Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ


ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΞΑΝΑ


Η νέα δολοφονική επίθεση του Ισραήλ κατά της κατεχόμενης και αποκλεισμένης Λωρίδας της Γάζας εξυπηρετεί πολλούς στόχους. Καταρχήν, το Ισραήλ προχωρά σε αμφισβήτηση της ειρηνευτικής διαδικασίας και αποδεικνύει ότι σε καμιά περίπτωση και ποτέ δε θα αποδεχτεί ένα Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος. Σε δεύτερο επίπεδο, το Ισραήλ επιχειρεί συντριπτικά χτυπήματα κατά των στρατιωτικών υποδομών της Χαμάς, κυρίως των αποθεμάτων πυραυλικών συστημάτων, ώστε να περιορίσει τους κινδύνους σε ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση με στόχους το Λίβανο και το Ιράν. 

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα καταγράφει η ειδησιογραφία: «Τον στρατιωτικό διοικητή της Χαμάς Αχμέντ αλ Τζαμπάρι σκότωσαν ισραηλινά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στη Λωρίδα της Γάζας. Οι εναέριες επιθέσεις εξαπλώθηκαν σε όλη την περιοχή, όπως γράφει το al Jazeera, ωθώντας τις δύο πλευρές στο χείλος ενός νέου πολέμου.
Ο θάνατος του Αλ Τζαμπάρι είναι ο πρώτος ανώτατου αξιωματούχου της Χαμάς εδώ και τέσσερα χρόνια, οπότε ξεκίνησε η ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Συνολικά έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, μεταξύ αυτών και ένα επτάχρονο κορίτσι, ενώ πολλοί ήταν και οι τραυματίες. Ο Αχμέντ αλ Τζαμπάρι ήταν διοικητής της ένοπλης πτέρυγας Ezzedine Al-Qassam, η οποία απαντώντας στη δολοφονία του τόνισε πως «οι μαχητές της θα συνεχίσουν το δρόμο της αντίστασης». «Οι κατοχικές δυνάμεις μόλις άνοιξαν τις πύλες της κολάσεως για τους ίδιους». Σημειώνεται πως από την επίθεση σκοτώθηκε και ο γιος του Αχμέντ αλ Τζαμπάρι.

Η Αεροπορία του Ισραήλ κτύπησε περισσότερους από 20 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας μετά την εκτέλεση του νο 2 της Χαμάς. Αυτό αποτέλεσε την αρχή μιας μεγάλης επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Πυλώνας Ασφαλείας». Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτα στοιχεία, οι τρεις Ταξιαρχίες Πεζικού που βρίσκονται γύρω από την Γάζα, επίσης βρίσκονται σε κατάσταση πλήρης ετοιμότητας αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Itar Tass. Μεταξύ των στόχων που χτυπήθηκαν είναι οι αποθήκες του κινήματος Χαμάς, στις οποίες φυλάσσονταν οι πύραυλοι με αυξημένο μεσαίας ακτίνας δράσης.

Και ενώ ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς απηύθυνε έκκληση για την πραγματοποίηση έκτακτης συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου με αφορμή τα αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA, αποκαλύπτεται Ισραηλινό έγγραφο που προτείνει ανατροπή του Μ. Αμπάς εάν η Παλαιστινιακή Αρχή υποβάλει αίτημα ένταξης στον ΟΗΕ ως «κράτος μη μέλος». Το έγγραφο αναφέρει ότι είναι «η μοναδική επιλογή» εάν οι αποτρεπτικές προσπάθειες δεν επιτύχουν, αν και παραδέχεται ότι το Ισραήλ θα «κληθεί να πληρώσει τις συνέπειες». Ο Μαχμούντ Αμπάς έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει το αίτημα στον ΟΗΕ στις 29 Νοεμβρίου. Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ έχουν ταχθεί κατά της κίνησης αυτής, λέγοντας ότι ένα ανεξάρτητο κράτος θα πρέπει να προκύψει μόνο μέσα από διαπραγματεύσεις.

Το έγγραφο, το οποίο έφτασε στα χέρια του BBC, προορίζεται για εσωτερική χρήση και δεν έχει εγκριθεί από τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν. Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα το ισραηλινό κανάλι Channel 10 αναφέρθηκε σε δηλώσεις του Λίμπερμαν, σύμφωνα με τις οποίες εκείνος τόνιζε ότι θα εξασφαλίσει την κατάρρευση της Παλαιστινιακής Αρχής, εάν εκείνη προχωρήσει στο αίτημα. Το έγγραφο αναφέρει ότι στόχος του Ισραήλ είναι να αποτρέψει τους Παλαιστίνιους να καταθέσουν το αίτημά τους, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή «θα περνούσε μια κόκκινη γραμμή που θα απαιτούσε τη σκληρότερη δυνατή ισραηλινή απάντηση». Ένα παλαιστινιακό κράτος, αναγνωρισμένο από τα Ηνωμένα Έθνη, «θα αποτελούσε ένα μονομερές βήμα που θα συνέτριβε την αντίδραση του Ισραήλ, θα υπονόμευε την αξιοπιστία του και θα έκανε αδύνατη οποιαδήποτε μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία που θα μπορούσε να είναι αποδεκτή από το Ισραήλ» προσθέτει το έγγραφο!

Εκφράζουμε την καταδίκη μας για τη νέα δολοφονική επίθεση του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ που στηρίζεται όμως στις ΗΠΑ του Ομπάμα και στην Ε.Ε., χαίρει της υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που στο πλαίσιο της στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτικής συμφωνίας έχει μετατρέψει την ελληνική επικράτεια σε ζώνη πολεμικής προετοιμασίας του Ισραήλ. Πρέπει τώρα να καταργηθεί. Χρέος του κινήματος μας η ανατροπή της κυβέρνησης της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, που εμπλέκουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, μεταξύ άλλων.

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ

Έξω όλοι οι ιμπεριαλιστές από την περιοχή ΗΠΑ-Ε.Ε-Ρωσία. Καταδίκη του Ισραήλ, της υποκριτικής πολιτικής της Τουρκίας που σφάζει Κούρδους και προστατεύει τους Παλαιστίνιους και Ανατροπή των αντιδραστικών αραβικών καθεστώτων.

Η Αραβική Άνοιξη που ανέτρεψε δικτατορίες και έθεσε με νέους όρους το κοινωνικό ζήτημα, αμφισβητώντας ταυτόχρονα τις λυκοσυμμαχίες των καταπιεστικών αραβικών καθεστώτων με το Ισραήλ και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πρέπει να ενισχυθεί και να νικήσει.   

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου