* Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις που σχεδιάζει η ΟΛΜΕ; Πώς σκοπεύει να απαντήσει στον κυβερνητικό αυταρχισμό;

Είναι αναγκαία η φυγή προς τα εμπρός. Με σύνεση, αποφασιστικότητα και αγωνιστικότητα. Τα προβλήματα όχι μόνο παραμένουν, αλλά θα διογκωθούν το επόμενο διάστημα από τα κυβερνητικά μέτρα και τις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές που κυοφορούνται.

Χρειάζεται ένα οργανωμένο πλάνο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με διάφορες μορφές. Με την ανάπτυξη μιας μονιμότερης συνεργασίας ανάμεσα σε ΕΛΜΕ, συλλόγους γονέων, μαθητές και συνδικάτα. Με καμπάνια για τα νέα μέτρα που έρχονται (αλλαγές στο λύκειο) που θα συσπειρώσει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για να τα αποτρέψει. Με μια μεγάλη συμμαχία όλων των συνδικάτων για να ανατραπούν το Μνημόνιο και πολιτική κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ.

Και βέβαια θα πρέπει να παλέψουμε με κάθε μέσο να ακυρωθεί τώρα η επιστράτευση. Να αποκαλύψουμε τους στόχους της κυβέρνησης και να γίνει υπόθεση όλου του λαϊκού κινήματος. Γιατί κανείς δεν μπορεί να αποδεχθεί πως τα σχολεία είναι στρατώνες. Γιατί το δημόσιο σχολείο δεν θα έχει πλέον οξυγόνο για να λειτουργήσει.

Όσον αφορά την ΟΛΜΕ, σύντομα η κυβέρνηση θα μας βρει μπροστά της. Ο σχεδιασμός νέων Γενικών Συνελεύσεων που θα κάνουν έναν απολογισμό και θα προγραμματίσουν κινητοποιήσεις πρέπει να γίνει άμεσα.

Θα μας βρούνε πολύ σύντομα μπροστά τους.