Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟ «ΥΓΕΙΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!

Το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη διάλυση της δημόσιας υγείας-ασφάλισης και την ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση τους ως κοινωνικών αγαθών είναι γνωστό. Είναι επίσης γνωστές οι τραγικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας στα ακριτικά νησιά, οι οποίοι ιδιαίτερα μετά το πέρασμα του Λοβέρδου από το Υπουργείο Υγείας και την εφαρμογή των Μνημονίων νοιώθουν ότι δόθηκε η χαριστική. Και το λέμε αυτό γιατί αποτελούν τα μόνιμα θύματα των βουλευτών-πολιτευτών των κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που αδιαφορούν για τα προβλήματα τους και τους θυμούνται μόνο προεκλογικά. Μια τακτική βεβαίως που ακολουθούν και οι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των αντίστοιχων κομμάτων.

Όλοι αυτοί συχνά είδαν και βλέπουν τους φαντάρους σαν τους δωρεάν εργαζόμενους που θα δώσουν, περιστασιακά και ευκαιριακά, λύση στα ακραία προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι. Ένα αστικό πολιτικό κατεστημένο που εμπαίζει, κάνει δημόσιες σχέσεις στα πλάτες των φαντάρων και κυνηγά τους ψήφους. Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων συνέβαλαν στο κλείσιμο σημαντικών τομεών του δημοσίου και πρόταξαν την χρήση των φαντάρων ως δωρεάν εργατικό δυναμικό, μέσα και έξω από τα στρατόπεδα, άλλοτε μιλώντας για το «Κοινωνικό Έργο» των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοτε «για την συμμετοχή του Στρατού στην Πολιτική Προστασία». Βάζοντας μας να σβύνουμε φωτιές, να αντιμετωπίζουμε πλημμύρες, να ανοίγουμε δρόμους κλεσμένους από χιόνια, να φυλάμε δάση και βουνά.

Στο κείμενο όμως με τίτλο «Διορίστε στρατιωτικούς (έφεδρους) γιατρούς στα Διαπόντια» διαβάζουμε: «Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου συζητήθηκε το θέμα της έλλειψης αγροτικών ιατρών στα Διαπόντια Νησιά (Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι). Επειδή τελευταία - και δικαιολογημένα - γίνεται πολύς θόρυβος από την πλευρά των αντιδημάρχων των ως άνω περιοχών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου πρότεινε με επιστολή του στο Υπουργείο Υγείας να ξανασυσταθεί ο διορισμός ιατρών που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, αποζημιώνοντάς τους με το μισθό του αγροτικού ιατρού (ιδιωτών), εξασφαλίζοντάς τους στέγη και τροφή και δίνοντάς τους μόρια για την ειδικότητά τους. Επίσης γνωστοποίησε προς τις αρμόδιες αρχές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ιδιώτης ιατρός που θα ζητήσει να υπηρετήσει υπηρεσία υπαίθρου στις ως άνω άγονες και παραμεθόριες περιοχές, με την εξευτελιστική αμοιβή που τους χορηγεί η πολιτεία».

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση ενός επιστημονικού-επαγγελματικού κλάδου που αμφισβητεί την εργασιακή εκμετάλλευση των έφεδρων-ιατρών, δημιουργώντας ένα πολύ σοβαρό προηγούμενο για όλους.

Τι λένε οι στρατιωτικοί ιατροί για την πιθανή αποστολή τους σε νησιά

Σε αυτό το θέμα πήραν θέση και οι μόνιμοι στρατιωτικοί γιατροί, όπως εκφράζονται από την ΕΣΤΙΑ, μία ένωση που πρόσφατα δημιούργησαν. Σε κείμενο που δημοσιεύουν στην ιστοσελίδα τους «γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια» τον έφεδρο γιατρό-όπως κάνουν βεβαίως συστηματικά, εκτός εξαιρέσεων, στις μονάδες, αποκαλύπτουν την αντισυναδελφική τους νοοτροπία και υπερασπίζουν τα συνταχνιακά τους συμφέροντα. Τα προνόμια τους ουσιαστικά, την τάση τους να μένουν κλεισμένοι αργόσχολοι στα ΣΤΕΠ και τα ιατρεία των μονάδων.

Την άθλια αντικοινωική τους συμπεριφορά την ντύνουν με έναν αισχρό εθνικισμό, με έναν απάνθρωπο ρατσισμό. Το ραχάτι τους υπερασπίζουν πουλώντας μισαλλοδόξια και φωνασκώντας για «ΥΓΕΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ».

Οι ίδιοι που βυσματώθηκαν και έγλυψαν κατουρημένες ποδιές για να πάνε και να
καναπάνε σε αποστολές εκτός συνόρων για να τσεπώνουν διπλούς και τριπλούς μισθούς, ανακάλυψαν τον εχθρό, την ασύμμετρη απειλή: «ο Μετανάστης».

ΕΙΣΤΕ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΣΑΣ.

ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ.

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς συλλόγους να πάρουν θέση, να καταδικάσουν τη δόλια, απάνθρωπη και υβριστική αντίληψη που εκφράζεται, για το λειτούργημα σας.

Παράλληλα, αποκαλύπτεται το πως αντιλήψεις κοινωνικού καννιβαλισμού ανθούν σε περιβάλλον καπιταλιστικής κρίσης και Μνημονίων. Οι Ενώσεις των Στρατιωτικών Γιατρών αντί να υπερασπιστούν το κοινωνικό αγαθό της υγείας-ασφάλισης και των εργασιακών δικαιωμάτων του συνόλου του προσωπικού έφεδρου και μόνιμου, αλλά και των πολιτών συναδέλφων τους, αντιτάσσουν μια αντιδραστική αντίληψη και επιτίθενται στο πιο αδύναμο κομμάτι των ασθενών τους, τους μετανάστες.

Οι ίδιοι όμως ποτέ δεν αντιτάχθηκαν στους βάρβαρους πολέμους της Νέας Τάξης και τις επέμβασεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ που προκάλεσαν και προκαλούν τα ποτάμια της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Αντίθετα κέρδισαν από αυτές!

Διαβάστε λοιπόν τι υποστηρίζουν:

“Πολύς ο λόγος τελευταία για την επάνδρωση -υποστήριξη , παραμεθόριων περιοχων απο αξκούς ιατρούς των ΕΔ.

Ως ΕΣΤΙΑ, θέλουμε να διασαφηνίσουμε ότι ενδιαφερόμεθα για τους ΑΚΡΙΤΕΣ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, και θεωρούμε καθήκον μας την στήριξη των ελλήνων…ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (και για να είναι σαφέστερο….την στήριξη,όσων δεν χρώνται βεβαιώσεων, ταυτοτήτων και….ψευδοφοιτήσεων σε ελλαδικά Ρεπούσεια σχολεία, η προύπαρξης κράτους για να είναι έλληνες).

Ομως ταυτόχρονα είναι πρέπον να ορθοτομούμε τον λόγο της αληθείας, και να διαλύσουμε τα σύννεφα τα οποία επιδιώκουν την εκμετάλλευση του φόβου και της ανάγκης των πολιτών για τους δικούς τους σκοπούς, απεμπλέκοντας ταυτόχρονα το κράτος απο την ουσιαστική αντιμετώπιση του όποιου προβλήματος. Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να είναι σαφές , ότι:

1. Το υγειονομικό πρόβλημα μιας ευαίσθητης περιοχής δεν λύνεται απο την παρουσία επιτόπου ενός αξκού ιατρού, κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο δεν διεξάγεται μια αρματομαχία με την παρουσία ενός αρματιστή…..άνευ άρματος.

2. Οι στρατιωτικοί κινούνται (τουλάχιστον αυτό έχουμε διδαχθεί) ως συντεταγμένο τμήμα, και όχι ως μονάδες και αυτό για λόγους ασφάλειας υποστήριξης και επίτευξης της αποστολής.

3. Ένας ιατρός δεν είναι ούτε νοσοκομείο ούτε λύση στα προβλήματα μιας παραμεθορίου περιοχής…….αντιθέτως, επι υπάρξεως περιστατικού, μπορεί να είναι και πρόβλημα.

Θα δυσαρεστήσουμε τον σχεδιασμό κάποιων,και αυτό διότι είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο σχεδιασμός δεν έχει σχέση με την αντιμετώπιση ενός προβλήματος, αλλά για την κάλυψή του με το κάλυμα ενός πιθανολογούμενου ενδιαφέροντος, πιθανόν και ανευ προθέσεως. Ένας στρατιωτικός, ο όποιος στρατιωτικός, αποστέλεται κάπου, με συγκεκριμένο καθηκοντολόγιο, συγκεκριμένη λεπτομερή διαταγής, που να καθορίζει τα όρια αρμοδιοτήτων του, και υπαγωγή του σε συγκεκριμένη στρατιωτική αρχή, όπως και εξουσία την οποία θα μπορεί να ασκήσει.

Θα ήταν περιττό σε οποιαδήποτε χώρα του πολιτισμένου τόξου να αναφερθεί ότι η ασφάλεια ύπαρξης και μετακινήσης του όποιου αξκού είναι κατοχυρωμένη και ότι ουδείς αξκός, μόνος του…ΜΟΝΟΣ, επιτρέπεται να εκτίθεται σε χειρισμούς που αφορούν εξωστρατιωτικό πληθυσμο, δηλαδή πληθυσμό πολιτών, για την αντιμετώπιση των οποίων δεν υφίσταται καμμία ασφαλιστική κάλυψη, και ας μην αναφέρουμε και το ενδεχόμενο, ότι ο στρατιωτικός ιατρός, που μόνος θα βρεθεί σε κάποιο νησί εκτος στρατιωτικής μονάδος, να παρέχει υπηρεσίες σε πληθυσμό πολιτών, δεν αποκλείεται να έρθει και πρόσωπο με πρόσωπο, με τον παράνομο ασιάτη, αφρικανό, την περίεργη πολιτισμικά στάση του και πιθανόν και τα ένστικτά του….και όλο αυτό ανευ ασφάλειας και προστασίας.

Οι μόνοι οι οποίοι θα είναι ικανοποιημένοι απο την γνωστή σε όλους μας διαδικασία, είναι πιθανόν:

1. οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες, οι οποίοι πιθανόν να ισχυρίζονται ότι χάρη σε αυτούς <<οι στρατιωτικοί ιατροι….κάνουν το αγροτικό τους>>, κάτι που αυτομάτως ευελπιστούν να μεταφράσουν σε ψήφους.

2.ο πάντα αγαθός ακρίτας, που υποθέτει οτι το κράτος ενδιαφέρεται για αυτόν……

3. Πιθανόν κάποια ΜΚΟ, που θα βάλει στην ιστοσελίδα της φωτογραφίες, προβάλλοντας την δράση των ΕΔ (δηλαδή την παρουσία του αξκού), ως δικό της έργο, εξασφαλλίζποντας προβολή και χορηγίες.

4. Φυσικά και ο αγροτικός ιατρός, ο οποίος θα μπορεί να πάρει την άδειά του, αφού το κράτος του εξασφάλισε με το ζόρι αντικαταστάτη…..

Στην πραγματικότητα όμως, κανένα πρόβλημα δεν λύνεται, απλά μεταβιβάζεται στις πλάτες ενός και μόνο ενός ανθρώπου, το βάρος και η ευθύνη αντιμετώπισης ενός προβλήματος, με την ελπίδα ότι:

1.αυτό δεν θα εμφανιστεί ποτέ στις πραγματικές του διαστάσεις

2. Οτι ο ένας και μόνο ιατρός, δεν θα υποστεί επίθεση απο την δυσαρεστημένο αλλοδαπό που υποχρεώθηκε να εξετάσει, καθώς και ότι δεν θα υπάρξει καμμία πιθανότητα ιατρικού σφάλματα, για το οποίο καμμία υπηρεσία δεν μας εξασφαλλίζει ούτε ακόμα και έναντι στρατιωτικού προσωπικού.

Με λίγα λόγια, δεν είναι δυνατό μια ειδικότητα και ένα πρόσωπο μόνο του, κάτω απο υπουργικές αποφάσεις των οποίων οι συντάκτες, ελέγχονται για πολλά, και για την επάρκειά τους, να καλείται να καλύπτει ….τα ακάλυπτα.

ΕΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΩΝ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΩΣ ΑΓΑΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΠΙΣΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΗ, και θα πρέπει, επιτέλους να γίνει κατανοητό,ότι οι στρατιωτικοί ιατροί δεν μπορεί να θυσιάζονται ως Ιφιγένειες για χάρη των εντυπώσεων και χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Το Καστελόριζο και κάθε ακριτική περιοχή, θα πρέπει να ισχυροποιηθούν συνοριακά, να εξασφαλλιστει η ύπαρξη του ελληνικού πληθυσμού τους, ανευ απειλής απο τακτικές αλλά και ασύμμετρες απειλές όπως η εισβολή ασιατών και αφρικανών, και ταυτόχρονα να χτιστούν οι υποδομές όχι απλά στήριξης του ελληνικού πληθυσμού τους, αλλά αύξησης του, και αυτό κύριοι …..ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ……..

Δ.Σ. Ενώσεως Στρατιωτικών Ιατρών”.

Να σταλούν έφεδροι γιατροί με μισθό στα ακριτικά νησιά

ΑΜΟΙΒΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

Οι συνάδελφοι φαντάροι που ντύθηκαν υποχρεωτικά το χακί έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Βιώνουμε και εμείς στις μονάδες τις συνέπειες της ταξικής κυβερνητικής πολιτικής, έχουμε φορτωθεί το οικονομικό κόστος της θητείας και μοιραζόμαστε τα αδιέξοδα της λαικής μας οικογένειας.

Αρνούμαστε όμως να είμαστε οι Υπηρέτες και Δούλοι των Στρατοπέδων στο χακί σήμερα και αύριο να μας πετούν στην ανεργία. Απαιτούμε ο στρατός να αναλάβει το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης και να καταβάλλει μισθό στους φαντάρους στο ύψος του βασικού μισθού. Εγγραφή στο ταμείο ανεργίας μετά το τέλος της θητείας και αναγνώριση του χρόνου θητείας ως προυπηρεσία.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου