Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Διοικητικοί υπάλληλοι Πανεπιστημίου Πατρών: Αρνούμαστε να δώσουμε άλλοθι στην πολιτική τουςΑποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών 
26.11.2013 


Η Γενική Συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων καταδίκασε την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας. 

Αφού για άλλη μια φορά ποινικοποίησε τους αγώνες των εργαζομένων βγάζοντας παράνομη την 48ωρη απεργία για την Δευτέρα και Τρίτη, ταυτόχρονα καλεί σε διάλογο τους διοικητικούς υπαλλήλους όχι για την διαθεσιμότητα αλλά για την «επόμενη μέρα». 


Η επόμενη μέρα για μας κ. Υπουργέ είναι η ανεργία που εσείς επιλέξατε για μας. 


Άλλο ένα επικοινωνιακό «τρυκ» του Υπουργού. 


Αφού δεν πέρασε η συκοφάντηση των αγώνων, η τρομοκρατία, η παραπληροφόρηση και η ποινικοποίηση, δηλώνει έτοιμος για διάλογο. 


Τι διάλογο προτείνει ο Υπουργός, με τι θέμα ! Πως από τους 1165 της διαθεσιμότητας θα μπουν στην κινητικότητα 650 και οι υπόλοιποι 500 θα απολυθούν. 


Αφού έχει παρανομήσει, με την μοριοδότηση ο ίδιος και το Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, που το διορίζει και το παύει ανάλογα με τις επιθυμίες του, άρχισε το «τάξιμο» και το «παζάρι». 


Παζαρεύει την υλοποίηση του Ν.4009 που έχει καταδικαστεί στην συνείδηση της Πανεπιστημιακής κοινότητας για την πλήρη διάλυση και το ξεπούλημα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ιδιωτικοποιεί πλήρως την έρευνα, την φοιτητική μέριμνα (σίτιση-στέγαση), βάζει δίδακτρα, αλλάζει τον τρόπο διοίκησης των ΑΕΙ, βάζει ταξικούς φραγμούς στην μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας. 


Αυτά θέλει να προωθήσει. Βήμα δεν κάνει πίσω από την διαθεσιμότητα. Αρνούμαστε να δώσουμε άλλοθι στην πολιτική τους. 


Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με μία 48ωρη και μία 24ωρη Απεργία και κατάληψη όλων των Διοικητικών Μονάδων μέχρι την Παρασκευή 29.11.2013.


Απαιτούμε να πάρει πίσω τις διαπιστωτικές πράξεις της διαθεσιμότητας.


Απαιτούμε να μην τιμωρηθούν οι συνάδελφοι μας που αρνήθηκαν να παρανομήσουν και δεν απογράφηκαν. 


Δεν περισσεύει κανένας. Ολοι μαζί μπορούμε 


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 5.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου