Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης: Κάλεσμα σε πορεία στη Θεσσαλονίκη στις 9/11

Εμείς, οι άνθρωποι του κινήματος ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις στη Χαλκιδική, απευθυνόμαστε γι άλλη μια φορά σε εσάς, τους συμπολίτες μας, συναγωνιστές μας, συνανθρώπους μας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες που διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή, την αξιοπρέπεια και ένα καλύτερο μέλλον.

Οι ρίζες των προβλημάτων που ο καθένας μας αντιμετωπίζει σήμερα, είναι κοινές για όλους μας. Εκπτώσεις στη δημοκρατία, άγρια καταστολή κάθε αντίδρασης, ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων, καταπάτηση ατομικών, πολιτικών, συνταγματικών, εργατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 


Η λεηλασία της Χαλκιδικής είναι μέρος της γενικότερης εκποίησης δημόσιας περιουσίας και φυσικών πόρων. Η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι μέρος της θυσίας της φύσης και της ποιότητας ζωής στο βωμό επιχειρηματικών συμφερόντων. 

Η χυδαία προπαγάνδα είναι μέρος μιας οργανωμένης προσπάθειας διαπλεκόμενων ΜΜΕ να συκοφαντηθεί κάθε κίνημα αντίστασης ώστε να καταδικαστεί στα τηλεδικεία και την κοινή γνώμη. Οι προφυλακίσεις αγωνιστών και οι διώξεις με ανυπόστατες κατηγορίες είναι εργαλεία στα χέρια της εξουσίας ώστε να τεθούν υπό ομηρία τα κινήματα, να ποινικοποιηθούν οι κοινωνικοί αγώνες και να τρομοκρατηθούν οι πολίτες. Η εξομοίωση κοινωνικών κινημάτων με φασιστικές και ρατσιστικές συμμορίες, επιδιώκει να εξισώσει - υπό καθεστώς ιστορικής λήθης - τη ρατσιστική βία με τους δίκαιους κοινωνικούς αγώνες διεκδίκησης. Η αποδόμηση της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας, των δομών στήριξης, της ενημέρωσης, της κοινωνικής συνοχής είναι το έσχατο μέσο εξόντωσης και υποταγής. 

Δε θα παραμείνουμε αδρανείς, παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια καταστολής και φίμωσης κάθε αντίδρασης στα καταστροφικά σχέδια ξεπουλήματος και υποταγής. Θα παραμείνουμε ενωμένοι και συνοδοιπόροι σ΄ έναν κοινό αγώνα, και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.


Η αλληλεγγύη και η συστράτευση σ’ έναν κοινό αγώνα διεκδίκησης, όχι μόνο του αυτονόητου, αλλά και του ονείρου θεωρούμε ότι αποτελεί καθήκον όλων μας. Έχουμε δικαίωμα να διεκδικούμε ένα αξιοπρεπές παρόν και υποχρέωση να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον. 


Σας καλούμε στις 9 του Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη, σ' ένα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, διεκδίκησης και αλληλεγγύης.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ, 11πμ στη ΧΑΝΘ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου