξεύσεις πυραύλων χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση της βίας στην περιοχή», είπε υποκριτικά, συμπληρώνοντας ότι το ενδεχόμενο μιας «λύσης δύο κρατών μεταφέρεται πλέον στο μέλλον», αν δεν τεθεί τέλος στη βία.

 Οι ισραηλινές επιδρομές αποτελούν την πιο σημαντική επιχείρηση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς, από την καταστροφική επίθεση του Δεκεμβρίου 2008-Ιανουαρίου 2009, στην οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.400 Παλαιστίνιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου