Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Συγκέντρωση ενάντια στην Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα – Παρασκευή 16/11, 17:00, Πρεσβεία Ισραήλ

Για μια ακόμα φορά, το κράτος του Ισραήλ δεν κρύβει το αιμοσταγές πρόσωπό του απέναντι στον παλαιστινιακό λαό. Χωρίς να αρκείται στην παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και τον απάνθρωπο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας προχωρά σε ψυχρές δολοφονίες και κλιμακώνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Γάζας, χρησιμοποιώντας μάλιστα το χυδαίο επιχείρημα της «άμυνας».

Αυτή τη φορά, «το δικαίωμα του Ισραήλ να προστατεύει τους πολίτες του», όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός Νετανιάχου συνοδεύτηκε από την εν ψυχρώ δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς Αχμέντ Αλ Τζαμπάρι, με πύραυλο ισραηλινού αεροσκάφους να πλήττει το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, προκαλώντας την αντίδραση των μαχητών της Χαμάς που δήλωσαν ότι μ’ αυτή την κίνηση το Ισραήλ «άνοιξε τις πύλες της κολάσεως».
Η αντίσταση των παλαιστινίων ξεκίνησε ήδη με ρουκέτες να φτάνουν για πρώτη φορά μετά το 1991 στην καρδιά του Τελ Αβίβ, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται επίσημα και από την ισραηλινή αστυνομία. Την ίδια ώρα το  υπουργείο Άμυνας έχει ήδη προχωρήσει στην ανάκληση αδειών 30.000 εφέδρων και εντείνει τις απειλές του για χερσαία επέμβαση. Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών παλαιστινίων στη Γάζα έχει φτάσει ήδη τους 19, έξι των οποίων είναι παιδιά, ενώ αντίστοιχα οι τραυματίες τους 150.

Με φόντο τις πρόωρες εκλογές τον ερχόμενο Ιανουάριο και θέλοντας να ενισχύσει τα εκλογικά του ποσοστά, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ παίζει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του δοκιμαζόμενου λαού της Παλαιστίνης.

Την ίδια στιγμή, «καλοί φίλοι» του, στηρίζουν το Ισραήλ στη μαζική εξόντωση που ετοιμάζει. Έχοντας ανανεώσει τη θητεία του και έχοντας παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης, ο Μπάρακ Ομπάμα εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ στηρίζουν το δικαίωμα της αυτοάμυνας (!) του Ισραήλ.

Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (Κηφισίας και Κατεχάκη) - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 17:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου