Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ποτέ δουλειά την Κυριακή

ΤΟ SUCCESS STORY ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΣΤΙΣ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ”

Τον ενθουσιασμό σε όλη την χώρα έχει φέρει η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίγουν τα μαγαζιά και τις Κυριακές. Θεωρείται βέβαιο ότι την Κυριακή 3/11 από τα χαράματα χιλιάδες άνθρωποι θα στηθούν μπροστά στις εισόδους των καταστημάτων περιμένοντας την μεγάλη στιγμή που οι πόρτες τους θα ανοίξουν και θα τους δοθεί επιτέλους η δυνατότητα και ο χρόνος να καταναλώσουν και να ξοδέψουν τα χρήματά τους.
Πρώτοι και καλύτεροι θεωρείται ότι θα είναι το 1.500.000 των ανέργων που έχοντας αποθηκεύσει στα στρώματα τους τεράστια ποσά από το ταμείο ανεργίας θα βρούνε επιτέλους λίγο χρόνο για να βγούνε στην αγορά, καθώς τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδος έχουν πολλές δουλειές να κάνουν. Δίπλα τους θα βρίσκονται το 1.000.000 εργάτες του ιδιωτικού τομέα που παραμένουν απλήρωτοι από τρεις έως δώδεκα μήνες. Παράγοντες της αγοράς περιμένουν ότι αυτή η κατηγορία είναι έτοιμη να ρίξει μισό μηνιάτικο στην κατανάλωση. Το βαρύ πυροβολικό όμως αναμένεται να είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Έχοντας τα χαμένα από τις συνεχείς περικοπές στους μισθούς τους, την κατάργηση των δώρων και τις απολύσεις που έρχονται θα ξαμοληθούν για shopping therapy θέλοντας να ξεχάσουν τα προβλήματα τους. Ισχυρή εφεδρεία θα είναι οι συνταξιούχοι που μέχρι τώρα κάνουν «μασούρια» τις μεγάλες τους συντάξεις, μην ξέροντας που να τις ξοδέψουν και επιτέλους θα βρούνε μια μέρα για να πάνε στα μαγαζιά.
Πιο ευτυχισμένοι όμως θα είναι οι εργαζόμενοι στο εμπόριο. Επιτέλους να τελειώνουμε με το καθισιό της Κυριακής. Τέρμα στα κυριακάτικα έξοδα για καφέδες, εφημερίδες, γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφους κλπ. Τέρμα στην κυριακάτικη γκρίνια παιδιών, συντρόφων, γονιών, φίλων. Θα είμαστε στο μαγαζί μια ωραία ατμόσφαιρα.

Οι μόνοι δυστυχισμένοι είναι οι μεγαλέμποροι, οι ιδιοκτήτες mall και πολυκαταστημάτων και οι πολυεθνικές. Από την μια είναι αναγκασμένοι να τσακίσουν τους «μικρούς» για να μαζέψουν μεγαλύτερο κομμάτι του τζίρου στα χέρια τους και από την άλλη για να καταφέρουν να νικήσουν σε αυτό τον ανταγωνισμό πρέπει να ξεθεμελιώσουν κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος και να ξεζουμίσουν τους υπαλλήλους τους. Και όπως είναι ευαίσθητοι άνθρωποι νιώθουν κάποιες ενοχές.

ΤΕΡΜΑ Η ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ…

Όσο αστεία και αν είναι τα επιχειρήματα των από πάνω που προσπαθούν να παρουσιάσουν τα ιδιοτελή συμφέροντα των πιο επιθετικών τμημάτων του κεφαλαίου σαν συμφέροντα όλης της κοινωνίας, δεν είναι καθόλου αστείες οι επιπτώσεις στις ζωές μας. Κυβερνήσεις, τρόικα, Δ.Ν.Τ. και Ε.Ε. προωθούν και εφαρμόζουν μέτρα που οδηγούν στη φτωχοποίηση και στην υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης εξυπηρετώντας ελληνικά και πολυεθνικά αφεντικά. Η δύναμη τους βρίσκεται στην δικιά μας αδυναμία να αντιπαρατεθούμε σε κάθε χώρο δουλειάς και συνολικά απέναντι τους. Έχοντας δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου και ηττοπάθειας ανάμεσα στους εργαζόμενους νιώθουν ικανοί να υλοποιήσουν τα πάντα. Μας τσάκισαν τους μισθούς, διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, σπρώχνουν στο περιθώριο τους ανέργους, διαλύουν την υγεία και την παιδεία, ρήμαξαν τα ασφαλιστικά ταμεία, τώρα θέλουν και την Κυριακή και μαζί με αυτήν και την αξιοπρέπεια μας. Το βαρέλι τελικά δεν έχει πάτο και οι ατομικές λύσεις μας οδηγούν όλο και πιο κάτω.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΛΑΤΕΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ

Η Ο.Ι.Υ.Ε. ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

> ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

> ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6 Αθήνα, 210 3820537, sylyp_vivliou@yahoo.gr, bookworker.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου