Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Καταγγελία για την ωμή καταστολή της πορείας του Πολυτεχνείου στην Πάτρα




Όσοι βρέθηκαν στην μεγαλειώδη πορεία των φοιτητικών συλλόγων, των σωματείων των φορέων και οργανώσεων της αριστεράς του φετινού Πολυτεχνείου βίωσαν ένα πρωτόγνωρο όργιο καταστολής. Επιστρατεύτηκαν όλοι οι γνωστοί μηχανισμοί και πρακτικές τρομοκράτησης. Από τους ασφαλίτες και προβοκάτορες που προκαλούσαν μέχρι τις δυνάμεις τις αστυνομίας που επιχείρησαν αρκετές φορές να διαλύσουν την πορεία μέσω της εκτεταμένης χρήσης χημικών και βομβών κρότου λάμψης. Οι προσπάθειές τους όμως έπεσαν στο κενό διότι οι χιλιάδες του πατρινού λαού διαδήλωσαν και ολοκλήρωσαν την πορεία στον ιστορικό χώρο του παραρτήματος.




Όμως όπως αποδείχτηκε αυτό δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό. Οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους οι οποίοι μετά και την λήξη της πορείας είχαν αρχίσει να αποχωρούν. Με συγκροτημένο τρόπο και παρά τις συνεχείς προκλήσεις και επιθέσεις οι διαδηλωτές προχώρησαν προς την πλατεία της Αγίας Σοφίας. Εκεί εκ νέου προσπάθησαν με τον ίδιο τρόπο να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους συνεχίζοντας το όργιο καταστολής και πνίγοντας την γειτονιά στα χημικά. Η τρομοκρατία συνεχίστηκε σπρώχνοντας τους διαδηλωτές προς την Αγυιά ενώ η περιοχή είχε γεμίσει ασφαλίτες. Η αστυνομία θυμήθηκε την εποχή της Χούντας και περικύκλωσε τους διαδηλωτές στην Ηρώων Πολυτεχνείου!! Δεν ξέρουμε αν και η επιλογή του δρόμου ήταν εσκεμμένη αλλά η όλη επιχείρηση μόνο τυχαία δεν ήταν. Τελικά και μετά από την αταλάντευτη στάση των διαδηλωτών η πορεία οδηγήθηκε στο κέντρο της πόλης.



Ο αυταρχισμός και η τρομοκράτηση του αγωνιζόμενου λαού και της νεολαίας είναι τα τελευταία όπλα της άθλιας και καταστροφικής συγκυβέρνησης κεφαλαίου- ΕΕ-ΔΝΤ για να επιβάλει την πολιτική διάσωσης του κεφαλαίου με την ταυτόχρονη εξαθλίωση όλου του λαού. Όμως δεν θα περάσει.



Δεκάδες χιλιάδες λαού συμμετείχαν στις πορείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, δίνοντας μαζικό παρόν στο προσκλητήριο συνέχισης του αγώνα, για την ανατροπή της σύγχρονης δικτατορίας της αγοράς, του κέρδους,του αυταρχισμού,της χούντας του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων.



Θα τους ανατρέψουμε ! Θα νικήσουμε !

Νέο Αριστερό Ρεύμα-νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση



ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου