Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Συνδικαλιστές Ν/Ζώνης: Καταδικάστηκαν μετά από μηνύσεις εργολάβων

Την ένταση του αυταρχισμού αστικού κράτους και εργοδοσίας σε βάρος συνολικά του εργατικού κινήματος σηματοδοτεί η απόφαση του Πλημμελειοδικείου Πειραιά να καταδικάσει με 5 μήνες φυλακή τον Πέτρο Πουντίδη και τον Παύλο Πουντίδη, συνδικαλιστές των ταξικών σωματείων Μετάλλου Πειραιά και Ηλεκτρολόγων Πλοίων.

Η δίκη αφορούσε στις κινητοποιήσεις που έκαναν τα ταξικά συνδικάτα στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού (ΒΙΠΑΣ) το καλοκαίρι του 2008, για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, τις Συμβάσεις Εργασίας, συνολικά τη δουλειά με δικαιώματα. Στο ΒΙΠΑΣ λειτουργούν επιχειρήσεις εργολάβων που δραστηριοποιούνται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Αυτό σημαίνει ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση, το δικαστήριο έρχεται επί της ουσίας να δώσει «αέρα στα πανιά» των μεγαλοεργολάβων που επιστράτευσαν ακόμη και τα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής για να «καθαρίσουν» τη Ζώνη και κατ' επέκταση το ΒΙΠΑΣ από τις ταξικές δυνάμεις, να «τελειώσουν» με τη συνδικαλιστική δράση, να επιβάλουν όρους δουλεμπορίου σε βάρος των εργαζομένων.
Στο μεταξύ το μπαράζ δικαστικών διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος, καταγγέλλει και το ΕΚ Λάρισας, που, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, παρέθεσε συγκεκριμένα περιστατικά, όπως την καταδίκη του προέδρου του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Λάρισας και ενός εργαζόμενου της ίδιας επιχείρησης, τη μήνυση από εργοδότη κατά του πρώην ΔΣ του ίδιου Συνδικάτου, τη μήνυση από την εργοδοσία «ΟΛΥΜΠΟΣ» κατά 3 συνδικαλιστών του Συνδικάτου στο Γάλα - Ποτά - Τρόφιμα Λάρισας, τις μηνύσεις και τις δίκες κατά μελών του ΔΣ του ΕΚ Λάρισας και σωματείων, τις δίκες κατά στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΕΚ Λάρισας για τις κινητοποιήσεις ενάντια στο χαράτσι των διοδίων.

Παράλληλα (προ)χθες έγινε μια ακόμα δίκη 8 κατηγορουμένων για τη συμμετοχή στις παλαιότερες κινητοποιήσεις έξω από τα ΤΖΑΜΠΟ, ενάντια στην απόλυση συνδικαλιστή. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 4 Ιούνη του 2014 επειδή δεν είχαν προσέλθει οι μηνυτές, που ήταν οι εκπρόσωποι του συγκεκριμένου ομίλου, αλλά και οι μάρτυρες κατηγορίας που ήταν όλοι αστυνομικοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου