Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Η άθλια προπαγάνδα της Ισραηλινής πρεσβείας

Είναι να απορεί κανείς με την κατάντια των ανθρώπων. 

Αναρωτιέται κανείς πως ένα έθνος που έζησε το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ, που υπέστη πρωτόγνωρες ιστορικά βαναυσότητες από την ναζιστική ύβρη, να γίνεται το ίδιο θύτης συνεχώς εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, επιχειρώντας μάλιστα να τα συγκαλύψει, επαναλαμβάνοντας τα προπαγανδιστικά κόλπα του Γκέμπελς. 



Το κεντρικά σημεία της ισραηλινής επιχείρησης μεταστροφής της παγκόσμιας κοινής γνώμης, αλλά και της ελληνικής είναι τα εξής: «Η Χαμάς φταίει για την κλιμάκωση της σύγκρουσης. Το Ισραήλ βρίσκεται σε Άμυνα. Το Ισραήλ στοχεύει στρατιωτικούς στόχους ενώ οι Παλαιστίνιοι χτυπούν στα τυφλά αμάχους Ισραηλινούς. Οι πύραυλοι της  Χαμάς σκοτώνουν τα παιδιά της Παλαιστίνης.  Η Χαμάς χρησιμοποιεί ως ανθρώπινη ασπίδα τους αμάχους. Ο Ισραηλινός στρατός δικαιούται να κάνει τα πάντα για να διαφυλάξει την ασφάλεια της χώρας. Το Ισραήλ δολοφονεί αλλά εφοδιάζει κανονικά την Λωρίδα της Γάζας κλπ. κλπ. κλπ. κλπ.».

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα έδωσε μέσω Δελτίου Τύπου που εξέδωσε, στοιχεία για τις επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στη Γάζα. Σύμφωνα με αυτά, «πάνω από 1000 ρουκέτες της Χαμάς έχουν εξαπολυθεί εναντίον Ισραηλινών πολιτών από το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, 848 εξ αυτών αφότου ξεκίνησε η Ισραηλινή επιχείρηση ‘Στυλοβάτης της Άμυνας’ μόλις πριν από πέντε ημέρες. Τις τελευταίες πέντε ημέρες το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα ‘Σιδερένιος Θόλος’ έχει αναχαιτίσει περισσότερους από 302 πυραύλους. Μέχρι χτες, τρεις Ισραηλινοί πολίτες σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν σοβαρά και 127 φέρουν τραύματα.


«Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ισραηλινοί πολίτες ιδιαίτερα στο Νότιο τμήμα της χώρας, συνεχίζουν να βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Χτες τραυματίστηκαν σοβαρά 7 Ισραηλινοί πολίτες από πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της πόλης Άσκελον. Όταν ηχήσουν οι σειρήνες οι Ισραηλινοί πολίτες έχουν μόλις 15 δευτερόλεπτα να βρουν καταφύγιο. Σχολεία και συναγωγές παραμένουν κλειστά στο Νότο. Με το νέο αναβαθμισμένο οπλοστάσιό της που περιλαμβάνει πυραύλους τύπου Fajr5, ιρανικής κατασκευής, η Χαμάς έχει εξαπολύσει επιθέσεις και κατά του Τελ Αβίβ και της Ιερουσαλήμ. Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει 1.350 πλήγματα εναντίον των υποδομών και των μαχητών της Χαμάς στη Γάζα.»


 «Το Ισραήλ ασκεί το νόμιμο και αναγνωρισμένο δικαίωμα του στην αυτοάμυνα. Οι ενέργειες του, στοχεύουν αποκλειστικά στην προστασία των πολιτών του από τις επιθέσεις της Χαμάς. Καμία χώρα στον κόσμο δεν μπορεί να ανεχτεί μια κατάσταση όπου το 15% του πληθυσμού της βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις στοχεύουν ξεκάθαρα σε στρατιωτικούς στόχους τρομοκρατών και πράττουν τα μέγιστα για να αποφύγουν πλήγματα σε αμάχους.


»Δυστυχώς, η Χαμάς χρησιμοποιεί τον ίδιο τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας ως ανθρώπινη ασπίδα εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ από πυκνοκατοικημένες περιοχές, σχολεία, τζαμιά, κλπ. Σε αντίθεση με το Ισραήλ, οι επιθέσεις της Χαμάς στοχεύουν αποκλειστικά τον άμαχο Ισραηλινό πληθυσμό. Με αυτή την έννοια η Χαμάς διαπράττει ένα διπλό έγκλημα πολέμου.


»Το Ισραήλ κάνει επίσης κάθε προσπάθεια να διατηρήσει την κανονική ροή μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Δεν υπάρχει έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων στη Λωρίδα. Τα νοσοκομεία της Γάζας λειτουργούν με 80% πληρότητα, η οποία είναι λίγο μεγαλύτερη από αυτή σε κανονικές περιόδους. Το Ισραήλ συνεχίζει επίσης την ηλεκτροδότηση της Γάζας (125 Μεγαβάτ) από την ηλεκτρική μονάδα του Άσκελον, παρά το γεγονός ότι η πόλη δέχεται επιθέσεις από τη Χαμάς. Η Γάζα υποφέρει από παύσεις στην ηλεκτροδότηση από την άρνηση της Χαμάς να εισάγει πετρέλαιο από το Ισραήλ.


Μάλιστα, η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα έδωσε πριν λίγο στη δημοσιότητα μια φωτογραφία στην οποία επιχειρείται αποτύπωση του βεληνεκούς των ρουκετών που πλήττουν το Νότιο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να πείσει την ελληνική κοινωνία για τη φύση της απειλής που αντιμετωπίζουν οι Ισραηλινοί πολίτες από τη δράση των Παλαιστινίων.




Βεβαίως, εκτός από την αστική πολιτική, την προπαγάνδα του ιμπεριαλιστή και του κατακτητή, υπάρχουν και τα μαθηματικά

Από τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι τις τελευταίες έξι ημέρες. Από την πλευρά του Ισραήλ σκοτώθηκαν τρία άτομα.
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες  «Ένας Παλαιστίνιος τοπικός διοικητής της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, σκοτώθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη ημέρα σήμερα σε κτίριο το οποίο στεγάζει πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με πηγή της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης.Την ίδια ώρα άλλοι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από επιδρομή στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών της πόλης. Οι δύο από τους τραυματίες είναι εικονολήπτες, εκ των οποίων ένας του σαουδαραβικού δικτύου Αλ Αραμπίγια, το οποίο στεγάζεται και αυτό στον πύργο Σουρούκ, διευκρίνισαν αυτόπτες μάρτυρες. Στο κτίριο αυτό στεγάζονται επίσης τα γραφεία του βρετανικού δικτύου Sky News. Ωστόσο οι περισσότεροι δημοσιογράφοι το είχαν εγκαταλείψει χθες μετά την πρώτη ισραηλινή επιδρομή. Εξάλλου άλλοι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από επιδρομή στη Νουσεϊράτ, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών. Στόχος της επιδρομής αυτής ήταν το κτίριο του λιμενικού, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες».
Η Ισραηλινή άμυνα
Η επίθεση των Παλαιστινίων

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
 ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου