Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Το Κοινωνικό Ζήτημα ο σοβαρότερος παράγοντας καθορισμού «του εξ ανατολάς κινδύνου»


Στην Τουρκία ψάχνουν και δε βρίσκουν ΕΠ.ΟΠ., ενώ Έλληνες Μιλιταριστές κυνηγούν τους εφέδρους

Η είδηση σχετικά με τον προβληματισμό που επικρατεί στον τουρκικό στρατό για τη δημιουργία μεγάλου επαγγελματικού στρατού, γιατί παρά τον ικανοποιητικό μισθό που προσφέρει το τουρκικό δημόσιο, για τα δεδομένα της χώρας, το ενδιαφέρον των υποψηφίων παραμένει χαμηλό, αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του κλίματος «εθνικών κινδύνων» που προσπαθούν να καλλιεργήσουν εθνικιστικοί και μιλιταριστικοί κύκλοι!

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, για τον «επαγγελματικό στρατό» που θέλει να διευρύνει το τουρκικό αστικό κατεστημένο είχε εξαγγελθεί πως θα προσληφθούν 25.000 άνδρες, ενώ μέχρι το 2015 υπάρχει σχέδιο για «επαγγελματικό στρατό 50.000 ανδρών». Όμως τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι εφημερίδες  αποδεικνύουν ότι μόλις 1500 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για να προσληφθούν. Ο μισθός που δίνουν οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις στους επαγγελματίες οπλίτες , συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος συμμετοχής σε στρατιωτικές επιχειρήσεις φτάνει τις 3100 τουρκικές λίρες, δηλαδή περίπου 1350 Ευρώ. Ενώ στο τέλος του χρόνου λαμβάνουν και επίδομα 7000 τουρκικών λιρών δηλαδή περίπου 3000 Ευρώ.

Ο λόγος που αποθαρρύνει τους νέους της γειτονικής χώρας να
γίνουν Μισθοφόροι Στρατιώτες είναι ότι πρόσφατα  άλλαξε το δόγμα του τουρκικού στρατού στο θέμα της αντιμετώπισης του PKK. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet με τίτλο «δεν έχει μείνει φαντάρος στο μέτωπο», οι Τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις στα πλαίσια της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης των ανταρτών έχει αποφασίσει να μην στέλνουν στο μέτωπο τους κληρωτούς. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ αναφέρει πως «ήδη έχουμε ετοιμάσει το σχέδιο μας, το τελευταίο διάστημα δεν στέλνουμε στις μάχες, κληρωτούς αλλά επαγγελματίες οπλίτες». Με τον τρόπο αυτό οι στρατηγοί ευελπιστούν πως θα έχουν πιο έτοιμους και αποτελεσματικούς άνδρες στα βουνά της Νοτιοανατολικής Τουρκία καθώς έχει διαπιστωθεί πολλοί Τούρκοι φαντάροι είναι άπειροι σε σχέση με τους αντάρτες του PKK που μάχονται για πολλά χρόνια.

Αποκαλύπτεται επομένως ότι η αχίλλειος πτέρνα του Τουρκικού Πολεμικού Δόγματος των 2.5 πολέμων βρίσκεται σε αυτό το κρίσιμο μισό πόλεμο κατά του «εσωτερικού εχθρού», της κουρδικής μειονότητας. Είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία της τουρκικής ιμπεριαλιστικής  πολιτικής καθώς από «εσωτερικός παράγοντας αστάθειας και σύμμετρη απειλή», τείνει να εξελιχθεί σε αμφισβήτηση της ίδιας της ακεραιότητας του Τουρκικού κράτους, λαμβάνοντας επιπλέον διεθνείς διαστάσεις καθώς συνδέεται με τις εξελίξεις σε Συρία-Καύκασο-Ιράκ-Ιράν.

Επίσης, αποδεικνύεται ότι το κοινωνικό ζήτημα και πιο συγκεκριμένα η δίκαιη πάλη του Κουρδικού λαού, μπορεί να επηρεάζει καθοριστικά τους όρους διεξαγωγής και το περιεχόμενο της ίδιας της κρατικής πολιτικής.

ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΕ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ας μην κουράζονται επομένως ο Χ.Μενάγιας, το defencenet.gr, το defence-point, όλη η αρμάδα των εθνικιστών και μιλιταριστών με συμμάχους την Χρυσή Αυγή να προπαγανδίζουν τον «ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟ»! Επαναλαμβάνοντας μονότονα κάλεσμα στο ελληνικό αστικό κατεστημένο, απαιτώντας νέα αντιδραστική αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, νέους εξοπλισμούς, ενίσχυση της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας-βασικά της ιδιωτικής και αντιμετώπιση του ζητήματος της θητείας και της εφεδρείας (η δεινή οικονομική θέση και οι πιέσεις της Τρόικας έχουν κάνει πολλούς, μεταξύ των οποίων και τον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο-όσο βεβαίως είναι ακόμη υπουργός-, να εξετάζουν σενάρια μετατροπής της Ελλάδας σε Ισραήλ των Βαλκανίων, αλλά και αύξησης της θητείας με ταυτόχρονη ένταση του μιλιταρισμού και του θεσμού της εφεδρείας (οι φασίστες δείχνουν το δρόμο με τις Λέσχες Εφέδρων, τις Πολιτοφυλακές, ενώ και οι μνημονιακές κυβερνήσεις επέκτειναν τα Τάγματα Εθνοφυλακής, αναθέτοντας τους επιθετικό ρόλο κατά του εξωτερικού και εσωτερικού εχθρού-αγωνιζόμενου λαού).

Η τοποθέτηση του κάθε Μενάγια, έχοντας παρανομαστή του προβληματισμού την εθνικιστική οπτική περί «τουρκικής επιθετικότητας-προκλητικότητας-επεκτατισμού», βάζοντας κάτω από το χαλάκι τα πραγματικά επίδικα του ελληνοτουρκικού αστικού ανταγωνισμού (έλεγχος Αιγαίου, ακαθόριστα σύνορα, ΑΟΖ, ανταγωνισμός σε Βόρεια Αφρική, Μέση Ανατολή, Νότια Βαλκανική και Ανατολική Μεσόγειο), επιχειρεί να διαβάσει την αλλαγή του Τουρκικού Πολεμικού Δόγματος, επιδιώκοντας ουσιαστικά να επισημάνει το τι πρέπει να πράξει η ελληνική άρχουσα τάξη. Από αυτή επομένως την οπτική όχι μόνο τονίζεται «ο εξ ανατολών κίνδυνος» και άρα η ανάγκη «εθνικής ενότητας», υποταγής δηλαδή του κόσμου της εργασίας στην κυβέρνηση Σαμαρά και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ-τοκογλύφων, αλλά με μαεστρία, χωρίς να αναφέρεται καν, υπεραμύνεται της στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ του ελληνικού κράτους και του κράτους Φονιά Ισραήλ. Τη δύσκολη επομένως αυτή περίοδο, που το Ισραήλ αποδεικνύεται στυγνός καταπιεστής και βάρβαρος δολοφόνος αμάχων, ο Χ.Μενάγιας, προβάλλοντας για μια ακόμη φορά «τους εθνικούς κινδύνους», έρχεται να ξεπλύνει τις τρομερές αμαρτίες του ελληνικού αστικού κόσμου, που προκειμένου να ικανοποιήσει τα συμφέροντα του έναντι του Τούρκου ανταγωνιστή του, προσφέρει στις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις μοναδικές υπηρεσίες.

Τέλος, αποκαλύπτονται τα σχέδια των αστών για την επόμενη μέρα, όπως τουλάχιστον τα ερμηνεύουν εθνικιστικοί και μιλιταριστικοί κύκλοι. Στο βαθμό που προχωρήσουν τα αντεργατικά και αντικοινωνικά τους σχέδια, άρα μπουν τα θεμέλια του νέου γύρου κερδοφορίας τους, η ένταση του ταξικού πολέμου στο εσωτερικό κατά του κόσμου της εργασίας θα συνδυαστεί με την ένταση των πολεμικών προετοιμασιών για την επιβολή των ελληνικών ιμπεριαλιστικών βλέψεων.

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ «ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ» ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

Για μια ακόμη φορά φαντάζει μονόδρομος για τον εργαζόμενο λαό μας η Ανατροπή της κυβέρνησης της αντεργατικής λαίλαπας, του κρατικού αυταρχισμού και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών. Οι εργαζόμενοι πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες του εθνικισμού και του ρατσισμού. Στις πατριωτικές κορώνες. Το ίδιο το άρθρο αποδεικνύει ότι οι Κούρδοι και Τούρκοι εργαζόμενοι είναι τα πρώτα θύματα της πολιτικής Ερντογάν. Με αυτούς πρέπει να ενωθούμε και με αυτούς πρέπει να παλέψουμε για τα κοινά μας δικαιώματα ενάντια στις κυβερνήσεις και τους πλούσιους που μας καταπιέζουν και εκμεταλλεύονται. Θέλοντας τελικά να ρίξουν τα πολεμικά πεδία Έλληνες και Τούρκους εργάτες για να σφαχτούν εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα.

Καθήκον επομένως δικό μας είναι να παλέψουμε για να αποδεσμευτούμε αγωνιστικά από την Ε.Ε., το ΕΥΡΩ και το ΝΑΤΟ. Να μπλοκάρουμε όλες τις πολεμικές δαπάνες. Να μπλοκάρουμε την συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων των χωρών μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να ανατρέψουμε την στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας. Να προβάλλουμε την απειλή μετατροπής του ελληνοτουρκικού ιμπεριαλιστικού πολέμου σε ολόπλευρα ταξικό, ανοίγοντας το δρόμο της επανάστασης και της κοινωνικής απελευθέρωσης.



ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ.6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου