Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Τα "ήξεις αφήξεις" του Λαφαζάνη...


 Από τον ΟικοδόμοΛαφαζάνης 1 (Το πλήρες απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Λαφαζάνη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1):

«Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Έχουμε κάνει, όμως, ένα δρόμο μεγάλο, μια πορεία, έχουμε κάνει τα βήματα, την προετοιμασία, το σχεδιασμό κ.λ.π. Έχουμε φτάσει σε ένα καλό σημείο.

Το να βγαίνει ένα κόμμα κάθε φορά και να λέει είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, να λύσουμε όλα τα θέματα, να απαντήσουμε σε όλα τα προβλήματα, να κινηθούμε από δω, να κινηθούμε από κει, τα έχουμε ακούσει πολλές φορές. Και μετά, όταν βγαίνουν στην κυβέρνηση χάος. Χάος απροσμέτρητο. Αυτά έλεγε ο κ. Παπανδρέου, λεφτά έχουμε, όλα είναι τακτοποιημένα, κοιτάξτε έχουμε και πρόγραμμα 100 ημερών και θα πάμε. Τα προβλήματα είναι δύσκολα.

Εμείς, παρ’ όλο που κάναμε ένα άλμα από το 4% στο 27% και ήρθαμε σε μια κατάσταση αξιωματικής αντιπολίτευσης και αύριο μπορεί, με τη θέληση του ελληνικού λαού, να είμαστε κυβέρνηση, κάναμε μία υπερπροσπάθεια. Μια υπερπροσπάθεια να δούμε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά, πιο ουσιαστικά, πιο μέσα στην πραγματικότητα και πάνω σε αυτή την κατάσταση να διατυπώσουμε προγραμματικές θέσεις. Νομίζω ότι, επειδή έχουμε την συναίσθηση των προβλημάτων και δυσκολιών, αυτά τα οποία έχουμε καταφέρει ως τώρα είναι αρκετά ως αφετηρία για μια κυβερνητική πολιτική, η οποία σιγά – σιγά θα αρχίσει να αποδίδει. Εμείς δεν υποσχόμεθα.» Πηγή

Λαφαζάνης 2 (Σε ανακοίνωσή του αργότερα ο κ. Λαφαζάνης δηλώνει ότι):

 «Με λύπη μου βλέπω ότι ορισμένα ΜΜΕ απομονώνουν εντελώς επιλεκτικά και αυθαίρετα μία και μόνο φράση από τη συνολική απάντησή μου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, πράγμα που έχει ως συνέπεια να βγαίνουν πέρα για πέρα λαθεμένα, διαστρεβλωμένα και παραμορφωμένα συμπεράσματα για την τοποθέτησή μου σε σχέση με τις δυνατότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να διαδραματίσει κυβερνητικό ρόλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι σήμερα πολύ πιο έτοιμος απ’ όλες τις μέχρι πρότινος αξιωματικές αντιπολιτεύσεις για να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό κυβερνητικό ρόλο σε μια από τις πιο δύσκολες ιστορικές στιγμές για τη χώρα μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, παρότι εκτοξεύτηκε ταχύτατα από το 4% στο 27% και σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει πραγματοποιήσει σε σύντομο χρόνο μεγάλα βήματα σε μια γόνιμη προσπάθεια σχεδιασμού και προγραμματικής επεξεργασίας για να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό και επιτυχημένο ρόλο σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα ανακόψει τον κατήφορο και σταδιακά θα δώσει θετική, προοδευτική ώθηση στη χώρα. Μια κυβέρνηση της Αριστεράς που είναι σήμερα απόλυτα αναγκαία για την επιβίωση του τόπου και του λαού.

Αυτή είναι η ουσία της τοποθέτησης μου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και κάθε άλλη ερμηνεία με την απομόνωση φράσεων για να βγουν διαστρεβλωμένα, σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συμπεράσματα, στο μόνο που μπορεί να αποβλέπει είναι στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, κατά την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει στη Βουλή ένα καταστροφικό πακέτο μέτρων που θα δώσει τη χαριστική βολή στη χώρα.

Μία κυβέρνηση της Αριστεράς είναι απόλυτα αναγκαία και επιτακτική στις σημερινές περιστάσεις, όντας η μόνη θετική και αποτελεσματική απάντηση για τον τόπο και το λαό». Πηγή
1 σχόλιο:

  1. Όχι ότι έχει άδικο ο κ. Λαφαζάνης, ότι κι αν λένε τώρα για να τα μπαλώσουν οι σύντροφοι της ροζ αριστεράς, αλλά όπως και να ’χει, τόσο ο ίδιος όσο και κάποιοι άλλοι τυραννόσαυροι θα υπηρετούσαν καλύτερα και τον πολιτικό τους φορέα και την Ελλάδα αν βούλωναν τα στόματά τους και πήγαιναν σπίτι τους...

    Φευ!

    Έγραφα χθές με άλλη αφορμή: Αντί για ιδέες και προτάσεις, παρακολουθούμε άφωνοι τα trolls της Τηλεδημοκρατίας μας που, αντί να εργάζονται για την επόμενη μέρα, περιφέρονται από τηλεοπτικό σε τηλεοπτικό πλατό με την «αριστεροσύνη» τους υπό μάλης και το σύνδρομο του σωτήρα να έχει κυριεύσει τους αδύναμους εγκεφάλους τους! Και ματαιοπονούν, χωρίς σχέδιο, χωρίς προτάσεις, να μας «σώσουν» με τσιτάτα περασμένων εποχών...

    http://my-pillow-book.blogspot.gr/2012/10/shadowpuppetry.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή