Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Πάτρα: Κάλεσμα σε σύσκεψη και κινητοποίηση ενάντια σε διαθεσιμότητα-απολύσεις

Πάτρα 28-11-2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                               

ΠΡΟΣ:  Συλλόγους-φορείς Ν.Αχαΐας

Ο ελληνικός  λαός  αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια την πλέον σκληρά οργανωμένη επίθεση κατά του βιοτικού του επιπέδου, των εργασιακών συνθηκών, των μισθολογικών αποδοχών, των κοινωνικών παροχών, της δημόσιας περιουσίας. Το μέλλον μας και το μέλλον των επόμενων γενεών  απειλείται από τις επιλογές των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, με θύτες το τραπεζικό και πολυεθνικό κεφάλαιο, την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και την ελληνική κυβέρνηση (Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.).

Οι νόμοι των μνημονίων με την επακόλουθη κοινωνική ισοπέδωση, εδώ και 2 ½ χρόνια, έχουν δημιουργήσει μια εφιαλτική κατάσταση που αντιμετωπίζεται μόνο με την κοινωνική εξέγερση για την ανατροπή τους. Κοινωνική εξέγερση που θα  ανατρέψει τις μνημονιακές κατευθύνσεις και θα εμποδίζει τις όποιες εναλλακτικές λύσεις του συστήματος, τύπου «Χρυσή Αυγή».
Ο  πρόσφατος  νόμος 4093/2012, που ψηφίστηκε  στη  Βουλή  στις  7-11-2012,  συνιστά νέα τεράστια επίθεση κατά  της δημόσιας περιουσίας {ΔΕΗ,ΕΒΟ/ΠΥΡΚΑΛ,ΛΑΡΚΟκ.λ.π.} των αποδοχών, των συντάξεων, των φορολογικών υποχρεώσεων, των προνοιακών επιδομάτων, των εργασιακών συνθηκών, της υγείας και παιδείας, της δημόσιας περιουσίας, της αγροτικής γης  κ.λ.π. 

Ισοπεδώνει μισθωτούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, μικρομεσαίους επαγγελματίες, εμπόρους, επιστήμονες, αγρότες κ.λ.π.

Ξεκινά επιθετικότερα την εφαρμογή απολύσεων στο Δημόσιο που θα κλιμακωθούν τον επόμενο χρόνο. Κοντά σε αυτούς για τους οποίους ο νόμος προβλέπει την άμεση διαθεσιμότητα - απόλυση, θα ακολουθήσουν πολλοί άλλοι το 2013 μέσα από τις στημένες «αναδιαρθρώσεις οργανογραμμάτων» και «αξιολογήσεις υπηρεσιών και υπαλλήλων».

Οι κινητοποιήσεις στο χώρο των εργαζομένων της Τοπικής Διοίκησης έχουν δώσει ένα σαφές μήνυμα στην κοινωνία και έχουν προκαλέσει, μέχρι τώρα, πάγωμα των απολύσεων. Φυσικά το γεγονός αυτό δεν μπορεί από μόνο του να αλλάξει άρδην το σκηνικό.

Η ανάγκη ευρύτερου συντονισμού των αντιδράσεων φορέων – συλλόγων – πολιτών είναι επιτακτική. Σε συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων – καταλήψεων – συγκεντρώσεων – πορειών που έχουν γίνει στην περιοχή μας (με πρωτοβουλία κυρίως των συλλόγων των εργαζομένων στο Δήμο Πάτρας και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας), σας καλούμε την ΔΕΥΤΕΡΑ 3-12-2012 στις 6.30 μ.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα σε συνάντηση συλλόγων και φορέων με σκοπό την αναβάθμιση της κοινής δραστηριότητάς μας και τη διοργάνωση Παμπατραϊκής συγκέντρωσης στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας την Τρίτη 4-12-2012 στις 6.30  το απόγευμα.  

                                         Δύναμη και όπλο  μας η ταξική ενότητα

Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Αχαϊας  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Σύλλογος Υπαλλήλων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ.Ε.
Σύλλογοι Υπαλλήλων Δήμου Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου