Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Τείχη του Αίσχους Παντού για να σταματήσουν τους Μετανάστες


Οι Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις βιαιοπραγούν απάνθρωπα στο Αιγαίο

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις χαρές και τα πανηγύρια του αστικού κόσμου το 1989, όταν έπεσε το Τείχος του Βερολίνου. Όταν ειπώθηκαν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα από τα πλέον επίσημα χείλη που κατήγγελλαν τον αυταρχισμό του δήθεν σοσιαλιστικού στρατοπέδου. Για να αποδειχτεί γρήγορα ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων των καπιταλιστών και των ιμπεριαλιστών δε θα φέρει Δημοκρατία, Ελευθερίες, Ευδαιμονία, αλλά πολέμους, καταπίεση, βίαιη πρωταρχική συσσώρευση, καταλήστευση και δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο.


Οι ορδές των βαρβάρων ξεχύθηκαν με την στρατιωτική τους υπεροπλία υλοποιώντας τον πόλεμο «κατά της τρομοκρατίας» για να μοιράσουν και να ξαναμοιράσουν τον κόσμο. Δημιούργησαν ξανά σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Περικύκλωσαν με τους πραιτοριανούς τους τα νέα Γκέτο των εξαθλιωμένων που αντιεμτωπίστηκαν και αντιμετωπίζονται από τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας των αστικών κατεστημένων. Όρθωσαν νέα Τείχη του Αίσχους για να αποκλείσουν τους νέους εχθρούς,  να αντιμετωπίσουν τις ασύμμετρες απειλές όπως ονόμασαν τους εργαζόμενους, τους μετανάστες, τους τρομοκράτες, τους μουσουλμάνους, συχνά σε συσκευασία ενός!
Την αρχή έκανε –ποιος άλλος- το κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ. Η σκλαβιά και η καταπίεση πρέπει να διαιωνιστεί, η κατοχή πρέπει να επεκταθεί με τους νέους εποικισμούς και οι ηρωικοί Παλαιστίνοι που συνεχίζουν να αγωνίζονται για τα Ιστορικά του Δίκαια, πρέπει να Φυλακιστούν μέσα στα τεράστια Τείχη του Αίσχους.


Είναι μια πολιτική που γρήγορα αφομοιώνει η Ε.Ε. Το πρώτο τείχος χώρας της Ε.Ε.  είναι αυτό που χωρίζει τους ισπανικούς θυλάκους της Θέουτα και της Μελίγια από τη μαροκινή επικράτεια. Ανεγέρθηκε το 1998, ενώ το ύψος του διπλασιάστηκε από τα τρία στα έξι μέτρα το 2005.


Την σκυτάλη παίρνουν από τα χέρια τους οι κυβερνώντες σοσια-ληστές του ΠΑΣΟΚ και οι ακροδεξιοί νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ που ορθώνουν –με κονδύλια της Ε.Ε.- νέο τείχος του Αίσχους στον Έβρο, για να υπερασπιστούν την Ευρώπη Φρούριο από τα ποτάμια της δυστυχίας, που η πολιτική των επεμβάσεων και της καταλήστευσης του Τρίτου Κόσμου προκαλεί. Μια ευρωπαϊκή αστική τάξη που στέλνει τα στρατεύματα της παντού –από τα Βαλκάνια μέχρι το Μάλι και από το Λίβανο μέχρι το Αφγανιστάν- και που θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, οργανώνοντας ένα ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ που από την 1-1-2014 θα είναι έτοιμος να επέμβει παγκόσμια. 


Σύμφωνα με την αρθρογραφία «να χρησιμοποιήσουν την ελληνική τεχνογνωσία από τον ''φράχτη'' στον Έβρο στην κατασκευή του δικού τους ''τείχους'' που θέλουν να στήσουν στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα, κάλεσε  ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχ. Κωσταράκος τον Βούλγαρο ομόλογό του, κατά την συνάντηση που είχαν  στην Σόφια, παρουσία των Υπουργών Άμυνας των δύο χωρών κ.κ. Δημ. Αβραμόπουλου και Angel Naydenov. Η ελληνική εφαρμογή - που έγινε από ελληνική τεχνική εταιρία- εκτός από το κατασκευαστικό μέρος που λειτουργεί ανασχετικά/αποτρεπτικά, έχει ενσωματωμένες κάμερες αλλά και σύστημα επιτήρησης. Η προσφορά αυτή έγινε όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλγαρική πλευρά ζήτησε την ελληνική εμπειρία από τα 12,5  χιλιόμετρα ''φράχτη'' για την ανακοπή μεταναστών που έστησε η Ελλάδα στον Έβρο επί Υπουργίας Προστασίας του Πολίτη κ.Χρήστου Παπουτσή  το 2012. <<Το τείχος στο βόρειο τμήμα του Έβρου έχει αποδώσει. Σχεδόν έχει εκμηδενιστεί η είσοδος λαθρομεταναστών στην Ελλάδα από την πλευρά αυτή>> δήλωσε ο κ Αβραμόπουλος στην Σόφια, χρησιμοποιώντας τη γνωστή πλέον ρατσιστική αργκό!


Η Βουλγαρία δέχεται περίπου 200 μετανάστες την ημέρα και αποφάσισε την κατασκευή ''τείχους'' 30 χλμ. και ύψους τριών μέτρων κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία, στην ορεινή περιοχή Έλχοβο (μέσω αυτής καταγράφεται το 85% των παράνομων εισόδων), προκειμένου να ανακόψει την είσοδο των μεταναστών στο έδαφός της. Έκτακτη συνεδρίαση της κυβέρνησης έχει συγκληθεί για τις 21 Οκτωβρίου, ενώ έχει επανειλημμένως ζητήσει οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πιο συγκεκριμένα κονδύλια ύψους 6 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο μιας κοινής πολιτικής μετανάστευσης. Ουσιαστικά πρόκειται για το  πιο μακρύ τείχος, εδώ και 15 χρόνια, που θα υψωθεί στην Ευρώπη. Το τείχος της Βουλγαρίας θα είναι το τρίτο που θα κατασκευαστεί στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Όμως υπάρχει ένας ισχυρός αντίλογος σε αυτούς που προπαγανδίζουν την ανάγκη κατασκευής του Τείχους και οι οποίοι δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας, προβάλλοντας τα προσφυγικά κύματα από την Συρία. Όπως επισημαίνουν σοβαροί αναλυτές «οι περισσότεροι μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν τα βουλγαροτουρκικά σύνορα είναι οικονομικοί. Ο εμφύλιος στη Συρία περιέπλεξε την κατάσταση. Από τα 3 εκατομμύρια των Σύρων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους, μόνο οι 50.000 έχουν ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη. Το άτυπο κέντρο υποδοχής στη Βουλγαρία είναι το Έλχοβο, μια πόλη 10.000 κατοίκων όπου οι μόνοι επισκέπτες είναι οι αστυνομικοί».


Παράλληλα, στην Τουρκία, η αντίστοιχη απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν να ορθώσει Τείχος ύψους δύο μέτρων στα σύνορα με την Συρία, που θ’ αποτρέπει την είσοδο μεταναστών, γνώρισε τις μαχητικές αντιδράσεις χιλιάδων Κούρδων διαδηλωτών.     Θεωρούν ότι το τουρκικό κράτοςεπιχειρεί να τους εμποδίσει από την ενίσχυση των δεσμών με τους Κούρδους, που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των συνόρων. Μάλιστα, στη χρήση δακρυγόνων αλλά και πραγματικών πυρών στον αέρα και τροχιοδεικτικών βλημάτων προχώρησαν οι τουρκικές αρχές στην πόλη Τσιζρέ, στα σύνορα με την Συρία.


Η Υποκρισία της τουρκικής κυβέρνησης είναι ασύγκριτη. Είναι κοινό μυστικό ότι το τουρκικό κράτος παρεμβαίνει στην εμφύλια σύγκρουση, ενισχύει τους Σύριους Αντικαθεστωτικούς με όπλα-χρήματα-ακραίους μουσουλμάνους πολεμιστές, που συγκεντρώνονται  σε βάσεις εντός της τουρκικής επικράτειας, όπου και εκπαιδεύονται υπό την εποπτεία του τουρκικού στρατού, για να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά του καθεστώτος Άσαντ, συχνά υπό την καθοδήγηση Τούρκων πρακτόρων.  Η κυβέρνηση Ερντογάν διατείνεται ότι έτσι θ’ αποτρέψει το φαινόμενο του λαθρεμπορίου, της απρόσκοπτης εισόδου εξτρεμιστικών στοιχείων, που δρουν τώρα στη Συρία, αλλά και να σταματήσει το κύμα εισδοχής μεταναστών, που ήδη έχει φτάσει το μισό εκατομμύριο.


ΣΤΙΣ ΝΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ, ΣΤΟ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ


Με τίποτε όμως δεν συγκρίνεται η αυταρχική-δολοφονική δράση της ακροδεξιάς κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που ουσιαστικά υλοποιεί τη μεταναστευτική πολιτική της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Θυμίζουμε αποκαλυπτικά και ανατριχιαστικά δημοσιεύματα:


«Οι Ειδικές Δυνάμεις απωθούν μετανάστες σε τουρκικά ύδατα». Ένοπλες ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής ΜΚΟ Pro Asyl, μεταφέρουν μετανάστες και αιτούντες ασύλου στα σύνορα της Τουρκίας – είτε πρόκειται για χερσαία είτε για θαλάσσια – αφήνοντάς τους εκεί. Η ΜΚΟ κατέληξε σε αυτό το πόρισμα μετά από 90 συνεντεύξεις με μετανάστες που συνελήφθησαν αλλά και με δυο Γάλλους δημοσιογράφους. Οι πηγές των καταγγελιών της ΜΚΟ διατηρούν την ανωνυμία τους – το μόνο γνωστό στοιχείο είναι πως πρόκειται και για Σύρους πρόσφυγες.


Ναυαγοί «Αυτού του τύπου οι "απελάσεις" γίνονταν με βίαιο και απειλητικό για την ζωή τρόπο σε καθημερινή βάση», είπε ο Κάρλ Κοπ, διευθυντής της Pro Asyl, σε συνέντευξη Τύπου κατά την παρουσίαση της έκθεσης. Την συνέντευξη Τύπου διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και τους Διωγμένους (ECRE) στις Βρυξέλλες.
«Βάρκες με μετανάστες αφέθηκαν στην τύχη τους ή ρυμουλκήθηκαν από τις Ειδικές Δυνάμεις μέχρι τα τουρκικά χωρικά ύδατα», είπε ακόμη. Σύμφωνα με την έκθεση, σχεδόν σε κάθε μια από αυτές τις «απελάσεις» οι άνθρωποι που τις πραγματοποίησαν «φορούσαν μαύρες στολές, κρατούσαν όπλα, και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με full-face». Σύμφωνα με Σύρους πρόσφυγες που μίλησαν στην ΜΚΟ, οι άντρες με τις μάσκες τους πήραν τις ταυτότητές τους, τα κινητά τους τηλέφωνα, και τα πορτοφόλια τους. Σε αρκετές περιπτώσεις έριχναν προειδοποιητικές βολές γύρω από τις βάρκες, ενώ σε άλλες οι εμβόλιζαν τα σκάφη ή έπαιρναν τις μηχανές και τις άφηναν στο έλεος της θάλασσας.


Ένας Σομαλός μετανάστης, που βρέθηκε σε ένα τέτοιο περιστατικό τον Μάιο του 2013, είπε ότι οι Έλληνες κομάντο αρχικά επιχείρησαν να ηρεμήσουν τον κόσμο στην βάρκα. «Μην φοβάστε, τώρα έχετε φτάσει. Είστε ασφαλείς», εξιστορεί ότι τους είπαν. Στην συνέχεια, όμως, τους πήραν τα σωσίβια και τα πέταξαν στην θάλασσα. «Μας πήραν την μηχανή της βάρκας και τα καύσιμα. Μετά μας έσπρωξαν. Μείναμε εκεί τρεις ώρες περιμένοντας να φτάσουμε στην τουρκική ακτή», είπε.


Στις 24 Αυγούστου ένα ακόμη περιστατικό έλαβε χώρα στο Φαρμακονήσι. Σύροι μετανάστες μεταφέρθηκαν εκεί σε μια βάση του στρατού. «Οι αξιωματικοί ήταν ευγενικοί μαζί μας, αλλά οι κομάντο μας απειλούσαν. Μας έβαλαν όλους να ξαπλώσουμε στο πάτωμα. Μείναμε κάτω για 2 ώρες. Μας χτυπούσαν στο πρόσωπο και αλλού. Μας έλεγαν: "Είστε σκουπίδια από την Συρία"», λέει ένας πρόσφυγας.


Κοινοτικές πιέσεις H Pro Asyl σημειώνει στην έκθεση ότι η Ελλάδα πιέζεται από άλλα κράτη – μέλη της Ε.Ε. αναφορικά με τις εισροές μεταναστών στην Ένωση. «Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χανς Πίτερ Φρίντριχ, τον περασμένο Μάρτιο πίεσε την Αθήνα να κλείσει τα σύνορά της στον Έβρο, ενώ άλλοι απείλησαν την χώρα ότι θα εκδιωχθεί από την συνθήκη Σενγεν», ανέφερε ο Κοπ. Η Ελλάδα, όπως σημειώνει η έκθεση, μετακίνησε 1800 επιπλέον συνοριοφύλακες στον Έβρο και σήκωσε φράχτη μήκους 10.5 χιλιομέτρων.


ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ- ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ-ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.


Ο λαός μας, που κουβαλά στις πλάτες του τις βαριές παρακαταθήκες της προσφυγιάς του 1922 και της μετανάστευσης, γνωρίζει. Και τότε και σήμερα βίωσε την ασπλαχνία του ελληνικού κράτους και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Τον ρατσισμό, την εργασιακή εκμετάλλευση, τις παραγκουπόλεις και τους καταυλισμούς. Ήταν το θύμα των φασιστών της Ε.Ε.Ε. που χρηματοδοτούσε το κράτος του Βενιζέλου και των Ταγμάτων Κυνηγών του Κονδύλη.


Ο εργαζόμενος λαός μας γνωρίζει ότι η μετανάστευση είναι κοινωνικό φαινόμενο που προκαλεί η φτώχεια, η βαρβαρότητα των καθεστώτων, οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η χώρα μας ζει με ακραίο τρόπο την εκδήλωση του ως πέρασμα για την Ευρώπη, γιατί εφαρμόζει τις ευρωπαϊκές συμφωνίες του Δουβλίνου κλείνοντας τα σύνορα της, γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αναλάβει το ρόλο του συνοριοφύλακα της Ευρώπης.


Τη λύση επομένως στο μεταναστευτικό ζήτημα δε θα δώσει η καταστολή, τα πογκρόμ, η φασιστική βία που καθοδηγεί η ΕΥΠ και δικαιολογεί ο καθεστωτικός τύπος και οι μιλιταριστές. Όλοι αυτοί είναι κομμάτι του προβλήματος. Η Χρυσή Αυγή είναι ο μεγαλύτερος τσάτσος, απολογητής και μπράβος του αστικού συστήματος!


Η ζωή μας και η ζωή των μεταναστών είναι αλληλένδετη. Απαιτείται τώρα κοινός αγώνας ενάντια στις αυταρχικές κυβερνήσεις, τους αντεργατικούς νόμους που επιβάλλουν παντού μαύρη εργασία και ατομικές συμβάσεις εργασίας, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, τα Μνημόνια, τους φόρους και τις περικοπές, τη συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.


Μνημόνια-ανεργία-εθνικισμόςΣτην ίδια μας τη χώρα είναι ο εχθρός. Και ο εχθρός μας  είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, η Χρυσή Αυγή και το ΛΑΟΣ, οι δυνάμεις καταστολείς και η αστική δικαιοσύνη, ο κόσμος του πλούτου με τα αφορολόγητα και τα υπερκέρδη του, όσοι πτώχευσαν τον λαό μας, κανιβαλίζοντας το παρόν και το μέλλον του. Είναι λάθος επομένως το εθνικιστικό σύνθημα «η Ελλάδα στους Έλληνες» και φυσικά οι φασίστες που το φωνάζουν δε λένε κουβέντα για το ξεπούλημα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στο Σάλλα, του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ στο Λάτση, το χάρισμα της δημόσιας περιουσίας σε Κόκκαλη, Μυτιληναίο, Μπόμπολα, εφοπλιστές και τραπεζίτες. Η Κοινωνική Περιουσία Ανήκει στο Δημιουργό της, στην τεράστια εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία που ποτίζει αυτή τη γη με το αίμα και τον ιδρώτα της, ανεξάρτητα το χρώμα, την εθνικότητα, τη φυλή και τη θρησκεία της.


Απαιτούνται επομένως τώρα κοινοί εργατικοί αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και της ακραίας ταξικής πολιτικής της, ενάντια στα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ-τραπεζών-τοκογλύφων.


Για την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την Ε.Ε., το ΕΥΡΩ και το ΝΑΤΟ.  


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ     
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου