Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Aνακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των καθηγητών: ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Ο αγώνας των καθηγητών είναι αγώνας για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια της παιδείας, των παιδιών, των γονιών και όλων των εργαζόμενων. Αγώνας ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου, ενάντια στα σχολεία χωρίς θέρμανση, ενάντια στα σχολεία χωρίς βιβλία, ενάντια στα σχολεία χωρίς καθηγητές. Είναι αγώνας ενάντια στο πέταγμα 10.000 συναδέλφων τους στο δρόμο, ενάντια στη διάλυση 4.000 οικογενειών λόγω των υποχρεωτικών μεταθέσεων που προκύπτουν.

Είναι ο αγώνας των ανθρώπων που δίδαξαν μέσα σε παγωμένες τάξεις τους μαθητές τους και τους είδαν να λιποθυμούν από την πείνα. Ο αγώνας αυτών που πολεμάνε καθημερινά το φασισμό μέσα στα σχολεία. Αυτών που στάθηκαν δίπλα στους μαθητές και τους γονείς τους με όσες δυνάμεις είχαν στην εποχή των μνημονίων. Ανθρώπων όπως ο Νίκος Τεμπονέρας που πλήρωσαν με τη ζωή τους τη συνειδητή τους επιλογή να σταθούν δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές τους. Αγώνας απέναντι στην πολιτική που έχει οδηγήσει χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειες τους στην εξαθλίωση. Αγώνας για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων που έχουν κατακτηθεί με αίμα!

Η κυβέρνηση
δεν επέλεξε να ανοίξει τυχαία τη συγκεκριμένη περίοδο αυτό το θέμα. Προωθώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό και επενδύοντας στις τάσεις κανιβαλισμού της ελληνικής κοινωνίας, αποφάσισε να παίξει με την αγωνία χιλιάδων μαθητών. Αυτοί που οδήγησαν την ανεργία των νέων στο 64.2%, που τους κλέβουν συστηματικά το μέλλον και τη ζωή, έχουν το θράσος να υποκρίνονται ότι ενδιαφέρονται για τα προβλήματά τους. Είναι οι ίδιοι που επιστρατεύουν τους αγωνιζόμενους καθηγητές - όπως και πιο πριν τους εργαζομένους του μετρό, των ΟΤΑ, τους ναυτεργάτες- καταργώντας το δικαίωμα στην απεργία και καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας.

Η μάχη των καθηγητών είναι μάχη των μαθητών και των γονιών, είναι μάχη όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων απέναντι σε αυτούς που έχουν καταστρέψει τις ζωές όλων μας. Γιατί η ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι ο μόνος δρόμος για να ζήσουμε μια ζωή αξιοβίωτη, μια ζωή με αξιοπρέπεια!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου