Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αντίσταση από τους φαντάρους στις παράνομες μεταθέσεις στην ΕΛΔΥΚ



ΟΙ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ

Τεράστια είναι η άρνηση ων νεοσύλλεκτων συναδέλφων να πάνε Κύπρο. Το τηλέφωνο της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ πραγματικά έχει σπάσει από τις κλήσεις των φαντάρων και των γονιών τους, που αναζητούν πηγή ενημέρωσης και θέλουν να μάθουν τι προβλέπεται.

Χαρακτηριστικά τα όσα μας επισημαίνουν συνάδελφοι που υπηρετούν στο ΚΕΝ Αυλώνας.

Από τους περισσότερους από 600 νεοσύλλεκτους είχαν προεπιλεγεί σχεδόν 300 για ΕΛΔΥΚ. Από αυτούς, μόλις 40-50 φαντάροι δήλωσαν εθελοντικά, ενώ όλοι οι υπόλοιποι Αρνήθηκαν. Την ίδια στάση κρατούν οι συνέδελφοι και σε άλλα ΚΕΝ.

Αυτή όμως η συμπεριφορά των νεοσύλλεκτων συναδέλφων δε πρέπει να ξενίζει το ΓΕΣ. Οι
συνάδελφοι που υποχρεώθηκαν να περάσουν τις πύλες των μονάδων και να υπηρετήσουν την στρατιωτική θητεία δε θέλουν να βγουν εκτός ελληνικής επικράτειας. Δε θέλουν να μπλέξουν σε ξένα προβλήματα, δεν ανέχονται να γίνουν κρέας στα κανόνια για την ΑΟΖ, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο του Κυπριακού κράτους. Πολλοί περισσότερο όταν συνειδητοποιούν ότι όλα τα βύσματα της ΟΝΝΕΔ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ μένουν στο απυρόβλητο ή όταν πληροφορούνται ότι οι άνθρωποι του LIFE STYLE και τα μαμόθρεπτα των πλουσίων υπηρετούν ένα μήνα και κάτι σε Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό.

Όμως την αντιδράση τους απέναντι στην Κύπρο πυροδοτεί και η κατάργηση των δωρεάν καταστάσεων επιβίβασης από τον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο, που μπορεί να δίνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για αγορά ή ενοικίαση ιπτάμενων τάνκερ για τις αποστολές του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, αλλά με την ίδια ευκολία επιβαρύνει φαντάρους και γονιούς με το οικονομικό κόστος της θητείας. Μάλιστα χτυπά κόκκινο η αγωνία των γονιών μη τυχών και τα παιδιά τους μετατεθούν στην Κύπρο.

ΤΟ ΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ARMY.GR ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ

Διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΣ: «Κάθε στρατιώτης λαμβάνει άδεια για την Ελλάδα περίπου κάθε2 μήνες.[.] Η μετακίνηση από Κύπρο προς Ελλάδα και αντίστροφα γίνεται δωρεάν αεροπορικώς με καταστάσεις επιβιβάσεως. Χορηγούνται έως (3) καταστάσεις επιβιβάσεως»!!!

Ο ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΓΟΝΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;

Οι γονείς αναρωτιούνται: Ποιος θα πληρώσει το κόστος του ταξιδίου στην Κύπρο; Είναι δυνατόν η κυβέρνηση να στέλνει στην Κύπρο τα παιδιά τους, παράνομα τις περισσότερες φορές αφού δε λαμβάνει υπόψη την άρνηση των φαντάρων να μετατεθούν στην Κύπρο, και να υποχρεώνει τους γονείς να πληρώσουν;

Μάλιστα, αδιαφορώντας πλήρως για την ανέχεια, την ανεργία, τα τρομερά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της ταξικής τους πολιτικής και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ.

Από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση και ο Π.Παναγιωτόπουλος βάζουν τον κοινωνικό αυτοματισμό μέσα στην ίδια την λαϊκή οικογένεια. Αφενός, η απόφαση κατάργησης των καταστάσεων επιβίβασης απαγορεύει την άδεια στους πιο φτωχούς συναδέλφους φαντάρους, αφετέρου η αδυναμία υλοποίησης του ταξιδιού θα ωθεί σε σύγκρουση γονείς και παιδιά!

Ο κοινωνικός κανιβαλισμός της κυβέρνησης σε όλο του το μεγαλείο.

Να θυμίσουμε ότι αρχικά, για τους υπηρετούντες στην ΕΛΔΥΚ ίσχυαν τρεις καταστάσεις επιβίβασης (αεροπορικά εισιτήρια), τα οποία περιορίστηκαν σε δύο και τώρα προβλέπεται μόνο ένα (1)!


ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ-Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ!

Σύμφωνα με την απόρρητη διαταγή του ΓΕΣ, δημοσιευμένη εδώ και χρόνια από τον Π.Κορωναίο, δημοσιογράφο που διατηρούσε την στήλη της Κ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ «Φαντάρε που πας» και η οποία προβλέπει τα εξής:

Επιπλέον υπάρχουν οι εξής όροι:

. Ο φαντάρος να είναι μέχρι 25 ετών.
. Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο (νησιά-Έβρος).
. Να μην είναι παιδί χωρισμένων γονιών.
. Η σωματική του ικανότητα να είναι Ι1-Ι2.

ΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο φαντάρος καλείται να υπογράψει αν επιθυμεί ή όχι να μετατεθεί στην Κύπρο. Αν υπογράψει ότι δε δέχεται να μετατεθεί εκτός ελληνικής επικράτειας δεν υπάρχει κανένας νόμος ή διαταγή που να τον υποχρεώνει να μετατεθεί υποχρεωτικά!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Απαιτούμε τώρα από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση του για κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης και να επαναφέρει τις (3)καταστάσεις επιβίβασης για όσους υπηρετούν σε μονάδες στον Έβρο, ακριτικά νησιά και ΕΛΔΥΚ.

Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να σταθούν μαχητικά και υπερήφανα απέναντι στην παραπλάνηση και στην εξαγορά των δήθεν προνομίων της ΕΛΔΥΚ. Να βγουν Παραπονούμενοι στο διοικητή τους, να ζητήσουν ακρόαση από το ΓΕΣ και να εμμείνουν στην άρνηση μετάθεσης τους στο εξωτερικό.

Απαραίτητος όρος για να πραγματοποιηθεί η μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ είναι η σύμφωνη γνώμη του φαντάρου μιας και πρόκειται για Μετάθεση εκτός συνόρων. Οι φαντάροι ορκίστηκαν να υπηρετούν το Σύνταγμα και την Άμυνα της χώρας. Αρνούνται λοιπόν να βγουν εκτός ελληνικής επικράτειας.

Εμείς απαιτούμε από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ και το ΓΕΣ να δημοσιεύσει τώρα την σχετική διαταγή, το σχετικό προεδρικό διάταγμα και το σχετικό νόμο που περιγράφει τα όσα αναληθή ισχυρίζονται.

Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Γκίνη.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά γιατί υπάρχει αναγκαιότητα αναγνώρισης του Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους, να αμφισβητήσουν του Παραλόγου τη Θητεία, να δημοσιεύσουν κάθε αυθαιρεσία και παραβίαση των νόμων-Στρατιωτικού Κανονισμού, κάθε τι που θίγει και απειλεί την Αξιοπρέπεια, την Υγεία και την Ζωή τους.

Πρέπει όλοι τώρα να επιλέξουμε το δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης και όχι του αναξιοπρεπούς και αδιέξοδου βύσματος, που απλώς μεταφέρει σε άλλες πλάτες τα βάρη που μας φόρτωσαν.

Να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου