Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΡΑΜΠΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΩΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΩΔΕΙΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ-ΒΙΑΣΤΕΣ-ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καθημερινά το σύστημα εξουσίας, τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δείχνει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις εξελίξεις σε επίπεδο καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, αλλά και τις οδυνηρές συνέπειες αυτής στον κόσμο της εργασίας, λαμβάνοντας μέτρα θωράκισης που συνάδουν με τον αυταρχικό χαρακτήρα του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Από την απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης για απαγόρευση των συναθροίσεων πολιτών μπροστά στη Βουλή και τα βαριά πρόστιμα σε όποιον προσβάλει αστυνομικό, που εντάσσονται σε ένα
συνολικό πλαίσιο απαγόρευσης-ποινικοποίησης των λαϊκών κινητοποιήσεων, μέχρι την απόφαση δραστηριοποίησης του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ σε μια ακτίνα δράσης 6000 χιλιομέτρων από τις Βρυξέλες, με αποστολή εκτός των άλλων την καταστολή κοινωνικών εξεγέρσεων, διαπιστώνουμε την ενεργοποίηση όλων των δογμάτων άμυνας –ασφάλειας που πλέον στρέφονται εξίσου κατά του κόσμου της εργασίας, τόσο στην ιμπεριαλιστική περιφέρεια, όσο και εντός των καπιταλιστικών μητροπόλεων. Είναι μια πολιτική απόφαση των αστικών τάξεων της Ε.Ε. που αναμένεται να καταλήξουν σε Κοινή Πολιτική Άμυνας –Ασφάλειας στην Σύνοδο του Δεκεμβρίου 2013, συγκροτώντας την Σιδερένια Φτέρνα του ευρωπαϊκού καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού.

Μάλιστα, παρά την ξαφνική εκδήλωση αντιφασιστικών συναισθημάτων από τα καθεστωτικά αστικά κόμματα και τα ΜΜΕ της αισχρής μνημονιακής προπαγάνδας, φαίνεται ότι η Χρυσή Αυγή παραμένει μια «χρυσή» κατασταλτική εφεδρεία, ένας συνοδοιπόρος του επίσημου κράτους που δρα δίπλα και από μέσα του, πάντα όμως κατά των κοινωνικών κινημάτων, αυτού του προσδιορισμένου ως ασύμμετρη απειλή-εσωτερικού εχθρού. Δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση στο ερώτημα γιατί ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και τα Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων, παρά τις τόσες καταγγελίες για τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στον Στρατό, παρέδωσαν το γνωστό πόρισμα με τις λευκές σελίδες!
Τη δολοφονική επίθεση στην Νέα Ιωνία όχι μόνο τη χρησιμοποίησαν ως πλυντήριο της δολοφονικής-τρομοκρατικής ναζιστικής συμμορίας, επιτρέποντας στην ακροδεξιά κυβέρνηση να επαναφέρει την ολοκληρωτικής έμπνευσης θεωρία «των δύο άκρων», αλλά την εκμεταλλεύονται συστηματικά ως πρόκριμμα λήψης ακόμη πιο ακραίων μέτρων κατά του εχθρού λαού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απόφαση ενσωμάτωσης της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού σε αντιτρομοκρατικές αποστολές. Σε παρέμβαση του στη Βουλή, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Βαρβιτσιώτης, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι αισθάνεται περήφανος που το Λιμενικό Σώμα έχει μια τέτοια υψηλού επιπέδου Μονάδα, που εκπαιδεύει σήμερα άλλες, αντίστοιχες Μονάδες άλλων χωρών. Υπογράμμισε ότι με τη συγκεκριμένη τροπολογία που κατατίθεται στη Βουλή εξασφαλίζεται η πρόβλεψη της συμμετοχής της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις. Με αυτό τον τρόπο, όπως εξήγησε ο κ. Βαρβιτσιώτης, δίνεται η νομική κάλυψη στη Μονάδα για επιχειρήσεις που συμμετέχει και ταυτόχρονα διασφαλίζεται η υπαγωγή της στο καινούργιο οργανόγραμμα του ΓΕΕΘΑ, που είχε δημιουργήσει τη «Δύναμη Δέλτα», το διακλαδικό Σώμα το οποίο είναι υπό την εποπτεία του Α/ΓΕΕΘΑ.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης δίωξης των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων, που οδήγησε στην εκτέλεση αρκετών εξ αυτών, στην επιχείρηση το Λιμενικό Σώμα επιβεβαίωσε την συμμετοχή ομάδας της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. 10 άνδρες οι οποίοι είχαν περάσει από ΜΥΚ εστάλησαν και εντόπισαν τα ίχνη των δραπετών. Χρησιμοποιώντας τις θερμικές κάμερες τους εντόπισαν και τους καταδίωξαν οδηγώντας τους στην ενέδρα των EKAM που ανέλαβαν τα υπόλοιπα.
Ποια όμως είναι η ΜΥΚ;

«Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ».

«Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό».

«Τους λένε "Σκοπιανούς", τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ' απ' αυτούς».

Η συγκεκριμένη μονάδα έγινε γνωστή όταν συγκροτημένα και συντονισμένα με μέλη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που προχωρούσαν παράλληλα προς το στρατιωτικό τμήμα, φώναξε εμετικά εθνικιστικά-ρατσιστικά συνθήματα, κατά τη διάρκεια Στρατιωτικής Παρέλασης της 25Ης Μαρτίου 2010. Ακολούθησε η παραπομπή στελεχών της ΜΥΚ σε Ναυτοδικείο μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για την επικίνδυνη συμπεριφορά της μονάδας. Τους ακροδεξιούς παρανομούντες Ράμπο υποστήριξαν ο γνωστός για τις ακραίες εθνικιστικές του θέσεις πρώην ΑΓΕΣ και πρώην ΥΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος, πρώην διοικητής των ΟΥΚ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Π.Καμμένος, το ΛΑΟΣ και η Χρυσή Αυγή. Επίσης, στο Ναυτοδικείο συγκεντρώθηκαν φασιστικές Λέσχες Εφέδρων και Σύνδεσμοι Καταδρομών, συγκοινωνούντα δοχεία με τη ΜΥΚ και τη Χρυσή Αυγή, που έδωσαν το γνωστό ακροδεξιό-μιλιταριστικό σόου, αλλά και βιαιοπράγησαν κατά των μαρτύρων κατηγορίας, με στόχο την τρομοκράτηση τους, απολαμβάνοντας την ανοχή της ΕΛ.ΑΣ. και του Δικαστηρίου. Για να τύχουν τελικά οι κατηγορούμενοι της εύνοιας του Ναυτοδικείου καθώς τιμωρήθηκαν με αστείες ποινές.

Μέλη της ΜΥΚ έχουν κατηγορηθεί για βασανισμούς μεταναστών, συμμετοχή σε κυκλώματα λαθρεμπορίας τσιγάρων, ενώ δεν έχουν λείψει και οι καταγγελίες για παράνομη διακίνηση μεταναστών, ιδιαίτερα στο λιμάνι της Πάτρας. Μάλιστα, στις 20 Νοεμβρίου, ενώπιον του Πενταμελούς Ναυτοδικείου Πειραιά εκδικάζονταν η υπόθεση 3 λιμενικών, μελών των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, που κατηγορούνται για βασανιστήρια μέσω ηλεκτροσόκ και της μεθόδου του εικονικού πνιγμού, καθώς και άλλες βαρύτατες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε βάρος δύο προσφύγων, αμέσως μετά την είσοδο τους στην Ελλάδα και κατά τη μεταφορά τους στο λιμάνι της Χίου.

Η ΜΥΚ όμως έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για εγκληματικές συμπεριφορές εις βάρος προσφύγων και μεταναστών. Θυμίζουμε την περίπτωση του βιασμού με γκλομπ Τούρκου πρόσφυγα το Μάιο του 2001 (περίπτωση Zontul), την πρόσφατη ανάδειξη στενών διασυνδέσεων μελών του λιμενικού σώματος με τη Χρυσή Αυγή, την ανεύρεση φωτοτυπημένων προκηρύξεων της Χρυσής Αυγής πίσω από υπηρεσιακά έγγραφα του Λιμενικού Σώματος, καθώς και την πρόσφατη (7-11-2013) δημοσιοποίηση της έκθεσης της οργάνωσης Proasyl Pushed Back, όπου καταγράφονται οι πρακτικές παράνομων επαναπροωθήσεων προσφύγων που προσπαθούν να καταφύγουν στην Ελλάδα.
Η πολιτική αυτή απόφαση της άθλιας ακροδεξιάς συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρει μπροστά της την ολόπλευρη καταδίκη ολόκληρου του κινήματος. Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η δουλοποίηση του εργαζόμενου λαού μας αποτελεί στρατηγική επιλογή του αστικού συστήματος εξουσίας, που για να την επιβάλλει είναι αποφασισμένο να επιστρατεύσει τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής και τις Ειδικές Δυνάμεις των Πραιτοριανών του, σε Στρατό και Αστυνομία.
Η Ανατροπή της κυβέρνησης και των Μνημονίων, η έξοδος από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και η διάλυση τους είναι Μονόδρομος για το λαό μας και το σύνολο της εργατικής τάξης.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου