Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Σύγχρονοι Χίτες: Εμφανίστηκαν και πάλι τα «τάγματα ασφαλείας» (βίντεο)

232320000
















Ένα νέο βίντεο έχει αναρτηθεί από χθες στο διαδίκτυο, που παρουσιάζει τη δράση της αυτοαποκαλούμενης «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής», μιας ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης που δρα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η δράση της παραμένει ακόμη σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό και, σύμφωνα με όσα η ίδια αναφέρει στην ιδρυτική της ανακοίνωση, στόχο έχει τη δημιουργία μιας «εκπαιδευμένης, συντεταγμένης, πειθαρχημένης, ετοιμοπόλεμης, ισχυρής» ομάδας πολιτών – οπλιτών, οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να επέμβουν όταν ξεσπάσει η κοινωνική αναταραχή.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, η «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» πραγματοποιεί ασκήσεις εκπαίδευσης στρατιωτικού τύπου με στολές παραλλαγής αντίστοιχες με εκείνες του ελληνικού στρατού, με το εθνόσημο και το σήμα της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής.
Φυσικά δεν λείπει και ο οπλισμός, όπως πολυβόλα και καραμπίνες, που, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, είναι τύπου airsoft νόμιμα και πωλούνται σε καταστήματα.

Οι ίδιοι υπογραμμίζουν ότι θα επέμβουν «μόνο όταν ξεσπάσει η κοινωνική αναταραχή, την οποία θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν κάποιοι ανθέλληνες» και κρίνουν ότι η ύπαρξη μιας τέτοιας ομάδας «θα είναι άκρως απαραίτητη και πολύτιμη».

Παράλληλα, τονίζουν ότι κινούνται πάντα μέσα στα νόμιμα πλαίσια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής φαίνεται πως υπάρχουν τμήματα της οργάνωσης σε αρκετές πόλεις της χώρας. Μάλιστα, πρόσφατα έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας που γιόρτασε στα κεντρικά της γραφεία στο Μεταξουργείο.

Οι εκπαιδεύσεις, πραγματοποιούνται σε ορεινά ερημικά μέρη όπου μόνο η διοίκησή της γνωρίζει, διαρκούν κάποιες ώρες και περιλαμβάνουν εκτός από στρατιωτικές ασκήσεις, πρώτες βοήθειες και αυτοάμυνα και μαθήματα ιστορίας. Μάλιστα, αρκετά τα μέλη της έχουν θητεύσει στις Ειδικές Δυνάμεις.

Στις εκπαιδεύσεις αυτές, από τις οποίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο διάφορα βίντεο, διακρίνονται ομάδες ανθρώπων σε στρατιωτική παράταξη, παραγγέλματα και αντίστοιχα στοιχεία που παρατηρούνται μόνο στο πλαίσιο επιχειρήσεων και εκπαιδεύσεων του ελληνικού στρατού.

Όσον αφορά το ιδεολογικό υπόβαθρο της οργάνωσης, οι ίδιοι δηλώνουν Έλληνες Εθνικιστές που δεν έχουν σχέση με την Άκρα Δεξιά, το φασισμό και το ναζισμό και αναγνωρίζουν τη Χρυσή Αυγή ως ένα νόμιμο πολιτικό Εθνικιστικό Κίνημα.

Βασικός τους προσανατολισμός είναι η αποχώρηση όλων των λαθρομεταναστών από τη χώρα, η καταγγελία του «Δουβλίνου 2» (σ.σ. της συνθήκης που προβλέπει την επιστροφή των παρανόμων μεταναστών, στην χώρα εισόδου τους) και το οριστικό κλείσιμο των ανατολικών συνόρων της χώρας, χερσαίων και θαλάσσιων.

Δηλώνουν ακόμη ότι στόχος τους δεν είναι να αντικαταστήσουν την αστυνομία και το στρατό, αλλά να επέμβουν όταν έλθει η ώρα, ενώ από άκρως εθνικιστικά χαρακτηριστικά διακατέχεται και η ρητορική τους, που στρέφεται κατά των μεταναστών, καθώς και όσων δεν είναι στο γένος Έλληνες

Στρατολόγηση ακόμη και ανηλίκων

Οι οργανωμένες επιχειρήσεις στρατολόγησης «εθελοντών» της οργάνωσης γίνονται κατά κύριο λόγο μέσα από social media, καθώς όχι μόνο δίνουν όλες τις πληροφορίες για τη στρατολόγηση μελών, αλλά επιχειρούν να δικαιολογήσουν τις ενέργειες αυτές λόγω της έκτακτης κατάστασης της χώρας.

Όπως αναφέρεται, στην οργάνωση μπορούν να ενταχθούν και εν ενεργεία άνδρες των σωμάτων, οι οποίοι «θα διατηρούν τους βαθμούς ιεραρχίας τους με δυνατότητα προαγωγών εντός της οργάνωσης και για τους νεότερους».

Σε σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο γίνεται πρόσκληση σε νέους να προσφέρουν καθώς «η Ελληνική Αστυνομία σε περίπτωση εξέγερσης δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών».

Μάλιστα, η επιχείρηση στρατολόγησης απευθύνεται και σε παιδιά άνω των 16 ετών, καθώς θα τους προσφέρει online εκπαίδευση.

Οι μαθητές στο προαύλιο θα καταγράφουν τις επιθετικές συμπεριφορές και θα βρίσκονται σε συνεχή περιπολία. Με αυτόν τον τρόπο «θα εκτονωθεί η νεανική τους ορμή χωρίς να στιγματίζονται και να υποτάσσονται σε σκοτεινές ομάδες».

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, η οργάνωση «δεν κρύβεται σε γιάφκες, δεν φοράει κουκούλες, ούτε κουβαλάει ρόπαλα και δόρατα, αλλά θα συνεργάζεται με όλους τους κρατικούς και κοινωνικούς φορείς, και θα έχει δημόσια αναγνώριση και αποδοχή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο καταστατικό της οργάνωσης, ως πρώτος σκοπός της καταγράφεται «η διάδοση του αθλητικού ιδεώδους» (!), ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο είναι δομημένη και, κυρίως, η δράση της είναι εμφανές ότι παραπέμπουν σε μια παραστρατιωτική ομάδα με εμφανή παρακρατικά χαρακτηριστικά, που θυμίζει έντονα τα γνωστά «τάγματα ασφαλείας», ενώ δεν διστάζει να δηλώσει ξεκάθαρα ότι στόχος της είναι η προετοιμασία των Ελλήνων πολιτών, για να επέμβουν όταν «διασαλευτεί η Τάξη».

Αυτό που θα πρέπει, πάντως, σίγουρα να εξεταστεί από τις ελληνικές αρχές και κυρίως από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είναι το αν η ύπαρξη, οι στόχοι, η ρητορική τους και η δράση τους καλύπτονται από το υπάρχον νομικό πλαίσιο, σε μια περίοδο στην οποία η δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει ήδη τεράστιο πρόβλημα από την έξαρση των ρατσιστικών φαινομένων.





Πηγή: www.crimenet.gr

1 σχόλιο:

  1. Να το πούμε απλά? Ναζί στούς δρόμους δέρνουν,τσακίζουν.
    Να το ένοπλο τμήμα .Η αντίδραση είναι έτοιμη . Η αριστερά τι κάνει?
    Οργάνοση Ομάδων Προστασίας Λαικές ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή