Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Η Βάρκιζα των Καθηγητών


 
Εν τω συνόλω το αστικό- καπιταλιστικό μπλοκ εξουσίας έστησε μια καλοδουλεμένη παγίδα στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς που δεν μάσησαν από τις φασιστικές απειλές. Στην αρχή το ΚΚΕ έγλειψε τους φοβισμένους μικροαστούς καταγγέλλοντας την απεργία. Αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ το έπαιζε και κυρία και πουτάνα, στηρίζοντας και δεν στηρίζοντας την απεργία.

Στην συνέχεια το ΚΚΕ έκανε αγωνιστική ρελάνς στο κενό με την απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 14/5/2013, προτείνοντας 48ωρη πέμπτη και Παρασκευή 16 και 17/5/2013. Ταυτόχρονα όμως η ΚΝΕ ζητούσε τα μέλη της να πάνε να δώσουν με το κεφάλι ψηλά εξετάσεις, συνεχίζοντας να γλείφει τις μικροαστικές αυταπάτες.

Ταυτόχρονα οι ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ αδειάζουν τελείως την ΟΛΜΕ και τους καθηγητές και συντάσσονται με τον κυβερνητικό φασισμό. Το κλίμα βρώμαγε μπαρούτι και όπως ήταν φυσικό τα κρατικοδίαιτα- εργοδοτικά συνδικαλιστικά σκουλήκια επέλεξαν από νωρίς στρατόπεδο, το στρατόπεδο των αφεντικών!!!!!
Οι καθηγητές όμως επέμεναν αγωνιστικά και μαχητικά  υπερψηφίζοντας με ποσοστό 90% την απεργία. Δεν θα μάθουμε ποτέ αν μπορούσαν- σχεδόν μόνοι τους- να φέρουν εις πέρας αυτή την τιτάνια μάχη. Δίπλα στους καθηγητές βρέθηκαν οι παρεμβάσεις- συσπειρώσεις εκπαιδευτικών και οι οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς.

Όλα μέχρι εχτές το μεσημέρι έδειχναν πως πάμε για ταξική σύγκρουση και τότε οι παρατάξεις της  ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ(ΣΥΡΙΖΑ) στην ΟΛΜΕ έθεσαν στους προέδρους των ΕΛΜΕ ένα ερώτημα που δεν είχε τεθεί στην βάση. Αν πληρούνται οι όροι για να μπορεί να γίνει η απεργία. Ένα ανοικτό πραξικόπημα των ξεπουλημένων γραφειοκρατικών ηγεσιών της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ(ΣΥΡΙΖΑ). Και όπως ήταν φυσικό ύστερα από αυτό το πραξικόπημα αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς τα λεύκα στο προβοκατόρικο ερώτημα μετρήθηκαν ως άκυρα.

Και καλά από την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε. Οι ευθύνες όμως του ΠΑΜΕ αλλά σε αυτή την φάση της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες. Μια λέξη ταιριάζει για την περίσταση: Βάρκιζα, μια νέα Βάρκιζα μιας αιώνιας τζανετακικής αριστεράς.

Ε μετά από αυτό το ανοικτό ξεπούλημα, μετά από αυτή την ανοικτή προδοσία ελπίζω τα ποσοστά του Αλέξη και του ΣΥΡΙΖΑ  να πάρουν τα πάνω τους, να έπεισε τις κυρίαρχες ελίτ καθώς και τους νοικοκυραίους- βεβαίως, βεβαίως πως είναι μια υπεύθυνη πολιτική- συστημική- δύναμη, που θα αναλάβει την διακυβέρνηση αυτής της χώρας.

Περιμένοντας η φασιστική διακυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου- Κουβέλη να πέσει σαν ώριμο φρούτο και να κάνει μια αριστερή κυβέρνηση. Μια αριστερή κυβέρνηση που θα ρωτά τον ελληνικό  λαό αν αποδέχεται τους εκβιασμούς των δανειστών, ξεπουλώντας την μετά, όπως ξεπούλησε τον αγώνα των καθηγητών, προτού ακόμη αυτός αρχίσει.

Σίγουρα ανοίγει ένα μεγάλο ζήτημα για του τι είδους συνδικαλισμό και εργατικό κίνημα χρειαζόμαστε και το ξεπούλημα της ΠΑΣΚΕ  -ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ(ΣΥΡΙΖΑ)  στην ΟΛΜΕ πρέπει να ανοίξει ένα μεγάλο διάλογο. Οι δεκάδες χιλιάδες καθηγητών  δεν πρέπει να πάνε στις εξετάσεις με σκυμμένο το κεφάλι μα με το κεφάλι ψηλά. Προδόθηκαν προτού ακόμη δώσουν την μάχη και για αυτό το λόγο πρέπει να πετάξουν τις συγκεκριμένες πλειοψηφίες της ΟΛΜΕ στα σκυλόψαρα.

Χρειαζόμαστε ένα νέο εργατικό κίνημα με νέες οριζόντιες δομές που θα συμπεριλαμβάνει τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ένα εργατικό κίνημα γενικών συνελεύσεων με τυπικό ή διεκπεραιωτικό  το ρόλο των διοικητικών συμβουλίων και των ομοσπονδιών. Ένα εργατικό κίνημα πέρα από τον συντεχνιασμό, τον κρατισμό και τον κομματισμό. Ένα εργατικό κίνημα που δεν θα παζαρεύει πόσα θα χάσει, εξάλλου σε λιγάκι θα τα έχει χάσει όλα. Ένα εργατικό κίνημα που θα διεκδικεί το σύνολο του πλούτου που παράγει. Παίρνοντας στα χέρια του την παραγωγή ή την εκπαιδευτική διαδικασία, όσο αφορά τους  καθηγητές. Διαμορφώνοντας συνθήκες που θα έχει το πρώτο λόγο στο σύνολο της παραγωγικής- με μια πιο ευρεία-άνοια διαδικασίας.

Αλλά πάνω από όλα χρειαζόμαστε μια ισχυρή μαζική αντικαπιταλιστική- επαναστατική αριστερά. Που θα διεκδικεί η ηγεμονία στις πλατιές λαϊκές μάζες, που θα αγωνίζεται με όλο τον κόσμο του αγώνα στο μαζικό κίνημα, που θα επιδιώκει ένα ενιαίο εργατικό μέτωπο με όλη την αριστερά και την αντιεξουσία, μα που θα τους αφήνει πίσω όταν στα δύσκολα θυμούνται την Βάρκιζα και τον Τζανετάκη. Όταν μετατρέπονται στην  αριστερά των νοικοκυραίων για να    μετατραπούν σε εναλλακτικούς διαχειριστές του συστήματος.

Κατά συνέπεια- επ’ ουδενί λόγω- η αντικαπιταλιστική- επαναστατική αριστερά  δεν θα πρέπει να χάσει την οργανωτική της αυτοτέλεια και δυναμική. Αλλιώς από δύναμη επαναστατικής μεταβολής μετατρέπονται σε αποκούμπι του αριστερού μικροαστικού  ρεφορμισμού. Αλήθεια μετά την ανοικτή προδοσία της  Αυτόνομης Παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή μετά την προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ, τι θα κάνουν οι "αντικαπιταλιστικές" συνιστώσες του;;;

Όσο αφορά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αυτή την συγκυρία θα  συνιστά αντεπαναστατική προδοσία κάθε πολιτική λογική που θα επιδιώκει την πολιτική ενότητα με την ξεφτιλισμένη κοινοβουλευτική ρεφορμιστική αριστερά που δεν στήριξε σε καμια φάση τον αγώνα των καθηγητών.
«Αυτούς τους έχω βαρεθεί»
Ποίηση: Βολφ Μπίρμαν
Μελοποίηση: Θάνος Μικρούτσικος
Μετάφραση: Δημοσθένη Κούρτοβικ
τραγουδά η Μαρία Δημητριάδη
Πολιτικά τραγούδια 1975


Τις κρύες γυναίκες που με χαϊδεύουν,
τους ψευτοφίλους που με κολακεύουν,
που απ” τους άλλους θεν παλικαριά
κι οι ίδιοι όλο λερώνουν τα βρακιά,
σ” αυτήν την πόλη που στα δυο έχει σκιστεί,
τους έχω βαρεθεί.

Και πέστε μου αξίζει μια πεντάρα,
των γραφειοκρατών η φάρα,
στήνει με ζήλο περισσό,
στο σβέρκο του λαού χορό,
στης ιστορίας τον χοντρό το κινητή,
την έχω βαρεθεί.

Και τι θα χάναμε χωρίς αυτούς όλους,
τους Γερμανούς, τους προφεσόρους,
που καλύτερα θα ξέρανε πολλά,
αν δεν γεμίζαν ολοένα την κοιλιά,
υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες, δούλοι παχιοί,
τους έχω βαρεθεί.

Κι οι δάσκαλοι της νεολαίας νταντάδες,
κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες,
κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς,
με ιδεώδεις υποτακτικούς,
που είναι στο μυαλό νωθροί,
μα υπακοή έχουν περισσή,
τους έχω βαρεθεί.

Κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος,
κέρδος ποτέ μα από παθήματα χορτάτος,
που συνηθίζει στην κάθε βρωμιά,
αρκεί να έχει γεμάτο τον ντορβά
κι επαναστάσεις στ” όνειρά του αναζητεί,
τον έχω βαρεθεί.

Κι οι ποιητές με χέρι υγρό,
υμνούνε της πατρίδας τον χαμό,
κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια,
με τους σοφούς του κράτους τα “χουνε πλακάκια,
σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
τους έχω βαρεθεί.

Πηγή: argiros.net

17 σχόλια:

  1. Τι μας λες ρε μεγαλε...
    Επειδη οι Παρεμβασεις συμετειχαν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ σε αυτο το αθλιο σικε
    παιχνιδακι φταιει το ΚΚΕ...
    Ξεστραβωθειτε ρεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο τιτλος ειναι γελοιος.
    Συγκρινεις αιματοβαμενα χρονια και την τοτε συνθηκη που οδηγησε σε σφαγη χιλιαδων δημοκρατικων ανθρωπων της εποχης με την αποτυχια μιας απεργιας...το εχεις καψει εντελως

    Επισης, δηλαδη εσυ δεν θα εδινες εξετασεις;;;
    Ρε ειστε στα καλα σας ορισμενοι εδω;;
    Τι ζητατε ρε, απο 17 χρονια παιδια να αρνηθουν τις εξετασεις ωστε καθε γκρουπουσκουλο ψευδοαριστερο να επιβεβαιωθει αγωνιστικα για κανα δυο βδομαδες;;

    Τετοιοι ειστε και γιαυτο σας γυρναει την πλατη το συνολο ομως του Ελληνικου λαου...καλα οκ ισως το 99,9%...ειπαμε 1 στους χιλιους και στατιστικα πασχει απο καποια μορφης ψυχασθενεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παντα φταιαει το ΚΚΕ για ολα, και για την ομιχλη στο χωριο, και τη γελαδα που δεν κανει γαλα, και για τη βροχη που δεν πεφτει απο τον ουρανο, και για το γειτονα που ξυπνησε στραβουμουτσουνιασμενος....καλα ρε αρθρογραφε, την προταση δηλαδη των "Επαναστατων αριστερων" χθες να απεργησουν λεει την Παρασκευη 500 συνδικαλιστες μονο, την θεωρεις επαναστατικη?Και του κακοφανηκε του ΠΑΜΕ που προτεινε 48ωρη 16-17, γενικες συνελευσεις στις 17 και συνεχιση?Η σου κακοφανηκε που προτεινε στην ΑΔΕΔΥ να κυρηξει και την Παρασκευη 24ωρη ωστε να συντονιστει με την ΟΛΜΕ?Και γιατι καταψηφισαν οι Παρεμβασεις χθες την απεργια που οι 18000 καθηγητες ειχαν ζητησει?Ποιον δουλευετε επιτελους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εργατης Κατσελη17 Μαΐου 2013 στις 12:59 π.μ.

    Το ΚΚΕ αγκαλιτσες των ΔΑΚΕ ΠΑΣΚΕ ΣΥΡΙΖΑ με την κοινη σας θεση σε ΟΛΜΕ κ ΕΛΜΕ που μυριζει απο χιλιομετρα μη το πιανετε στο στομα σας.Κατηφορος κ ξεβρακωμα τεραστιο.Ειστε για φτυσιμο κ κραξιμο μετα απο το αλλοθι στηριξης που δωσατε σε ξεπουλημενους.Δεν σας ξεπλενει τιποτα ξεφτίλες.Δεν σωζεστε αγκαλιτσες με τιποτα που να χτυπιεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέσσερα σχόλια μελών του ΚΚΕ διαλεκτικά δεμένα. Της ιδεολογικής επιτροπής είστε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς τους 4 "αγαπητούς" σχολιαστές:

    Βγήκατε από τις σπηλιές μετά το κράξιμο που φάγατε από τους καθηγητές στις συνελεύσεις; Στα πόσα troll-post κερδίζεις σουβλάκι στο φετινό Φεστιβάλ ΚΝΕ-οδηγητή;

    Υ.Γ: Υπάρχουν ένα σωρό ιστολόγια που θα υποδεχτούν μετά χαράς τα σχόλιά σας. Θέλετε υπόδειξη μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τα πρωτοβάθμια, στο ιστολόγιο των πρωτοβάθμιων

    Για τον ΣΥΡΙΖΑ, στο left ή όπου εσύ κρίνεις σκόπιμο

    Προσπάθησε να μείνεις στα πολιτικά επιχειρήματα αν θες να δημοσιευτεί σχόλιό σου εδώ.

    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποναει το γεγονος οτι δεν σας ξεπλενει τιποτα βλεπω.Δεν θα σας αφησουμε σε χλωρό κλαρι.Σε σωματεια και συγκεντρωσεις κατεβενετε με τους Συριζαιους και αυτο μαθαίνω οτι εχει γινει κοματι δυσκολο να το σπασετε γιατι οι αυταπατες με την σοσιαλδημοκρατια δεν σας αφηνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είσαι σε θέση να απειλείς "φίλτατε". Βάλε όλες σου τις δυνάμεις προκειμένου να οργανώσεις την επόμενη πορεία "αλληλεγγύης" ή ακόμα καλύτερα την επόμενη ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ μαζί με τα κνιτάκια που άλλωστε έχουν το κεφάλι ψηλά τώρα πια!


      Ευχαριστούμε για το σχόλιο

      Διαγραφή
  9. Και ο "Πολ Ποτ" της ιδεολογικής επιτροπής είναι...

    Μα πόσο πασόκοι είστε πια ρε κκέδες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το καινουργιο σας κομμα ειναι αγκαλιτσες και χερι χερι με τον ΣΥΡΙΖΑ.Ετσι κι αλλιως δεν ειναι μακρυα η μέρα που θα ξανασυναντηθειτε με τους ομογαλακτους σας ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ Πετρο Κ . θΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΩ. Μ΄αρεσει η δημοκρατια σας οταν αφαιρειτε σχολια που σας ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τέλειωσες από τη ΜΕΒΓΑΛ και έπιασες δουλειά στο πληκτρολόγιο;

    Ευτυχώς για σένα που το κόμμα οργάνωσε ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ γιατί θα σε βλέπαμε σήμερα στα εξεταστικά κέντρα να έχεις πάλι μέτωπο στους απεργούς....Τι σου θυμίζει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εχεις δικαιωμα στο site σου να γραφεις και να κατεβαζεις οτι θελεις. Παντως - ευτυχως για την τεχνολογια - πριν λιγο εδειξα το τελευταιο κειμενο σου απαντηση για το ΠΑΜΕ, στον ξαδερφο μου (εργατης ΜΕΒΓΑΛ) που σας περιμενει με ανοιχτες αγκαλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε που μας παραχωρείς το δικαίωμα. Χαιρετίσματα στον ξάδερφο!

      Διαγραφή
  13. Και μετα σου λεει για πραγματικη δημοκρατία ο κοκκινος τυπος που εχει κοψει 4σχολια μου.Δεν πειραζει Συριζοαγκαλιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εσύ βαθύς γνώστης της δημοκρατίας...Μεγάλη εμπειρία από το σταλινοκκε!!!

      Ωραίο και το ψευδώνυμο...Πολ Ποτ. Πρόσεχε, αν φοράς γυαλιά μην αυτοκτονήσεις!

      Διαγραφή
  14. Και είναι και το τελευταίο σχόλιο σου που ανεβαίνει. Να πας αλλού να τρολάρεις. Υπάρχουν πολλά κκεδόφιλα blogs και μερικά ακόμα που θέλουν να κάνουν εισοδισμό στο κκε και σε καλοδέχονται.

    Περαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή