Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Επιτέλους, οι Έλληνες Μισθοφόροι φεύγουν από το Αφγανιστάν

ΜΟΝO ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΞΙΟ, ΔΟΞΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ, Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΙΛΙΑΡΗ!

Αποστολή εξετελέσθη!

Πλέον στο Αφγανιστάν υπάρχει Δημοκρατία, κυριαρχεί ο πολιτισμός, η εντιμότητα και η ευημερία του λαού. Πολιτικοί ηγέτες ανεξάρτητοι από ξένες επιβουλές και επιβολές, αδιάφθοροι και με υψηλό αίσθημα ευθύνης καθορίζουν τις τύχες της κοινωνίας. Οι Ταλιμπάν και η Αλ Κάιντα, βασικοί λόγοι της ανθρωπιστικής επέμβασης του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, αποτελούν παρελθόν. Με δάφνες και δάκρυα στα μάτια οι πολίτες του Αφγανιστάν αποχαιρετούν το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα, που συνέχισε το εκπολιτιστικό έργο του Αλέξανδρου!

Αυτά θα έπρεπε να είναι τα δημοσιεύματα για την αποχώρηση των ελληνικών
στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, αν ίσχυαν τα όσα διέδιδε η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα και τα όσα ανέφεραν δέκα (10) χρόνια τώρα τα έμμισθα δημοσιογραφικά φερέφωνα στη χώρα μας.

Αναφερόμαστε στην αρθρογραφία που περιγράφει την «αποχώρηση του Τάγματος Ειδικής Σύνθεσης Αφγανιστάν (ΤΕΣΑΦ) από την Καμπούλ, η παρουσία της οποίας εκεί, ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου 2002, με την τοποθέτηση 15 Αξιωματικών και 34 Υπαξιωματικών της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν (ΕΛΔΑΦ). Μαζί με τα επαναπατρισθέντα στελέχη επέστρεψε όλο το υλικό και τα μέσα που υπήρχαν στο Αφγανιστάν, ενώ η εξοικονόμηση χρημάτων, λόγω της αποχώρησης, ανέρχεται στα 6.800.000 ευρώ σε σχέση με το 2011 και στα 7.700.000 ευρώ σε σχέση με το 2010. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Αφγανιστάν, τόσο η ΕΛΔΑΦ όσο και το ΤΕΣΑΦ, εκτέλεσαν έργα κατασκευής - ανακατασκευής και βελτίωσης των υποδομών στην πόλη της Καμπούλ, καθώς επίσης και του αεροδρομίου. Επιπρόσθετα, συμμετείχαν στην εκπαίδευση Αφγανών στρατιωτών και στη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας. Επισημαίνεται ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντική η υποστήριξη που παρείχε το 299 ΚΙΧΝΕ (το 299 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας αναπτύχθηκε στις 26 Ιουλίου 2005, στην Καμπούλ, και η ΕΛΔΑΦ μετονομάστηκε σε ΤΕΣΑΦ) από υγειονομικής πλευράς, τόσο στο προσωπικό του ΤΕΣΑΦ και της υπόλοιπης δύναμης της ISAF, όσο και σε Αφγανούς πολίτες. Στη συγκρότηση των ΕΛΔΑΦ-ΤΕΣΑΦ, συμμετείχαν 33 αποστολές (3.295 στελέχη), με χρονική διάρκεια παραμονής από 3 έως 6 μήνες».

Φυσικά, αν αφήσουμε στην άκρη τους μύθους της κυρίαρχης προπαγάνδας περί «κοινωνικής προσφοράς», τα ίδια τσιτάτα που χρησιμοποιούν όλες οι κατοχικές δυνάμεις, διαπιστώνουμε το μίσος του τρέφει ο Αφγανικός λαός και απέναντι στα ελληνικά μισθοφορικά τμήματα που συμμετείχαν στην ιμπεριαλιστική κατοχική δύναμη ISAF. Έλληνες Μισθοφόροι που δολοφόνησαν μια ολόκληρη οικογένεια αμάχων, το 2005, χάνοντας κάθε έλεγχο από το φόβο τους καθώς το γερμανικό κομβόι που συνόδευαν είχε δεχτεί βομβιστική επίθεση. Που πολιορκήθηκαν ξανά και ξανά από την Αφγανική αντίσταση, η οποία μέτρησε νεκρούς από τα πυρά που για ώρες αντάλλαξαν. Και που φυσικά φεύγουν γιατί το ΝΑΤΟ αναδιπλώνεται και όχι γιατί η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει οικονομία. Αφήνοντας πίσω ένα διεφθαρμένο καθεστώς και τους αναπτυσσόμενους Ταλιμπάν, που απειλούν με επιστροφή στην εξουσίας. Με τους οποίους βεβαίως συναλλάσσεται και συνδιαλέγεται το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ παρασκηνιακά. ΝΑΤΟ και ΗΠΑ που θα παραμείνουν στο Αφγανιστάν, γιατί έτσι επιτάσσουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα.

Θα είχε ενδιαφέρον αν η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δημοσίευε το συνολικό κόστος της ελληνικής στρατιωτικής συμμετοχής, αλλά και της οικονομικής συνδρομής στην κυβέρνηση των δυναστών του Αφγανικού λαού.

Θα είχε επίσης αξία να δημοσιεύσουν τα κέρδη της ελληνικής άρχουσας τάξης από την συμμετοχή της σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό έγκλημα.

Είναι στοιχεία που ποτέ δεν θα δημοσιεύσει το αστικό κατεστημένο, αν και το οφείλει στον λαό μας. Που φυσικά είναι αποφασισμένο να συνεχίσει την συμμετοχή του στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Αδιάψευστος μάρτυρας οι ασκήσεις και η συνδρομή στο κράτος δολοφόνο Ισραήλ, στο πλαίσιο της στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτικής συμμαχίας. Η συμβολή στο ΝΑΤΟ, η συμμετοχή στις επεμβάσεις των Συμμαχιών διαφόρων Προθύμων φονιάδων και εκμεταλλευτών, αλλά και οι πρόσφατες αποφάσεις των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε., που μεταξύ άλλων σημαίνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την κοινή αγορά ή ενοικίαση ιπτάμενων τάνκερ, για τις νέες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ!

Ο μόνος που αξίζει την εκτίμηση μας και θα μείνει για πάντα η προσφορά του χαραγμένη στη μνήμη μας είναι ο μαχητής δημοσιογράφος Γ.Κοίλιαρης. Μια απώλεια που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πραγματικά ανθρωπιστικής εκστρατείας του για να συνδράμει τα παιδιά του Αφγανιστάν.

Απώλεια που σημαδεύτηκε από την απάνθρωπη αδράνεια των ελληνικών αρχών!

Γιώργο, θα σε θυμόμαστε για πάντα.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου