Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της Ταξικής Πτέρυγας για την απεργία της 6ης Νοέμβρη

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Νέο αίμα ζητάει η Τρόικα και η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να της το δώσει

Η απεργία της 6ης Νοέμβρη διεξάγεται σε μια περίοδο που καταρρέει σα χάρτινος πύργος το «success story» της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – κεφαλαίου. Ο θαυμαστός κόσμος της κυβέρνησης Σαμαρά περιλαμβάνει: πραγματική ανεργία που προσεγγίζει το 30%, νέα απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και όξυνση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, διαθεσιμότητες που ισοδυναμούν με αναγγελία απολύσεων στο δημόσιο τομέα, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέες ανατροπές σε ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό.  Αυτή είναι η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους παράλληλα με τον αποκλεισμό της εργατικής τάξης από τα δημόσια αγαθά, την υγεία και παιδεία, με το 25ευρο στα νοσοκομεία, το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημιακών σχολών…

Η κυβέρνηση του κεφαλαίου, θέλει να κρυφτεί πίσω από τη λεγόμενη «θεωρία
των άκρων» για να κουκουλώσει το γεγονός πως η ίδια έχει ήδη αφομοιώσει την ατζέντα της ακροδεξιάς, η οποία αποτελεί μια παραλλαγή της πολιτικής του κεφαλαίου. Συλλαμβάνουν τα «δικά τους παιδιά», τα χρυσαυγίτικα τσιράκια των εργοδοτών για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και της νεολαίας αλλά κυρίως για να προετοιμάσουν το έδαφος για την πιο άγρια επίθεση και καταστολή των οργανωμένων (και μη) μαχόμενων δυνάμεων της εργασίας. Στοχεύουν στο τσάκισμα των αγώνων που θα προκύψουν εξαιτίας της βάρβαρης επίθεσης της πολιτικής τους, ακόμα και στην δυνατότητα καθ’ αυτή της τάξης μας να αγωνίζεται.

Κάτω ο υποταγμένος συνδικαλισμός
Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση ο Κυβερνητικός συνδικαλισμός, κάνει τα πάντα, ώστε να μην δημιουργηθεί ένα πολιτικό εργατικό απεργιακό μέτωπο. Την τελευταία περίοδο οι διασπαστικές του κινήσεις  τόσο στην μεγαλειώδη κινητοποίηση των καθηγητών, καθώς και στους αγώνες των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ-ΤΕΙ  και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία χαρακτήρισαν έντονα την εχθρότητά του απέναντι στα νέα σκιρτήματα του εργατικού κινήματος. Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) καθώς και οι  περισσότερες ομοσπονδίες και μεγάλα συνδικάτα αυτοπροσδιορίζονται ως «κοινωνικοί εταίροι», δηλαδή συνεργάτες της κυβέρνησης και εργοδοσίας στα πλαίσια του συστήματος της εκμετάλλευσης. Αποδέχονται την εθνική οικονομία, δηλαδή την καπιταλιστική οικονομία ως κριτήριο και δεδομένο. Αποδέχονται όλες τις επιλογές του κεφαλαίου, Κυβέρνησης, Ε.Ε. Δυστυχώς σοβαρές ευθύνες έχουν και δυνάμεις της ρεφορμιστικής και διαχειριστικής αριστεράς(ΠΑΜΕ-Αυτόνομη Παρέμβαση), που δεν συμβάλλουν στην κατεύθυνση ενός πολιτικού εργατικού απεργιακού μετώπου, είτε στο όνομα των «προϋποθέσεων» που δεν υπάρχουν (αλλά δεν κάνουμε και κάτι για να δημιουργηθούν), είτε των κυβερνητικών σχεδιασμών τους για φθορά της κυβέρνησης και αγώνες χαμηλής έντασης με «ομαλότητα» και κοινοβουλευτικούς σχεδιασμούς.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
για μαζικό - πολιτικό – ανατρεπτικό εργατικό κίνημα  
για να ανατραπεί η Κυβέρνηση του Κεφαλαίου

Η αντεργατική επίθεση δεν βελτιώνεται με τα παρακάλια και τα κροκοδείλια δάκρυα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, ούτε και «ανατρέπεται» με την εναλλαγή κυβερνήσεων διαφόρων αποχρώσεων. Ο καθοριστικός παράγοντας για να αλλάξει η ζωή των εργαζομένων είναι η απειλή ενός μαχητικού, μαζικού και ανατρεπτικού εργατικού κινήματος. Δεν παζαρεύουμε την ήττα, δεν πετσοκόβουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαίο να δώσουμε όλες τις δυνάμεις για να αλλάξει πορεία το εργατικό κίνημα. Σαν μισθωτοί εκμεταλλευόμενοι, συμπορευόμαστε με όλους όσους ζουν από τη δουλειά τους και δεν έχουν ρόλο διεύθυνσης στην παραγωγή. Συμμετέχουμε και αποφασίζουμε μέσα από τις συνελεύσεις των συνδικάτων μας. Περιφρουρούμε και υπερασπιζόμαστε τους αγώνες μας. Οργανώνουμε την αντίστασή μας μακριά από φυλετικές και εργασιακές διακρίσεις. Το εργατικό κίνημα πρέπει άμεσα να υψώσει τείχος απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, την πραγματική ακροδεξιά, την κυβέρνηση και τους συμμάχους της.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

· Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις μισθών και μείωση ωρών εργασίας.
· Να μην περάσουν η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα
· Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, πλήρης πρόσβαση στην υγεία, την εκπαίδευση και τις άλλες κοινωφελείς υπηρεσίες όλων των ανέργων. Μείωση των ωρών δουλειάς και των χρόνων συνταξιοδότησης για να βρουν άμεσα δουλειά οι νέοι.
· Δωρεάν παιδεία - υγεία. Καμιά εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών. Καμιά ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ.
· Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων που τα συνοδεύουν.
· Ριζική φορολόγηση του κεφαλαίου με ραγδαία μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους. Να καταργηθούν τα χαράτσια.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για:

· Ανατροπή του κοινωνικού σφαγείου της Κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης που προωθεί την πολιτική του κεφαλαίου, κάτω από το βάρος  των εργατικών αγώνων. 
· Εργατική άρνηση πληρωμών και διαγραφή του χρέους 
· Εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με έλεγχο των εργατών και της κοινωνίας.
· Έξοδο από την Ευρωζώνη και το ευρώ, αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ.

ΤΑΞΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου