Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Απεργιακή προκήρυξη της πολιτικής συλλογικότητας 'Διεθνιστής' για την 48ωρη απεργία 6-7 Νοέμβρη







ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

 

 

Για άλλη μια φορά ετοιμάζονται να ψηφίσουν μέτρα στρατηγικής σημασίας ληστείας, σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Κλέβουν από το μέλλον εκατομμυρίων εργαζόμενων, για να δημιουργήσουν ένα ακόμα πιο ζοφερό παρόν.


ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, σχεδίασαν μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια το περίφημο πακέτο, που τελική του κατάληξη είναι τα ζητήματα σε σχέση με τους όρους εργασίας μας και φυσικά και αμοιβής. Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, από τις συζητήσεις και η απειλή καταψήφισης των μέτρων, από αυτή τη σκοπιά είναι εντελώς προσχηματική, μια που όχι μόνο είχε συμφωνήσει ήδη στο πακέτο των 9,5 δις. ευρώ, αλλά και με τη στάση της μέχρι την τελευταία στιγμή, τόσο προς την τρόικα, όσο και προς τους κυβερνητικούς της εταίρους, να παρακαλά να διαχωριστούν τα εργασιακά από την υπόλοιπη σφαγή. 



Ότι συμβαίνει αυτές τις ημέρες, επιβεβαιώνει την εκτίμηση πως οι πάνω, δεν μπορούν λόγω των ανταγωνισμών τους, αλλά και της δυναμικής που μπορεί να αναπτυχτεί μέσα από τους αγώνες, να αναπαράγουν απρόσκοπτα την κυριαρχία του πολιτικού τους προσωπικού. Ότι αποτελούσε γερό τους χαρτί για να κλέψουν τη συναίνεσή μας, έχει καεί. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η σταθερότητά της, οι κυβερνητικές συνεννοήσεις τους, τα παραμύθια περί επαναδιαπραγμάτευσης. Εκατομμύρια εργαζόμενοι τους έχουν δικάσει και καταδικάσει.


Όμως από τη μεριά μας λέμε πως τώρα είναι η στιγμή που θα πούμε στους συναδέλφους εργαζόμενους, σε κάθε έναν από εμάς, πως για να μην εφαρμοστούν αυτά, αλλά και για να ακυρωθούν και τα προηγούμενα μέτρα, πρέπει να απειληθεί πραγματικά η δυνατότητά τους να αλλάζουν πολιτικό προσωπικό σαν τα πουκάμισα. Πρέπει να μιλήσουμε και να οργανώσουμε συγκεκριμένη τακτική για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης. Να απαντήσουμε από τη δική μας μεριά σε συλλογική άρνηση πληρωμών προς το κράτος και το κεφάλαιο, τώρα που αυτοί εντείνουν τη στάση πληρωμών στην υγεία, την ασφάλιση και την παιδεία. Κηρύσσει στάση πληρωμών στο ίδιο το δικαίωμα μας για μια ζωή αξιοπρεπή. Να οργανώσουμε σε κάθε γειτονιά και πόλη της Ελλάδας, καταλήψεις και κινητοποιήσεις μπλοκαρίσματος της πολιτικής τους. Να οργανώσουμε από κοινού επιτροπές εργαζομένων στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς, δένοντας το κεντρικό στόχο της ανατροπής της κυβέρνησης με τα προβλήματα σε κάθε χώρο δουλειάς, με την καθημερινή εργοδοτική τρομοκρατία. Για την επαναστατική έξοδο από την Ε.Ε., να ξαναβρεθούμε με τους εργαζόμενους της Ευρώπης μαζί, όχι με μεσάζοντα το ευρώ και τις ευρωπαϊκές λυκοσυμμαχίες, αλλά τα διεθνικά εργατικά συμφέροντα.


Να οργανώσουμε πλευρές της καθημερινής ζωής όπου άμεσα το κεφάλαιο και το κράτος την υπονομεύουν. Να παλέψουμε σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε συνάδελφο, για την προετοιμασία μιας γενικής πολιτικής απεργίας, με στόχο να διώξουμε αυτή την κυβέρνηση, για να διευρύνουμε την πάλη για την ανάγκη της εργατικής αυτοκυβέρνησης και εξουσίας.


Από αυτή τη σκοπιά η απεργία της 6 και 7 Νοέμβρη, έχει μεγάλη σημασία. Γιατί η πάλη μας με αυτούς τους στόχους, ξεπερνώντας επιτέλους τα διλήμματα που ευνοούν την αστική τάξη, όπως μνημόνιο ή όχι, μέτρα ή όχι, σπάζοντας τους όποιες υποτιθέμενες ανάγκες μιας πανεθνικής, ακόμα και αριστερής προσπάθειας, μπορούμε απαντώντας από εργατική επαναστατική σκοπιά στην κρίση, να βάζουμε φρένο, να περιθωριοποιούμε και τη φασιστική απειλή, όπως και αν αυτή εκφράζεται. Δεν υποτιμάμε το φασιστικό κίνδυνο. Δεν είναι ζήτημα στενά μιας πολιτικής, ή οποιασδήποτε άλλης αντιπαράθεσης με τη Χρυσή Αυγή μόνο. Δεν μπορεί να είναι ξέχωρη, αλλά και δε μπορεί να περιμένει τα αποτελέσματα της γενικότερης αντικαπιταλιστική πάλης, γιατί περιμένοντας, υπονομεύεται από την άνοδο του εθνικισμού και του ρατσισμού αυτή η ίδια. Είναι η πάλη, πολιτική, ιδεολογική, κινηματική, με κάθε εκδοχή πολιτικού λόγου και επιλογών, που αναπαράγουν άμεσα ή έμμεσα, την ανάγκη εθνικών μετώπων, ανεξάρτητης Ελλάδας κ.τ.λ. Πολύ περισσότερο με τη Χρυσή Αυγή, το σιδερένιο χέρι του κεφαλαίου, δύναμης ταγμένης στον σκληρό πυρήνα των επιλογών του κεφαλαίου σήμερα. 


Η συγκεκριμένη και συγκροτημένη πάλη για να έρθουν κοντά οι εργαζόμενοι μετανάστες, είναι καθοριστικής σημασίας περισσότερο από ποτέ, σε ότι αφορά τους γενικούς πολιτικούς μας στόχους. 


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΛΟΙΠΟΝ. Για την έναρξη μιας προσπάθειας που θα συνδυάζει την πάλη και την οργάνωση στους χώρους δουλειάς με τις αναγκαίες συνολικές πολιτικές αλλαγές και ανατροπές.



 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου