Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Απόστολε Κακλαμάνη, ο ελληνοτουρκικός πόλεμος αναβάλλεται

Διέψευσε σενάρια σύρραξης με την Τουρκία ο Δαβάκης

Η προσπάθεια του Απ. Κακλαμάνη να τρομοκρατήσει τον κόσμο της εργασίας με το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού  πολέμου, απαιτώντας «εθνική ενότητα» και στα νέα μέτρα δουλοποίησής μας, έπεσε στο κενό.
Ήταν μια φούσκα καθεστωτικής προπαγάνδας που εμπεριείχε και λάσπη κατά της Αριστεράς καθώς ο μονίμως απών από τους αγώνες του λαού μας Απόστολος Κακλαμάνης και μονίμως υπηρετών εφοπλιστές-τραπεζίτες-καναλάρχες-εργολάβους είχε τονίσει ότι «Βάστα Ρόμελ! Η Ελλάδα αγωνιζόταν και στα μετόπισθεν λειτουργούσε μια 5η φάλαγγα…»!
Ο Απ. Κακλαμάνης λοιπόν φόρεσε στολή παραλλαγής και από τα χαρακώματα της Βουλής έβγαλε πολεμική κραυγή:


«οι σημερινοί νέοι μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσουν για την πατρίδα όπως πολέμησαν οι πατεράδες και οι παππούδες τους». Ο Κακλαμάνης επικαλέστηκε αναφορές του ΥΦΕΘΑ Αθ. Δαβάκη περί συγκεντρώσεως στρατιωτικών δυνάμεων στα χερσαία σύνορα προκειμένου να απευθυνθεί μήνυμα ενότητας στην αντιπολίτευση.

Ήταν ένα παροιμιώδες κήρυγμα εθνοκαπηλείας που συνοδεύτηκε από την έκκληση όχι απλώς ενός ανθρώπου εκτός τόπου και χρόνου, αλλά ενός στρατευμένου υπαλλήλου του κόσμου του πλούτου που φέρει προσωπική ευθύνη για το 1.5 εκατομμύριο ανέργων και την κοινωνική καταστροφή που μας έχει προκαλέσει η περισσότερα από 30 χρόνια υπηρέτηση της αστικής πολιτικής από κυβερνητικές θέσεις με τη φανέλα του ΠΑΣΟΚ και των συγκυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ, που πάντα στήριξε ως βουλευτής.

Μια έκκληση επίσης παροιμιώδους υποκρισίας που απαίτησε «ο λαός μας θέλει ενθάρρυνση στην πίστη και στην πατρίδα».

Και μετά πήγε και ψήφισε την άθλια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να μειώσει ακόμη περισσότερο μισθούς-συντάξεις, να κάνει άλλες 12500 απολύσεις, να βάλει νέους φόρους και να μας πάρει το σπίτι, να ξεπουλήσει τους ιδιώτες ότι δεν έχει χαριστεί ακόμη…
Όμως οι δηλώσεις του που έτυχαν ιδιαίτερης προβολής από το φιλοφασιστικό, εθνικιστικό και πολεμοκάπηλο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», γνώρισαν γρήγορα τη διάψευση του ΥΦΕΘΑ Αθ. Δαβάκη, τον οποίον επικαλούνταν.

«Τα όσα είπα σχετικά με τη γείτονα αναφέρονταν ασφαλώς στο παρελθόν. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει, η ένταση στο Αιγαίο έχει πέσει και έχουν βελτιωθεί σαφώς και οι διμερείς μας σχέσεις. Αυτό ήθελα να τονίσω και οποιαδήποτε άλλη παρερμηνεία εκφεύγει της ουσίας των λεγομένων μου», δήλωσε στην  Ολομέλεια ο ΥΦΕΘΑ Εθνικής Άμυνας Αθ. Δαβάκης.

Αλήθεια, τι έχει να πει τώρα ο Απόστολος Κακλαμάνης;

Θα ακυρώσει την Επιστράτευση που κάλεσε;

Να σημειώσουμε ότι το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» δεν βρήκε σκόπιμο να ενημερώσει για τις διευκρινήσεις του Αθ. Δαβάκη!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου