Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΙΣ ΘΥΜΑΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛ.ΑΣ.;

ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Τελικά η ικανότητα των κατασταλτικών δυνάμεων είναι βολική για το σύστημα εξουσίας όσο και η επιλεκτική ανικανότητας τους!

Γιατί μπορεί η συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής να εξασφάλιζε την ασφαλή και ατιμώρητη για αυτούς, εκτέλεση πογκρόμ και δολοφονικών χτυπημάτων κατά μεταναστών και αγωνιστών (“όχι βεβαίως και με μαχαίρι” μπροστά σε τόσους μάρτυρες, όπως είπε η αστυνομικός της ομάδας ΔΕΛΤΑ στη περίπτωση της δολοφονίας του Φύσσα), σπέρνοντας το φόβο στον κόσμο της εργασίας καθώς εκτελούσε συμβόλαια θανάτου κατά των κοινωνικών κινημάτων, αλλά και η απουσία της ΕΛ.ΑΣ., η αδυναμία της να εξιχνιάσει το έγκλημα, η αναποτελεσματικότητα τους ρε αδελφέ, αποδεικνύεται εξίσου χρήσιμη.

Το δολοφονικό χτύπημα κατά των μελών της Χρυσής Αυγής εξυπηρετεί μόνο την
κυβέρνηση και τον κόσμο του πλούτου. Το σιδερένιο Αστυνομικό Κράτος του «Νόμου και της Τάξης» Υπηρετείται μια χαρά. Η θεωρία των ακρών δικαιώνεται-χαρακτηριστική η επίθεση των καθεστωτικών μέσων και κομμάτων ενάντια στις πιο ριζοσπαστικές τάσεις του κινήματος. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αναβαθμίζει το οπλοστάσιο της κοινωνικής λεηλασίας και η Τρόικα συνεχίζει το θεάρεστο έργο της υπέρ των Ελλήνων επιχειρηματιών και των τοκογλύφων. Ενώ η ακροδεξιά αυλή του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά και τα καθεστωτικά ΜΜΕ προπαγανδίζουν τον αποπροσανατολισμό και τη χειραγώγηση μας, ξεπλένοντας τους ΝΑΖΙ που βρίσκουν την ευκαιρία να δηλώσουν ότι «η Δημοκρατία σκοτώνει Χρυσαυγίτες». Καλλιεργώντας παράλληλα κλίμα ανασφάλειας, τρομοϋστερίας, «χάους» «διχασμού», «εμφυλίου», «αποσταθεροποίησης». Απαιτώντας «καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται», την σύνεση και υποταγή μας στην ταξική πολιτική, τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ, στα «δημοκρατικά τους τόξα» και στην «ομαλότητα» της καπιταλιστικής τους βαρβαρότητας, στην «εθνική ενότητα» ρε γαμώτο…

Και αν όμως η ΕΛ.ΑΣ. επιδεικνύει μια προκλητική ανικανότητα να εξιχνιάσει τη δολοφονία του Γκιόνια- παρά την συνδρομή του Κυπριακού κράτους και της δημοσιογραφικής έρευνας- και Του διπλού εγκλήματος στο Ν.Ηράκλειο, κάνοντας πολλούς να μιλούν για δράση του βαθέως ελληνικού κράτους. Επίσης δύο περιπτώσεις χαρακτηριστικής ανικανότητας εξιχνίασης απόπειρας δολοφονικών ενεργειών, δικαιώνουν τις καταγγελίες για δράση μηχανισμών του ίδιου του κράτους κατά των κοινωνικών κινημάτων. Και πιο συγκεκριμένα του Αντιμιλιταριστικού Κινήματος.

ΜΙΑ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΤΟ 2009 [Ο άγνωστος επιβιβάστηκε σε ένα σκούρο μπλέ Ρενό Μεγκάν, που τον περίμενε στην Τοσίτσα στο ύψος της Ερεσσού. Οι αυτόπτες μάρτυρες κατάφεραν να συγκρατήσουν τον αριθμό του αυτοκινήτου, ο οποίος ωστόσο, όπως ενημέρωσε τα μέλη του Στεκιού η αστυνομία, είναι “ακαταχώρητος”].

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, γυρνώντας στο 2009, ελάχιστους μήνες μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008. Διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα για την επίθεση στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια με χειροβομβίδα, ενώ η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε διαφυγή των δραστών με όχημα που έφερε συμβατικές πινακίδες!

«Δολοφονική επίθεση με χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών.

Χτες το βράδυ 24/2/09 στις 10:05 «άγνωστοι» πέταξαν χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών που βρίσκεται στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια (στον ίδιο χώρο στεγάζονται και τα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα). Εκείνη την ώρα το Στέκι ήταν γεμάτο κόσμο μιας και είχε ανοιχτή εκδήλωση ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης και συνεδρίαζε το συντονιστικό της οργάνωσης μας. Η επίθεση δεν είχε θύματα από καθαρή τύχη δεδομένου ότι η χειροβομβίδα δεν μπόρεσε να σπάσει το διπλό τζάμι του παραθύρου, έκανε γκελ, και τελικά έσκασε στη ζαρντινιέρα που βρίσκεται μπροστά στο κτίριο. Η χτεσινή φασιστική παρακρατική δολοφονική επίθεση εντάσσεται στη γενική προσπάθεια καθεστωτικής αντεπίθεσης μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη. Όλο το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε την όξυνση της κρατικής και παρακρατικής βίας καθώς και μια εκστρατεία μαύρης προπαγάνδας ενάντια στους χώρους αντίστασης («η άκρα Αριστερά είναι υπεύθυνη για τη βία»). Οι «άγνωστοι» που πέταξαν τη χειροβομβίδα δεν στρέφονται μόνο εναντίον μας, αλλά ενάντια συνολικά στο ανταγωνιστικό κίνημα, σε όσους και όσες εξεγέρθηκαν το Δεκέμβρη, σε όσες και όσους αρνούνται έμπρακτα τη δικτατορία των αγορών και τη «δημοκρατία» του ροπάλου. Αθήνα 25 Φεβρουαρίου 2009

Και συνεχίζει το Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης:

«Η μιλιταριστική νοοτροπία, δείγμα της οποίας βιώσαμε χθες, είναι ξένη προς το απελευθερωτικό κίνημα του οποίου ο αντιμιλιταρισμός αποτελεί βασική συνιστώσα. Όποιος επενδύει στον τρόμο (στην στημένη στρατηγική της έντασης στο Αιγαίο που δικαιολογεί το πανηγύρι των εξοπλισμών, στην τρομοκρατία, στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, στον εθνικισμό και το μιλιταρισμό) θα μας βρει απέναντί του. Σήμερα, που μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη, διεξάγεται ένας χαμηλής έντασης πόλεμος ενάντια σε όποιον αντιτίθεται στις στρεβλώσεις τις σημερινής κοινωνίας, ενάντια σε όποιον αγωνίζεται (βλ. τη χαρακτηριστική περίπτωση της Κωνσταντίνας Κούνεβα), είναι καιρός να πάρουμε θέση. Σήμερα, πριν την όξυνση της επερχόμενης οικονομικής κρίσης, πριν την όξυνση των κοινωνικών εντάσεων που θα επιφέρει, πριν μια νέα Νύχτα των Κρυστάλλων και μια νέα Όρντινε Νουόβο, που στιγμάτισαν αντίστοιχες ιστορικές περιόδους του παρελθόντος».

Θυμίζουμε ότι την περίοδο της εξέγερσης του Δεκέμβρη είδαν το φως της δημοσιότητας από τα γνωστά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια κείμενα από διαρροές της ΕΥΠ που κινούνταν στο πλαίσιο των θεωριών των Ασύμμετρων Απειλών και του Προληπτικού Πολέμου, που ουσιαστικά συνέδεαν τους εξεγερμένους με δίκτυα μουσουλμανικής τρομοκρατίας που εισήχθησαν στη χώρα ως μετανάστες, υπό την υψηλή καθοδήγηση της ΜΙΤ και του Εξ Ανατολάς Εχθρού που επεδίωκε την εσωτερική εξασθένιση για να θέσει επιτακτικά τις διεκδικήσεις του στο Αιγαίο (π.χ. Αγαθονήσι). Θέση που υιοθέτησαν και προέβαλαν τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας όσο και ο τότε ΥΕΘΑ Β.Μεϊμαράκης.

Στο Δελτίο Τύπου Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης επισημαίναμε:

Καθημερινά όμως πληθαίνουν τα στιγμιότυπα κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας. Μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη και ενώ η καπιταλιστική κρίση εντείνεται, φαίνεται ότι κυβέρνηση και κράτος επιλέγουν την τρομοκρατία, είτε των ΜΑΤ με τα σκυλιά και τα γκλομπ, είτε του δικαστή με τον τρομονόμο, είτε όμως και τις στυγνές δολοφονικές επιθέσεις όπως αυτής εναντίον της αγωνίστριας Κούνεβα. Δίπλα τους τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που επικροτούν τα μέτρα παρακολούθησης και περιστολής των ελευθεριών, που προσχηματικά θέτουν ζήτημα ασφάλειας για να αποπροσανατολίσουν από τα καυτά κοινωνικά προβλήματα, κρύβοντας τις βαριές κυβερνητικές ευθύνες των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ε.Ε.-Εργοδοτών στη βίαιη κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, απαιτώντας «ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» για την αντιμετώπιση αυτή τη φορά του «Εσωτερικού Εχθρού».

ΜΙΑ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΤΟ 1999

Η επίθεση με πολεμικά μέσα (χειροβομβίδα) δεν είχε απλώς την πρόθεση να τρομοκρατήσει, αλλά να σκοτώσει. Φαίνεται ότι η χειροβομβίδα είναι το μέσο με το οποίο το κράτος και οι αρμόδιες διαπλοκές του με την ακροδεξιά επιλέγουν να πνίξουν κάθε αντίθετη φωνή. Υπενθυμίζουμε ότι με χειροβομβίδα είχε παγιδευτεί αυτοκίνητο που θα επέβαιναν μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, μετά τις αποκαλύψεις τους για το ζήτημα «των Ναρκωτικών στον Ελληνικό στρατό».

Πρόκειται για μια δολοφονική απάντηση που στέλνουν γνωστοί κύκλοι στην προσπάθεια που κάνει τότε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ να αναδείξουν την τρομερή διάσταση του προβλήματος των Ναρκωτικών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μάλιστα, αφορμή της απόπειρας δολοφονίας των μελών της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αποτέλεσε η συμμετοχή μας σε εκπομπή σχετικής θεματολογίας στο STAR CHANNEL, του δημοσιογράφου Κ.Χαρδαβέλα.

Η εκπομπή αποτέλεσε ένα πρωτόγνωρο βήμα καταγγελίας από φαντάρους, γονείς, διοικητές μονάδων που όχι μόνο ανέδειξαν το ζήτημα στη πραγματική του τραγική διάσταση, όχι μόνο μίλησαν για τον εμπαιγμό από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της εποχής, αλλά αποκάλυψαν τη δράση της Αστυνομίας και του Λιμενικού, που σε πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα στα νησιά, έκανε τα στραβά μάτια στους γνωστούς λαθρεμπόρους.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι υπήρξε παρέμβαση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 2.30 π.μ. που επιχείρησε να αμφισβητήσει όσους και όσα είχαν καταγγελθεί. Επίσης, η εκπομπή κόπηκε να άνωθεν παρέμβαση, ενώ λίγες μέρες μετά, ακολούθησε η παγίδευση του αυτοκινήτου με αμυντική χειροβομβίδα, με σκοπό την εκτέλεση των μελών της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Και στις δύο περιπτώσεις υπήρξε από τη μεριά των Αστυνομικών Αρχών η αναμενόμενη αντίδραση: ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!

Για να δικαιωθεί η λαϊκή ρήση «στο σπίτι του κρεμασμένου, δε μιλάνε για σχοινί»!

Συμφωνούμε με την τοποθέτηση του Ν.Μπογιόπουλου: Απέναντι σε όλους αυτούς ο λαός μπορεί και πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του. Να μη φοβηθεί. Να συσπειρωθεί και να διατρανώσει το «όχι» του, τόσο απέναντι στην «εγκληματική» πολιτική που τον εξανδραποδίζει, όσο και απέναντι στους πάσης φύσεως εγκληματίες που – εξ’ αντικειμένου – την υπηρετούν. Να τους σαρώσει! Τα εκατομμύρια του λαού, με τα καθαρά πρόσωπα, μπορούν να τους σαρώσουν! Η μεθαυριανή γενική απεργία, η απεργία της Τετάρτης, και η μαζική ανταπόκριση του λαού κάτω από τα ταξικά του λάβαρα, είναι μια καλή ευκαιρία άμεσης και μυριόστομης απάντησης!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – ΜΑΖΙΚΟΙ, ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.

Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου