Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

κ.ο ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ: Όλοι και όλες στην πανελλαδική γενική απεργία την Τετάρτη 6 Νοέμβρη!



Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας, της ανεργίας, της πείνας, της εξαθλίωσης!
Κάτω η κυβέρνηση των τραπεζιτών και των τοκογλύφων της Τρόικας!
Κατάργηση των μνημονίων-Διαγραφή του χρέους
Εργατική κυβέρνηση!

Εργάτες - εργάτριες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες,
Το σκληρό διαπραγματευτικό πρόσωπο που προσπάθησε να ενδυθεί η κυβέρνηση απέναντι στην Τρόικα, κατέρρευσε παταγωδώς στην …5λεπτη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ, στην οποία επαναβεβαιώθηκε η πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζει να παίρνει μέτρα που οδηγούν την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό στην ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση.
Οι μειώσεις στις συντάξεις και στο εφάπαξ, οι διαθεσιμότητες-απολύσεις, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πολλαπλασιάζονται, οι φόροι και τα χαράτσια επίσης. Βάζουν 25 ευρώ είσοδο για νοσηλεία στα νοσοκομεία, χαρατσώνουν τη συνταγογράφηση, κλείνουν νοσοκομειακές μονάδες στερώντας από το λαό το δικαίωμα στην Υγεία και την περίθαλψη. Ετοιμάζουν νέες αυξήσεις στα εισιτήρια στις μεταφορές. Ιδιωτικοποιούν το ρεύμα, το νερό και την εκπαίδευση.
Οι άνεργοι με τους υποαπασχολούμενους έφτασαν στα δύο εκατομμύρια, οι μισθοί τα μεροκάματα και οι συντάξεις δεν φτάνουν ούτε για την αγορά των βασικών ειδών, η απλήρωτη εργασία, για όσους δουλεύουν, έγινε καθεστώς.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική της διασπώντας την εργατική τάξη και προσπαθώντας να δημιουργήσει εμφύλιο πόλεμο στις γραμμές των εργαζομένων, στρέφοντας το ένα τμήμα ενάντια στο άλλο. Όμως, κανένας άνεργος δεν έχει να κερδίσει τίποτα αν απολυθούν μερικές χιλιάδες υπάλληλοι του δημόσιου και προστεθούν στη μεγάλη στρατιά των ανέργων.
Κανένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα δεν θα βελτιώσει τη ζωή του με το να οδηγηθούν στην εξαθλίωση μερικές χιλιάδες «βολεμένοι» του δημοσίου. Αντίθετα, κάθε απόλυση και κάθε μείωση μισθού είναι μια μάχη που χάνεται για όλους τους εργαζόμενους.
Η αναγκαιότητα συγκρότησης ενιαίου εργατικού μετώπου προβάλει πλέον επιτακτικά, όπως και ο συντονισμός των εργατικών οργανώσεων, σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, όλων όσων θέλουν να παλέψουν για τα εργατικά συμφέροντα.
Η επίθεση, σε όλη τη γραμμή, των καπιταλιστών, της κυβέρνησής τους και της τρόικας των δανειστών-τοκογλύφων θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι η υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων θα είναι αποτέλεσμα σκληρής και επίμονης μάχης με την Τρόικα, την κυβέρνηση και τους καπιταλιστές.
Ο μόνος τρόπος για να ανατρέψουμε την πολιτική των μνημονίων που μας εξαθλιώνει είναι να ανατρέψουμε εδώ και τώρα την κυβέρνηση που την υλοποιεί.
Όσοι προσδοκούν την πτώση της κυβέρνησης…όταν θα γίνουν εκλογές, στο όνομα μιας «δημοκρατικής ανατροπής», την οποία περιορίζουν στην εκλογική διαδικασία, πρέπει να καταλάβουν ότι με τον τρόπο αυτό δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση για τη συνέχιση του καταστροφικού της έργου. Το ίδιο καταφέρνουν και όσοι παραπέμπουν στο μέλλον το ζήτημα της εξουσίας, αρνούμενοι να το βάλουν μέσα στους αγώνες του σήμερα.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα, με τους αγώνες μας! Η πάλη για την ανατροπή της εντάσσεται στην επαναστατική πάλη!
Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι η πολιτική των μνημονίων η οποία συνεχίζει την καταστροφή.
Κάθε δόση δανείου θα συνοδεύεται από νέα αντιλαϊκά μέτρα και κάθε δανειακή σύμβαση από ένα νέο μνημόνιο. Πρόκειται για μια διαρκή κατάσταση και για μια πολιτική η οποία στοχεύει στην αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου με τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, στην συγκέντρωση του πλούτου από κάτω προς τα πάνω, στην συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του πλούτου, την παραπέρα συρρίκνωση των μισθών , των συντάξεων, και των εφάπαξ, για την εξυπηρέτηση των τοκογλύφων.
Οι δημόσιες δαπάνες για τη δημόσια παιδεία, την υγεία, την πρόνοια διαρκώς θα μειώνονται, αφήνοντας ζωτικό χώρο στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Η καταστροφική ύφεση θα συνεχιστεί, οι απολύσεις θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας και η ανεργία θα υπερδιογκωθεί. Η πρώτη κατοικία θα βγει σε πλειστηριασμό όπως και η επαγγελματική στέγη για όσους χρωστάνε στην τράπεζα και αδυνατούν να πληρώσουν! Πρόκειται δηλαδή για μια καταστροφική πολιτική που οδηγεί την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό στην πλήρη εξαθλίωση.
Η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, αδυνατούν να απαντήσουν στη διαρκή ύφεση και λιτότητα, στο φαύλο κύκλο της καταστροφής που προκαλεί η κρίση και η ύφεση.
Η επιδίωξη του ΔΝΤ για κούρεμα του Ελληνικού χρέους για να καταστεί βιώσιμο έχει να κάνει με τη διασφάλιση των δικών του, κυρίως Αμερικάνικων, κεφαλαίων και όχι με την ανακούφιση της χώρας και του λαού της. Απέναντι σε μια τέτοια απαίτηση του ΔΝΤ, η ΕΕ και κυρίως η Γερμανία (η οποία αποκόμισε πάνω από 41δις ευρώ κέρδη στην περίοδο 2010-13) αντιδρά και δεν πρόκειται να το δεχθεί. Το κούρεμα των ιδιωτικών καταθέσεων, των αποθεματικών των ταμείων και κάποιων τραπεζών στο εσωτερικό, ίσως αποτελέσει τη μόνη άμεση λύση για την κυβέρνηση, για την απομείωση του χρέους, καθώς και η επιδίωξη της χρονικής παράτασης της αποπληρωμής του, χωρίς όμως και πάλι το χρέος να γίνεται βιώσιμο.
Ένα νέο δάνειο, για να κερδίσουν όλοι τους χρόνο, σημαίνει ένα νέο μνημόνιο!
Η μόνη συμφέρουσα λύση για την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό, είναι η μονομερής διαγραφή του δημόσιου χρέους (εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία)!
Εργάτες-εργάτριες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες,
Οι αγώνες που αναπτύσσονται κάτω από το βάρος των προβλημάτων, πρέπει να είναι καλά οργανωμένοι και περιφρουρημένοι, να έχουν συνέχεια και διάρκεια και να κατευθύνονται στην ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και στην εγκαθίδρυση, από το ίδιο το κίνημα αν είναι δυνατόν, μιας εργατικής κυβέρνησης, η οποία θα στηρίζεται στο μαζικό κίνημα, στους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες, στη νεολαία, στον εργαζόμενο και εκμεταλλευόμενο λαό.
Οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν εργατική αναφορά πρέπει εδώ και τώρα, χωρίς ήξεις-αφίξεις, να συμπτύξουν ενιαίο μέτωπο στη βάση ενός προγράμματος το οποίο θα απαντάει στα εργατικά και λαϊκά προβλήματα και θα αποτελεί πρόγραμμα εξόδου από την παρούσα κρίση σε όφελος της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού. Τα εργατικά και λαϊκά προβλήματα δεν περιμένουν!
Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας, της ανεργίας, της πείνας, της εξαθλίωσης!
  • Κατάργηση των μνημονίων, των αντεργατικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων
  • Διαγραφή του δημόσιου χρέους και των χρεών των εργατικών και φτωχών οικογενειών προς τις τράπεζες, εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο.
  • Ικανοποίηση των διεκδικήσεων του εργατικού και λαϊκού κινήματος, κατάργηση των χαρατσιών και της υπερφορολόγησης, δουλειά για όλους με δικαιώματα-απαγόρευση των απολύσεων
  • Έξοδος από την Ε.Ε., το Ευρώ, το ΝΑΤΟ και το ΔΝΤ

Νοέμβρης 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου