Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

"Φαντάρε πού πας; Η θητεία την εποχή της κρίσης" - Σύσκεψη-Εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα σε όσους συναγωνιστές μπαίνουν στον Στρατό την επόμενη χρονική περίοδο. Φαντάροι που όπως και οι προηγούμενες σειρούλες υποχρεώνονται να αναλάβουν το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης, καθώς η κυβέρνηση υποβάλλει την λαϊκή οικογένεια σε αυτή την ακραία έμμεση φορολόγηση.

Εξάλλου, η βαρβαρότητα της άγριας ταξικής επίθεσης στον κόσμο της εργασίας από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ απαιτεί την στοχοποιήση του αγωνιζόμενου λαού σαν ''εσωτερικό εχθρό''. Κάθε προσπάθεια του κινήματος (π.χ Σκουριές, απεργίες) που εναντιώνεται στο κεφάλαιο χαρακτηρίζεται υπονόμευση της «εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας», τρομοκρατική ενέργεια, καταστέλλεται και ποινικοποιείται.
Για αυτό ακριβώς το λόγο οι Ένοπλες Δυνάμεις εκπαιδεύονται συνεχώς στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ ώστε να λάβουν μέρος σε κτηνώδεις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για να επιβάλλουν την καπιταλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, αλλά και για να στραφούν ενάντια στους εξεγερμένους λαούς των καπιταλιστικών μητροπόλεων.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα των πολεμικών τους τυχοδιωκτισμών είναι η στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτική συμμαχία με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ, μετατρέποντας τις ένοπλες δυνάμεις και την ελληνική επικράτεια σε πεδίο εκπαίδευσης του Ισραηλινού στρατού για να επιτεθεί στο Ιράν.

Πρέπει να αγωνιστούμε και να συγκρουστούμε με τον πυρήνα αυτής της επίθεσης. Η δράση των αγωνιστών στον στρατό μέσω του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος αποκτά μεγαλύτερη αξία και δυναμική. Σε «εντός έδρας» αγώνα για αυτούς, σε ένα σκληρό και αυταρχικό πλαίσιο, ο αγώνας των φαντάρων όχι μόνο αντέχει και αναπτύσσεται αλλά, ταυτόχρονα, καταφέρνει και νικάει!

Μπλόκαρε την αύξηση της θητείας και την στράτευση στα 18. Στάθηκε αλληλέγγυος με την εξέγερση του 2008 και μπλόκαρε τα σχέδια να κατεβάσουν τον στρατό στους δρόμους ενάντια στην εξεγερμένη νεολαία. Βελτίωσε τις συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων σε μια σειρά από περιπτώσεις. Οι φαντάροι πετυχαίνουν πράγματα με τον συνδικαλισμό μέσα στον στρατό. Οι αγώνες που δίνουν δεν περιορίζονται μόνο στην αναγκαία πάλη για την βελτίωση της καθημερινότητας μέσα στις μονάδες. Αμφισβητούν έμπρακτα την πολεμική ετοιμότητα, τα ακραία δόγματα καταστολής της κοινωνίας, την προετοιμασία για τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και τον εθνικισμό.

Το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος αποτελεί το μόρφωμα εκείνο μέσα στο στρατό, που αποτελεί συνέχεια και διεύρυνση της ΕΑΑΚ σε ένα νέο πεδίο μάχης, αλλά και συμμαχία με ένα πολύ ευρύτερο σώμα αγωνιστών από πληθώρα πολιτικών κινηματικών καταβολών που δε σκύβουν το κεφάλι, δε φυλάγονται και περιμένουν να περάσει η μπόρα, αλλά βγαίνουν μπροστά, πρωταγωνιστούν σε συλλογικούς αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Ιδιαίτερα σήμερα, που όλοι οι μηχανισμοί του κράτους δουλεύουν για την απόλυτη υποβάθμιση των δικαιωμάτων της θιγόμενης εργαζόμενης πλειοψηφίας και την απομόνωση των αγωνιστών, η δράση μέσα στο στρατό αποκτά μεγάλη σημασία.

Από αυτή επομένως την σκοπία καταθέτουμε την πρόταση αγώνα 10 Σημείων για την ανάπτυξη της αμφισβήτησης και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Συγκροτώντας Επιτροπές Φαντάρων σε κάθε μονάδα και σχηματισμό που θα αναπτύσσει καθημερινά την Ελεύθερη Συνδικαλιστική Δράση των Στρατευμένων. Είναι μια προσπάθεια που βλέπει τον εαυτό της ως τμήμα του εργατικού κινήματος. Απαιτεί και Καλεί σε Αλληλεγγύη και Κοινούς αγώνες. Με ένα Διεθνιστικό περιεχόμενο που αγκαλιάζει την νεολαία και τον κόσμο της εργασίας χωρίς διαχωρισμούς εθνότητας-θρησκείας-γλώσσας-φυλής. Που Αρνείται να αφεθεί μοιρολατρικά ως κρέας στα κανόνια τους, υπερασπιζόμενη ξένα ταξικά συμφέροντα και τα κέρδη του αστικού κόσμου.

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου