Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Για τους απεργούς εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!
Συνάδελφοι ο αγώνας μας έφτασε σε εκείνο το σημείο καμπής όπου αυτό που μετράει είναι το ποιος αντέχει περισσότερο. Εμείς ή η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση καταπονημένη από τον αγώνα μας καίει τα χαρτιά της, το ένα μετά το άλλο χωρίς αποτέλεσμα. Ούτε οι απειλές με τις ΚΥΑ, ούτε το δόλωμα της απογραφής, μπόρεσαν να μας κάμψουν. Το αντίθετο μάλλον έγινε. Ο αγώνας μας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και σήμερα μπαίνουμε στην 10η εβδομάδα. Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου έγινε η εκδίκαση της αγωγής που ασκήθηκε εναντίον μας από τον Υπουργό Παιδείας αλλά ούτε εκεί η κυβέρνηση δεν κατάφερε να βγάλει την απεργία μας καταχρηστική.

Η κυβέρνηση απονομιμοποιημένη στην συνείδηση των εργαζόμενων προσπαθεί να μας φοβίσει βγάζοντας την απεργία μας παράνομη. Μια κυβέρνηση δυνάστης της κοινωνίας που καταστρέφεται από την πολιτική της, απειλεί με μέτρα αυταρχικού χαρακτήρα, ώστε να κάμψει το φρόνημά μας, για να λύσει το πρόβλημα με τον εσωτερικό εχθρό που δεν είναι άλλος από εμάς τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι ο αγώνας μας έφτασε σε ένα όριο που δεν γίνεται να κάνουμε πίσω. 10 εβδομάδες αγώνα και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός κρύβεται πίσω από μια 24ωρη απεργία, έτσι για την τιμή των όπλων. Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και η ΑΔΕΔΥ σιωπά ένοχα και αγωνιά μαζί με την κυβέρνηση γιατί ξέρει καλά πως η δική μας νίκη θα είναι ήττα δική τους. Ο αγώνας μας έχει γίνει αγώνας όλων των εργαζόμενων γιατί ο αντίπαλος είναι κοινός: η λαομίσητη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Είτε το θέλουμε είτε όχι, τα μάτια όλων των εργαζόμενων είναι στραμμένα πάνω μας. Για αυτό πρέπει να απευθυνθούμε σε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα και να τους καλέσουμε σε αγώνα κοινό ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες. Οι σχολικοί φύλακες, οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι καθηγητές, οι συμβασιούχοι και κάθε εργαζόμενος που απειλείται, πρέπει να πάρουν τον δρόμο του αγώνα, για να συντομεύσουν τα βάσανα όλων μας συντομεύοντας την ζωή της κυβέρνησης και της τρόικας.

Αντί για αυτό όμως, οι σειρήνες των ψεύτικων κοινοβουλευτικών προσδοκιών μας καλούν να επενδύσουμε στο μέλλον που χτίζεται με άγονες προτάσεις μομφής στο κοινοβούλιο. Στρέφουν την προσοχή μας από τον αγώνα την απεργία και την αλληλεγγύη των εργαζόμενων που είναι το δικό μας γήπεδο, στο κοινοβούλιο που είναι το γήπεδο του κεφαλαίου.

Εμείς λέμε πως δεν υπάρχει ελπίδα αν δεν ρίξουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την κυβέρνηση, όχι στις εκλογές αλλά σήμερα με αγώνα στο δρόμο. 

Εμείς λέμε πως δεν υπάρχει ελπίδα για κανέναν εργαζόμενο όσο δεν πετάξουμε στην θάλασσα την τρόικα και τους ιμπεριαλιστές τοκογλύφους και δεν διαγραφεί το χιλιοπληρωμένο από τον λαό χρέος.

 Δείτε την ΕΡΤ, πέντε μήνες την διαχειρίστηκαν δημοκρατικά και υποδειγματικά οι εργαζόμενοί της, αυτό δείχνει πως όλοι μαζί οι εργαζόμενοι μπορούμε να διαχειριστούμε την χώρα μας οργανώνοντάς την με δικαιοσύνη και προκοπή κάνοντας πέρα τα παράσιτα του κεφαλαίου και την κυβέρνησή τους.

Συνάδελφοι ούτε βήμα πίσω! Συνέχιση της απεργίας μας μέχρι την νίκη!
Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί να γίνουμε ένα ορμητικό ποτάμι που θα ξεπλύνει την χώρα           μας  από τους τοκογλύφους της ΕΕ και του ΔΝΤ και από το κεφάλαιο. 

9/11/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου