Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση της ΕΑΣ σε χυδαίο και προβοκατόρικο δημοσίευμα από το ΞΕΚΙΝΗΜΑ και την Ανεξάρτητη Παρέμβαση




Όσο γελοίο και να φαίνεται , όσο ηλίθιο και να ακούγεται δεν είναι αστείο!!!

Με ένα φασιστικής νοοτροπίας και Γκεμπελικής έμπνευσης σενάριο , το ΞΕΚΙΝΗΜΑ (οργάνωση που αυτή την εποχή ,ΔΕΝ ξέρουμε σε ποιον πολιτικό σχηματισμό κινείται) και η Ανεξάρτητη Παρέμβαση στην ΕΘΕΛ με εκπρόσωπό της τον Αποστόλη Κασιμέρη (που επίσης ΔΕΝ ξέρουμε αυτή την εποχή σε ποιον πολιτικό χώρο κινείται) επιτίθεται στο αγωνιστικό σχήμα της ΕΑΣ και τον εκπρόσωπο της στο ΔΣ  στις αστικές συγκοινωνίες , με ένα γεννημένο -ως συνήθως- από το άρρωστο μυαλό τους δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:




..............«Συνεργασία με την ακροδεξιά! Βαρύτατο ατόπημα της παράταξης ΕΑΣ (στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στην ΕΘΕΛ!  Πρωτοβουλία ενημέρωσης των εργαζομένων για τα νέα μέτρα, τις προθέσεις της διοίκησης του συνδικάτου καθώς και για τους τρόπους αντίδρασης πήρε η παράταξη «ΕΑΣ» στην ΕΘΕΛ (λεωφορεία Αθήνας) σε συνεργασία με την παράταξη «Εργαζόμενοι ΟΣΥ» αλλά και με την παράταξη «Σύνδεσμος Οδηγών»!............

 Φαίνεται πως η τακτική της ψευδούς ενημέρωσης μέσω «λάσπης στον ανεμιστήρα» είναι ιδιαίτερα προσφιλής στο ΞΕΚΙΝΗΜΑ και την Ανεξάρτητη Παρέμβαση.

 Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς ότι στο «δημοσίευμα» ξεχνάνε εσκεμμένα να αναφέρουν , ότι η ΕΑΣ έκανε πράξη την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΔΣ για ενημέρωση των εργαζομένων ανά αμαξοστάσιο από ΟΛΕΣ τις παρατάξεις για την επερχόμενη ψήφιση των μέτρων  , υπερασπίζοντας τις θέσεις της.

 Την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση ενώ την ψήφισαν ,δεν την υλοποίησαν η ΠΑΣΚΕ η ΔΑΚΕ και η Ανεξάρτητη Παρέμβαση . Μάλλον για το ΞΕΚΙΝΗΜΑ η ομόφωνη ψήφιση της πρότασης στο ΔΣ είναι δημοκρατική διεργασία και η υλοποίηση συνεργασία με ακροδεξιά.

 Εμείς στην ΕΑΣ , αλλά και το εργατικό κίνημα γνωρίζουμε πως η «σάρα και η μάρα» των συνδικαλιστικών ποντικών , που ξετρύπωσαν  από τα σαπιοκάραβα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ , προσπαθούν με κάθε τρόπο να τρυπώσουν στην πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ.Αυτό όμως δεν νομιμοποιεί κανέναν ,- σε μια περίοδο που το εργατικό κίνημα προσπαθεί να ανακάμψει , να οργανωθεί και να συγκρουστεί με την κυβέρνηση -να ψεύδεται , να συκοφαντεί και να λασπολογεί  το πιο μαχητικό αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό σχήμα των μεταφορών , για να πλασαριστεί καλύτερα στο πολιτικό και συνδικαλιστικό τοπίο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν νομίζουμε ότι οι τύψεις από πλευράς ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  για την αγαστή συνεργασία τους με την ΔΑΚΕ και τον γνωστό Σουκαρά σε επίπεδο προεδρείου όπου ο Κασιμέρης εγινε ταμίας με την ψηφο του , να φταίνε.

 Δεν νομίζουμε ότι αιτία είναι η δικαστική διαμάχη του Κασιμέρη με μέλος του ΔΣ για την οικονομική διαχείριση του Συνδικάτου την εποχή που ήταν Ταμίας ( με την συνεργασία και ψήφο του Σουκαρα).

 Δεν νομίζουμε ότι είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία από την εργοδοσία σαν αντάλλαγμα στις εκδουλεύσεις που του προσφέρουν , δηλαδή τη μεσολάβηση της Ανεξάρτητης Παρέμβασης για να πάρουν οι οικονομικά εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι , προκαταβολή του μισθού τους και που το έχει αναγάγει σε μέγιστη συνδικαλιστική πράξη.

Δεν νομίζουμε να θέλει να εκδικηθεί τον εκπρόσωπο της ΕΑΣ επειδή στο παρελθόν τον είχε καταγγείλει στο ΔΣ , ότι σαν νεοεκλεγμένος συνδικαλιστής με την ….ΔΑΚΕ και κυβέρνηση ΝΔ , απειλούσε εργαζόμενους ότι θα κάνουν δρομολόγηση στον Έβρο . (Σιγά ρε μεγάλε μην τους έστελνες και στην Μακρόνησο).

 Δεν νομίζουμε να είναι το γεγονός ότι η ΕΑΣ δεν συμπεριλαμβάνει στο ψηφοδέλτιό της υποψηφίους που εκφράζουν δημόσια ακραίες ρατσιστικές θέσεις όπως έχει κάνει το ΞΕΚΙΝΗΜΑ και η Ανεξάρτητη Παρέμβαση.

 Νομίζουμε ότι είναι σε προσχεδιασμένη επίθεση κατά του εργατικού κινήματος και κάθε μαχητικού ριζοσπαστικού σχήματος , με στόχο και σκοπό την προσωπική τους επιβίωση στο πολιτικό και συνδικαλιστικό τοπίο.

Και το άσχημο για σας είναι ότι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές γνωρίζουν ποιοι είστε .



 ΥΓ: η ΕΑΣ είναι ανεξάρτητο σχήμα χωρίς κομματική καθοδήγηση εκφράζοντας ριζοσπαστικές επαναστατικές και αντιφασιστικές  θέσεις .

                                                           η γραμματεια της ΕΑΣ




www.easitis.gr




Παρόλο που έχει γίνει ένας πλούσιος διάλογος (με αρκετά link από άρθρα του «Ξεκινήματος») στα σχόλια που βρίσκονται στο τέλος της ανάρτησης, παραθέτουμε το link-απάντηση του «Ξεκινήματος» στην παραπάνω ανακοίνωση της ΕΑΣ ώστε να μπορεί ο καθένας να σχηματίσει άποψη.


Την απάντηση που λάβαμε στο mail μας, μπορείτε να δείτε εδώ

10 σχόλια:

  1. Αν θέλετε να είστε στοιχειωδώς σοβαροί οφείλετε να παραθέσετε και λινκ με το άρθρο του Ξεκινήματος.
    Θέλετε;
    Ή μάλλον, ακόμα καλύτερα, μπορείτε;

    Το άρθρο πάντως είναι εδώ: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/synergasia-me-tin-akrodeksia-barytato-atopima-tis-para/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αγαπητέ" επισκέπτη, καταρχήν να σε ευχαριστήσουμε για το link με ολόκληρο το άρθρο.

    Αναδημοσιεύσαμε ανακοίνωση την οποία βρήκαμε στο site της ΕΑΣ, κάτι που αναγράφεται και στο τέλος της ανάρτησης.

    Αφού εμείς δεν είμαστε σοβαροί, εν αντιθέσει με σένα που παραείσαι "σοβαρός", αφού έκανες που έκανες τον κόπο να γράψεις το σχόλιό σου, δεν απαντάς και σε αυτά που επί της ουσίας λέει η ΕΑΣ;

    Δε νομίζεις ότι θα ήταν πιο γόνιμο και ουσιαστικό να απαντούσες σε αυτά που καταγγέλει η ΕΑΣ παρά να πουλάς εξυπνάδες για το ποιος είναι σοβαρός και ποιος όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περί συνεργασιών με ΔΑΚΕ και ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΟΔΗΓΩΝ

    Λοιπόν, λίγο μετά την εκλογή του Γ. Παπανδρέου και ενώ περνάγαν μέτρα και στην ΕΘΕΛ δεν γινόταν ούτε μια γενική συνελευση, 9 μελη του ΔΣ (ΔΑΚΕ, Ανεξάρτητη Παρέμβαση,Πανεργατική, Σύνδεσμος Οδηγών), η πλειοψηφία, έκαναν μομφή για να διώξουν την ΠΑΣΚΕ από το προεδρείο. Αιτία ήταν ότι οι ΠΑΣΚιτες επικεφαλής του προεδρείου ετοιμαζόντουσαν να πάρουν δάνειο 400.000 ευρώ από την Διοίκηση. Τότε ο Α. Κασιμέρης ήταν στον ΣΥΝ και όχι στο Ξ. Κομμάτι της συμφωνίας ήταν ότι στο νέο προεδρείο ο Σουκαράς δεν θα έπαιρνε θέση στο ΔΣ - όπως και δεν πήρε. Επιπλέον, ΟΥΤΕ ο Κασιμέρης ψήφισε τον Σύνδεσμο Οδηγών για το ΔΣ, ΟΥΤΕ ο Σύνδεσμος Οδηγών τον Κασιμέρη. Ο Κασιμέρης μετά από 4 μήνες αποχώρησε από το προεδρείο καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα λειτουργικής συνεργασίας με την ΔΑΚΕ και τους λοιπούς.

    Δυο από τους υπογράφοντες την πρόταση μομφής(Χριστοφορίδης και Μίντζας) ήταν εκλεγμένοι με την Πανεργατική (παράταξης της οποίας διετέλεσε μέλος και εκπροσωπος της στο ΔΣ ο Μανίκας, τωρινός επικεφαλής της ΕΑΣ).

    Βγήκε ποτέ τότε να καταγγείλει την ανατροπή του προεδρείου;

    Γιατί "καίγεται" τόσο πολύ να αθωώσει τον Σύνδεσμο Οδηγών (δηλαδή τους φασίστες); Μήπως είχε αρθρογραφήσει ποτέ στην εφημερίδα τους;

    Τι σόι παράταξη είναι αυτή η Πανεργατική την οποία εκπροσωπούσε στο ΔΣ ο Μανίκας; Μήπως πρόκειται για διάσπαση της ΠΑΣΚΕ πλήρως εργοδοτική με ιδρυτή και δημιουργό τον Παντελή Σταύρου διευθυντή της ΕΘΕΛ;
    Τι γνώμη έχουν οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ για τον Παντελή Σταύρου;

    Το 2008 έμπαινε ο Μανίκας αλά μπρατσέτα σε συνέλευση της ΕΘΕΛ μαζί με τον Βαγγέλη Βενιζέλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://magikosaulos.wordpress.com/2012/11/05/%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%AF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λες ψεματα αγνωστε. Δεν στα ειπε καλα ο Κασιμερης. Η Πανεργατικη ιδρυθηκε το 2000 σαν ανεξαρτητο σχημα (τοτε ο Κασιμερης ηταν υποψηφιος.....κρατησου....με την ΔΑΣ...η Πανεργατικη ηταν κομματι διεγραμμενων πασοκων και ανεντακτων αριστερων .Εβγαλε δυο εδρες και εκανε προεδρειο με το ΠΑΜΕ τον Σταμουλο., οχι με την ΠΑΣΚΕ του Κολλα.Στις εκλογες του 2003 εβγαλε πεντε εδρες(τοτε ο Κασιμερης εκανε μεταγραφη απο την ΔΑΣ στην ΔΑΚΕ) και μολις εκανε προεδρειο με ΠΑΣΚΕ αποχωρησε ο Μανικας και ιδρυθηκε η ΑΣ που μετονομαστηκε σε ΕΑΣ.Οσο για το προεδρειο του Κασιμερη με τον Σουκαρα και κει λες ψεματα. Ολοι ξερουμε οτι το Δεκεμβρη του 2009 ΔΕΝ υπηρχε μνημονιο . Ειχε πληρη κυβερνητικη απραξια. Ο Κασιμερης εκανε προεδρειο με ΔΑΚΕ Πανεργατικη και Σουκαρα και ΔΕΝ αποχωρησε οπως παλι ψεματα λες . Αλλος παραιτηθηκε απο το ΔΣ ...Ο γενικος γραμματεας του Συνδικατου. Μην γραφεις οτιδηποτε χωρις στοιχεια υπαρχουν ολα.Εμεινε για λιγο εκτος αφου επεσε το προεδρειο και μετα ξανακανε με ΠΑΣΚΕ και λοιπους.Γιατι δεν μας λες τι ειδικοτητα εχει ενω προσληφθηκε σαν οδηγος;ποτε πηρε προαγωγη;Δεν σας ειπε ποτε οτι οταν εκλεχθηκε με την ΔΑΚΕ και τον Λιαπη υπουργο απειλουσε τους εργαζομενους οτι θα τους στειλει στον Εβρο; Οσο για τα περι Βενιζελου που λες για τον Μανικα ειναι αστεια. Ειναι απο τα λιγα σχηματα που ηταν σε κοντρα με πασκε και πασοκ.Το αρθρο στο ξεκινημα ειναι καταπτυστο και γελοιο.Και οι εργαζομενοι ξερουν γιατι το βγαλατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για να δουμε λοιπον . Αυτο το λαμογιο ο Κασιμερης περασε:απο ΔΑΣ , ΔΑΚΕ ,ΣΥΝ και Ξεκινημα. Πολυ ιδεολογος και αξιοπιστος ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστά όλα αυτά, δεν αμφισβήτησε κανείς ότι έχει μαζευτεί όλη η σάρα και η μάρα του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ...όμως καλό θα ήταν να υπάρχεί απάντηση και για την κοινή εκδήλωση με τα φασιστοειδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβάζω Μανικας και γελαω . Στέλεχος της εργοδοτικης παράταξης Πανεργατικης του Γενικου διευθυντή Παντελή Σταυρυ . Ουρά του Βενιζελου μαζί με τον γελοίο πρόεδρο τεχνικών Ραφτοπουλο . ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ βαπτισθηκε το 2010 . Μέχρι τότε μας έλεγε ότι εκπροσωπεί το καθαρό ΠΑΣΟΚ ! . Και επειδή τα πολλά λόγια είναι εύκολα , μπείτε στο site paskethelbot στις αναρτήσεις Σεπτεμβρίου 11 να θαυμασετε γνήσιο αυθεντικό λαμογιο . Αυτός οσκληρος αντιεξουσιαστης ο πολέμιος της συνδικαλιστικής αριστοκρατιας έχει καλέσει σπιτι του τον γνωστο Κομινη της ΔΑΚΕ ΓΣΕΕ για να πείσουν το Κασιμερη να ξαναγυρίσει στη ΔΑΚΕ ! Μάλιστα σε ρόλο μεσιτη προσφέρει κι ανταλλαγματα.και εγγυήσεις ! Τα οποία τα πήρε... ΕΜΕΤΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. paskethelbot Σεπτέμβριος 11 . Σεμινάρια για εκκολαπτομενους ξεπουληματιες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή